Resultaten voor oud sluis

Eetplezier: Special Bite Restaurantgids 2012

http://eetplezier.blogspot.be/2011/11/specialbite.html

... le moraal. Een beetje integer mens is óf voor ‘t-een óf voor ‘t-ander. Heldere visies, ondubbelzinnige principes, daar houd ik van. En nu ben ik zelf, hoe zal ik het zeggen, afgedaald tot de diepste krochten der hypocrisie. Was ik eerder een bevlogen fan van het jaarlijkse Lekker, deze week kocht ik het concullegablad Special Bi ...

Desire Sergio Herman - Mara Grimm

http://eetplezier.blogspot.be/2014/10/desire-sergio-herman-mara-grimm.html

... uitgewerkt. Meermalen resulteert dit in meer dan 18 uur per dag in zijn keuken staan.Begonnen als kind in het restaurant van zijn ouders. Hij weet niet beter of alle schoolvakanties zijn gevuld met werken. Mosselgroenten snijden, sauzen maken, maar ook afwassen en schoonmaken. Dat hij kok wilde worden, was toen al wel duidelijk. Toch doorliep Sergio Herman enigszins aarzelend de hotelschool. Hij was totaal niet overtuigd van zijn eigen kunnen. Pas na enkele stages (de Swaen, Kaatje bij de Sluis) raakte hij definitief in de ban van de hogere gastronomie. In het restaurant van zijn ouders kon Hermans zijn ei niet kwijt en het was zijn moeder die de knoop doorhakte. Voortaan zou het restaurant verder gaan met gerechten zoals Sergio die voor ogen had. Het was loodzwaar in het begin. Knokken, zichzelf voor 200% inzetten, wachten op de gasten. De boekingen bleven echter uit. Meermaals waren er slechts enkele tafeltjes bezet en dat voelde buitengewoon frustrerend. Maar een Zeeuw vecht door. Als dan uiteindelijk in 1995 Michelin oud sluis een eerste ster toekent, begint zijn ultieme droom vorm te krijgen. Hermans passie voor koken heeft geresulteerd in de meest verfijnde gerechten. Elk detail wordt tot in de finesse uitgewerkt. Hij gunt zichzelf geen minuut tijd meer, legt de lat zo hoog dat hij vaak 18 uur per dag ...

Aan tafel met Tanja: Alliance Summer Tasting

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2008/09/alliance-summer-tasting.html

... oeven en dat loopt niet echt makkelijk in de zandbak van Strand Zuid.De eerste drie amuses waren absoluut aan de matige kant: te koud, te waterig of verkeerde combinaties. Gelukkig werd dat he-le-maal goed gemaakt door de amuses van oud sluis (rauwe oesters op drie wijzen bereid) en restaurant Chapeau! (gazpacho van heldere bouillon met stukjes zwarte olijf, paprika en bleekselderij). Of dan de in zeewier gewikkelde prachtige rauwe tonijn van De Zwethheul, de koningskrab op een preparaat van watermeloen van restaurant De Bokkedoorns en La Rive  die ook een gazpacho serveerde van puntpaprika, waarin enkele grijze garnaaltjes zaten en opgeleukt met een prikkertje waaraan een mooi stukje coquille zat. Het zag er allemaal prachtig uit en smaakte voortreffelijk. Behalve dan die eerste drie amuses hè?De toegangsprijs voor dit evenement bedroe ...