Resultaten voor mosselvocht

Recept voor mossel - kerriesaus | njam!

http://www.njam.tv/recepten/mossel-kerriesaus

... en: Stoof de groenten aan in de boter. Voeg de mosselen toe. Laat afgedekt garen. Verwijder de mosselen uit de schelp en zeef het mosselvocht. Laat 4 dl mosselvocht met de witte wijn, ui, kerriepoeder en kruidenboeket tot 1/3 inkoken ('reduceren'). Maak een liaison van d ...

Jeroen Meus - Curryrisotto met mosselen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/curryrisotto-met-mosselen

... laat even meestoven. 10. Doe de rijst in de kookpot en roer om zodat alle korrels met vet bedekt zijn. 11. Voeg er dubbel zo veel mosselvocht (zonder groenten) aan toe als je rijst hebt. Dus voor elke maat rijst, reken je 2 maten mosselvocht. 12. Zet een deksel op de pan ...

Wilde zeebaars met spinazie, venkel en Zeeuwse mosselen | VTM Koken

http://koken.vtm.be/club-camping/recept/wilde-zeebaars-met-spinazie-venkel-en-zeeuwse-mosselen

... jde in een pan met wat olijfolie. Daarna mag de vis in de oven garen. Als de mosselen klaar zijn geiten we ze af en houden we het mosselvocht bij om de saus te maken. Bij het mosselvocht voegen we witte wijn, room, mosterd en saffraan toe. We roeren alles even flink onde ...

Recepten - Rolletje van rog en een fris mosselsoepje

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Rolletje_van_rog_en_een_fris_mosselsoepje

... et peper en zout. Laat koken onder gesloten deksel tot de mosselen opengaan. Haal ze dan uit de pan met een schuimspaan. Giet het mosselvocht door een zeef, maar laat een bodempje in de pan achter. Daar zit vaak nog wat zand in. Laat het mosselvocht rustig verder inkoken ...

Recept voor mosselsoep met pompoenballetjes | njam!

http://www.njam.tv/recepten/mosselsoep-met-pompoenballetjes

... p hoog vuur tot alle mosselen open zijn. Schud ze een paar keer op. Haal de mosselen uit de schelpen en houd deze apart. Zeef het mosselvocht met de groenten. Druk goed aan zodanig dat de groenten goed worden gezeefd. Haal met een bolletjessteker de pompoen uit. Voeg de ...

Waterzooi van Zeeuwse mosselen | Sofie Dumont

http://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/waterzooi-van-zeeuwse-mosselen

... n mooi open zijn, zet een zeef in een grote kom, en zeef het jus en vang de mosselen op. Haal de mosselen uit hun schelp. Zet het mosselvocht terug op in een pannetje, en laat tot de helft inkoken. Doe ook de room in een pannetje, en laat ook tot de helft inkoken. Smelt ...

Mosseltjes in curry met butternutpompoen | VTM Koken

http://koken.vtm.be/mijn-restaurant/recept/mosseltjes-in-curry-met-butternutpompoen

... zijn klaar als de schelpen open zijn. Laat de mosselen uitlekken en vang het kookvocht op, haal ze daarna uit de schelp. Zeef het mosselvocht en zet het op een vuur. Laat het samen met de room inkoken tot de gewenste dikte. Smelt wat boter in een pan en bak hierin het cu ...

Jeroen Meus - Tongschar à l'Ostendaise - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/tongschar-a-lostendaise

... ben een korte gaartijd, weliswaar afhankelijk van de hoeveelheid in de pot. 6. Giet de mosselen in een vergiet en verzamel al het mosselvocht in een kom. Laat de mosselen goed uitlekken. 7. Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in kwartjes. Spoel ze niet in water. 8. N ...

Recepten - Pladijs met een knapperig korstje en zeevruchten

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Pladijs_met_een_knapperig_korstje_en_zeevruchten

... olie mengen. De mosseltjes en de kokkels grondig wassen, gaar stoven met het sjalotje en uit de schelp halen. De visfumet bij het mosselvocht gieten en zacht laten inkoken, vervolgens de room toevoegen en eventueel indikken met een beetje maïzena. De kokkels en de mosse ...

Jeroen Meus - Koninginnenhapje met zalm, schelvis, mosselen en grijze garnalen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/koninginnenhapje-met-zalm-schelvis-mosselen-en-grijze-garnalen

... at garen onder deksel en schud af en toe op. De mosselen zijn klaar als de schelpen open zijn. Giet de mosselen af maar vang het mosselvocht op voor de roux. Houd ook de groenten bij. Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een snuifje zout. De roux Smelt de ...