Resultaten voor ovenschotel met savooikool

Sas Kookt!: Ovenschotel met savooikool

http://saskookt.blogspot.be/2010/12/ovenschotel-met-savooikool.html

... ovenschotel met savooikool Ik ben fan van ovenschotels. Niet alleen smaakt dat altijd goed op een winterse avond, je kan het ook makkelijk op voorhand maken zodat je rustig kan genieten van het voorgerecht of een gezellig aperitiefje. Deze keer een versie met savooikool, ...

Balletjes in savooikool | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/balletjes-in-savooikool

... Balletjes in savooikool - Hak het sjalotje en de look fijn. Snij de savooikool in julienne. Laat de sjalot, look en savooikool in een pan aanstoven. Stoom enkele buitenste bladeren van de kool (of pocheer ze in zout water). Afspoelen met koud water om de kleur te behouden. ...

Sas Kookt!: Kabeljauw met savooikool

http://saskookt.blogspot.be/2010/12/kabeljauw-met-savooikool.html

... en zouttruffelolieboter Snij de savooikool in reepjes en was ze goed.Stoom de reepjes gaar in 10 minuten.Doe de savooikool in een ovenschotel en breng op smaak met truffelolie, peper en zout.Giet de room erover en leg de visfilet erop.Leg op een paar klontjes boter op de vis en zet 20 tot 25 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) in een voorverwarmde oven op 180°.Lekker met gekookte aardappeltjes.Nog lekkerder wordt het als je een paar gehalveerde kerstomaatjes op de vis legt voor ze in de oven gaat. Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: vis/schaal- en schelpdieren ...

Zacht gegaarde kippenborst met taartje van savooikool | VTM Koken

https://koken.vtm.be/mijn-pop-uprestaurant/recept/zacht-gegaarde-kippenborst-met-taartje-van-savooikool

... Zacht gegaarde kippenborst met taartje van savooikool - Bak de kipfilets aan en houd ze warm in de oven op 85 °C. Blancheer de buitenste bladeren van de savooikool en koel ze af in ijswater. Snijd de rest van de kool op, snipper de ui en stoof ze aan. Kruid met peper en ...

Sas Kookt!: Lasagne met wintergroenten

http://saskookt.blogspot.be/2013/02/lasagne-met-wintergroenten.html

... en kaassaus over. Zelf maakte ik er wel 2 lagen van en gebruikte ik dus één groente minder, want meer kreeg ik niet in mijn ovenschotel. De kaassaus maakte ik met maizena in plaats van met bloem, dan blijft het glutenvrij. Hieronder dus mijn aangepaste versie. Dit heb je nodig voor 2 à 3 personen: 6 (glutenvrije) lasagnebladen 2 dikke preien een halve savooikool boter 250 ml groentenbouillon een halve liter melk 125 g oude kaas peper, zout en nootmuskaat 2,5 afgestreken eetlepels maizena Kook de lasagnebladen ...

Savooikoolpuree met spek en girollen | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/savooikoolpuree-met-spek-en-girollen

... Savooikoolpuree met spek en girollen - Snijd de aardappelen en de savooikool in stukken. Stoom eerst de aardappelen gedurende 3 minuten op 120°C en voeg vervolgens de savooikool eraan toe. Stoom nogmaals 3 minuten op 120°C en maak er puree van. Breng op smaak met een klontje ...

Gebakken lotte Meunière | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gebakken-lotte-meuniere

... Gebakken lotte Meunière - Kruid de lotte en haal haar door de bloem. Bak de lotte vervolgens 2 à 3 minuten (afhankelijk van de dikte) aan elke kant goudbruin in boter. Blus met water en citroensap om een mooie jus te bekomen. Serveer met de gestoomde savooikool met spekblokjes. ...

Varkensmedaillon met Serranoham, pompoen en savooikool | VTM Koken

https://koken.vtm.be/mijn-restaurant/recept/varkensmedaillon-met-serranoham-pompoen-en-savooikool

... Varkensmedaillon met Serranoham, pompoen en savooikool - Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes van 1 bij 1 cm. Stoof de ui, de gember en het teentje knoflook in een pan met een klontje boter. Voeg nadien de pompoen erbij. Blus met water tot de pompoen net onder staat. ...

Soep van savooikool met spek

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/177/soep-van-savooikool-met-spek

... Soep van savooikool met spek - Heerlijk als opwarmertje bij guur weer - Snipper de savooikool. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Snipper de ui. Leg het spek in kokend water en laat 2 minuten flink doorkoken. Neem het eruit, spoel het af en leg het in een schone ...

Savooikool aardappelgratin

https://www.prinsessenboontjes.be/post/savooikool-aardappelgratin

... 🍋 houdt, kan je er nog een beetje extra tussen raspen.Als je er een stukje vlees bij eet, gebruik dan kippenbouillon om bij de ovenschotel te gieten. (Ipv groentenbouillon)Je kan dit gerust op voorhand klaarmaken en de schotel terug 15 minuten opwarmen op 100°C.Ja ook dat is koken, en al helemaal volgens het nieuwste boek #shelflove van #ottolenghi.Bereidingstijd:Je kan dit lekkers op 15 minuten klaar zetten om nog 1 uur in de oven te laten garen. ...