Resultaten voor olie azijn

Jeroen Meus - Klassieke vinaigrette - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/klassieke-vinaigrette

... Klassieke vinaigrette - Heb je de volgende ingrediënten in huis: olie, (cider)azijn, mosterd, peper en zout? Dan kan je makkelijk van start met je eigen dressing! - Klassieke vinaigrette Meng de mosterd en de azijn in een kom.Schenk de olie erbij en roer met de garde ...

Zelf mayonaise maken | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-nieuwe-garde/recept/zelf-mayonaise-maken

... Zelf mayonaise maken - Meng de eierdooiers met de mosterd. Voeg straalsgewijs de olie toe, tot de mayonaise mooi gebonden is. Voeg de azijn toe en kruid af met peper en zout. Ingrediënten peper en zout ½ el azijn 200 ml soja-olie of zonnebloemolie ½ el mosterd 2 ...

Ponchiki: Russische donuts | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/ponchiki-russische-donuts

... m te laten glijden - het deeg is erg kleverig. Rol het deegballetje rond in de bloem en leg het in een goed gebloemde pan.  Voeg olie toe in de bakpan en verwarm op middenhoog vuur.  Leg de deelballetjes in de hete olie en bak gedurende 5 minuten. Draai de balletjes opdat ze egaal zouden bakken.  Neem de deelballetjes uit de olie met een schuimspaan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Besprenkel met poedersuiker en geniet! Ingrediënten 240 g bloem 500 g volle k ...

Wok van shii-take met carpaccio | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/wok-van-shii-take-met-carpaccio

... Wok van shii-take met carpaccio - Snijd de shii-take in schijfjes en wok ze met de gehakte look in wat olie en boter. Blus met de azijn en voeg de lightroom en de geraspte parmezaan toe. Meng op het laatst de spinazie erdoor. Schik op een bord en leg er de carpaccio ...

Jeroen Meus - Lookolie, chiliolie, basilicumolie en dragonazijn - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lookolie-chiliolie-basilicumolie-en-dragonazijn

... Lookolie, chiliolie, basilicumolie en dragonazijn - olie en azijn vormen de basis van heel wat recepten. Door ze op voorhand te mengen met kruiden en andere smaakmakers zoals look of chilipeper krijgen ze extra smaak. Je vindt geïnfuseerde olie en azijn in winkel ...

Kruidendipsaus | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kruidendipsaus

... en de mosterd samen in een kom en giet er het water en de azijn bij. Neem een garde en giet er al roerend, beetje bij beetje, de olie bij. Blijf kloppen tot alle olie erbij is en de mayonaise stevig gebonden is. Voeg het kruidenmengsel toe en roer even door Ingrediënten Kruidenmengsel PH lookkruiden peper zout muskaatnoot rozemarijn oregano PH currypoe ...

Aspergesalade met zeebaars | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/aspergesalade-met-zeebaars

... en snijd ze in fijne reepjes. Snijd het witloof en de appel met schil in reepjes. Voeg er 1 theelepel azijn bij, 2 eetlepels olijfolie en gesnipperde bieslook. Doe de yoghurt in een kommetje met 1 eetlepel olijfolie, blokjes komkommer, 1 teentje fijngesneden look, peper, zout en ook wat bieslook. Fruit de ui in olijfolie samen met nog een teentje knoflook en een theelepel currypasta, zet ze onder in olie en zet het vuur af. Laat een uur laten trekken. Zeef de olie en doe er op het einde een fijn sjalotje bij en wat komkommer. Strooi er wat ko ...

Fishsticks met tartaarsaus | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/fishsticks-met-tartaarsaus

... in sticks. Pak ze in brickdeeg in en kleef ze dicht met het eigeel. Laat rusten in de koelkast. Doe ei, azijn, water, mosterd en olie in een beker en mix tot een mayonaise. Voeg hier de peterselie, kappertjes, de gehakte sjalot en het ei aan toe. Frituur de fishsticks op 180°C of bak ze goed bruin in een pannetje ...

Mayonaise | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/mayonaise

... jn wilt, kan je citroensap gebruiken. Doe er ook twee eetlepels water bij. Kruid het met peper en zout. Doe bij het mengsel 0,5 l olie. Zet je staafmixer op het ei en de mosterd, bijna tegen de bodem van de mengkom, werk van beneden en mix naar boven. Mix voorzichtig dat niet alle olie in één keer gemengd wordt. Als je poging mislukt is, kan je je mayonaise nog redden. Neem een eigeel en wat mosterd in een mengk ...

Driehoekjes van scampi | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/driehoekjes-van-scampi

... zout en de cajunkruiden en leg de scampi's erin. Maak van het deeg en de scampi's een driehoek en kleef dicht met eigeel. Bak in olie in de pan. Snijd de komkommer, de rode paprika en de pikante peper heel fijn. Doe er de suiker, azijn en olie bij en meng. Schik de driehoek mooi op een bordje en serveer met de saus. Ingrediënten brickdeeg 12 scampi's 1 bot verse koriande ...