Resultaten voor mosselvocht

Recept voor mossel - kerriesaus | njam!

http://www.njam.tv/recepten/mossel-kerriesaus

... en: Stoof de groenten aan in de boter. Voeg de mosselen toe. Laat afgedekt garen. Verwijder de mosselen uit de schelp en zeef het mosselvocht. Laat 4 dl mosselvocht met de witte wijn, ui, kerriepoeder en kruidenboeket tot 1/3 inkoken ('reduceren'). Maak een liaison van de room e ...

Jeroen Meus - Curryrisotto met mosselen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/curryrisotto-met-mosselen

... laat even meestoven. 10. Doe de rijst in de kookpot en roer om zodat alle korrels met vet bedekt zijn. 11. Voeg er dubbel zo veel mosselvocht (zonder groenten) aan toe als je rijst hebt. Dus voor elke maat rijst, reken je 2 maten mosselvocht. 12. Zet een deksel op de pan en laat de rijst op een zacht vuur 15 minuten garen. Roer niet. 13. Haal de mosselen uit hun schelp. Houd de groenten apart. 14. Verwarm het resterende mosselvocht in een pan.  15. Haal de risotto van het vuur en roer één keer om. Roer een flinke klont boter door de risotto. Doe er eventueel wat extra mosselvocht (of water) bij. 16. Rasp de Parmezaanse kaas en snipper de lavas. Roer beide door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. 17. Rasp de schil van de citroen. Snipper de bieslook. 18. Verdeel de risotto over borden en schep er wat mosselen met groenten over.  19. Werk af met citroenzeste en bieslook. ...

Wilde zeebaars met spinazie, venkel en Zeeuwse mosselen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/club-camping/recept/wilde-zeebaars-met-spinazie-venkel-en-zeeuwse-mosselen

... jde in een pan met wat olijfolie. Daarna mag de vis in de oven garen. Als de mosselen klaar zijn geiten we ze af en houden we het mosselvocht bij om de saus te maken. Bij het mosselvocht voegen we witte wijn, room, mosterd en saffraan toe. We roeren alles even flink onder elkaar en laten het 20 minuten inkoken. We bakken de spinazie in wat boter. Als alles klaar is dresseren we het bord door eerst een bodem van spinazie te voorzien, daarop plaatsen we de zeebaars, we ov ...

Recepten - Rolletje van rog en een fris mosselsoepje

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Rolletje_van_rog_en_een_fris_mosselsoepje

... et peper en zout. Laat koken onder gesloten deksel tot de mosselen opengaan. Haal ze dan uit de pan met een schuimspaan. Giet het mosselvocht door een zeef, maar laat een bodempje in de pan achter. Daar zit vaak nog wat zand in. Laat het mosselvocht rustig verder inkoken. Snijd de groentjes in mooie vormen en stoom ze beetgaar. Haal de mosselen uit de schelpen en houd ze warm. Voeg een scheutje witte vermouth en de room bij het mosselvocht en laat verder inkoken. Haal de rog door broodkruim en bak goudbruin in olijfolie. Kruid met peper en zout. Doe een flinke klont boter in de saus en mix schuimig met een staafmixer. Schik de groenten onderin het bord. Versier met de mosselen en nappeer met de saus. Leg er het rolletje bovenop en versier met pluksels verse kervel en koriander. Recept: Geert Van Der Bruggen ...

Recept voor mosselsoep met pompoenballetjes | njam!

http://www.njam.tv/recepten/mosselsoep-met-pompoenballetjes

... p hoog vuur tot alle mosselen open zijn. Schud ze een paar keer op. Haal de mosselen uit de schelpen en houd deze apart. Zeef het mosselvocht met de groenten. Druk goed aan zodanig dat de groenten goed worden gezeefd. Haal met een bolletjessteker de pompoen uit. Voeg de ...

Jeroen Meus - Gegratineerde mosselen met pastis - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gegratineerde-mosselen-met-pastis

... n de pot, voeg er de fijngesneden groenten aan toe en breng het geheel aan de kook.Giet de gare groenten af en bewaar opnieuw het mosselvocht. Schep de groenten in een ovenschaal. Haal de mosselen uit de schelp en leg ze mee in de ovenschaal.Doe de dooiers met het mosselvocht in een steelpan en klop tot een luchtig geheel. Laat boter smelten in een steelpan en roer ze vervolgens door het eimengsel. Kruid met het citroensap, een snuif cayennepeper en een snuifje zout. Haal de saus van het vuur.Klop de room half op en spatel hem onder de saus.Schep wat van de saus over de mosselen en laat ze een vijftal minuten gratineren onder de grill. Werk af met de fijngesneden bieslook. ...

Waterzooi van Zeeuwse mosselen | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/waterzooi-van-zeeuwse-mosselen

... n mooi open zijn, zet een zeef in een grote kom, en zeef het jus en vang de mosselen op. Haal de mosselen uit hun schelp. Zet het mosselvocht terug op in een pannetje, en laat tot de helft inkoken. Doe ook de room in een pannetje, en laat ook tot de helft inkoken. Smelt de boter, en voeg de bloem toe. Roer goed los, en giet er het ingekookte mosselvocht bij. Klop goed los, zodat alle klonters weg zijn, en voeg nog wat visfumet toe. Werk op met de ingekookte room, en kruid bij met peper. Laat de julienne van groenten garen in de saus. Schik de mosseltjes in een ring op het bord, en nappeer hier de saus met groenten over. Werk af met de aardappelbolletjes, en enkele takjes dille. Ingrediënten 3 kg Zeeuwse mosselen 3 dl witte wijn (optioneel) 1 ajuin ½ selder enkele wortelen 1 prei pete ...

Mosseltjes in curry met butternutpompoen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/mijn-restaurant/recept/mosseltjes-in-curry-met-butternutpompoen

... zijn klaar als de schelpen open zijn. Laat de mosselen uitlekken en vang het kookvocht op, haal ze daarna uit de schelp. Zeef het mosselvocht en zet het op een vuur. Laat het samen met de room inkoken tot de gewenste dikte. Smelt wat boter in een pan en bak hierin het currypoeder aan zodat alle smaken vrijkomen en mengen met de boter. Doe de curryboter bij het ingekookte mosselvocht en voeg er ook de gedroogde groene peper aan toe. Ingrediënten 8 aardappelen 1 butternutpompoen 1 jonge prei 250 gr jonge spinazie 1 ui 1 groene selder 3 dl room 1½ kg mosselen 250 gr grijze garnalen 2 sjalotten groene gedroogde Thaise peper currypoeder 1 bussel koriander 1 bussel peterselie peper zout 1 kg grof zeezout boter ...

Jeroen Meus - Ovenschotel met kabeljauw, mosselen en pommes duchesse - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/ovenschotel-met-kabeljauw-mosselen-en-pommes-duchesse

... er en wat peper toe en zet een deksel op de pot. Kook ze tot ze opengaan. Schud de mosselen op en giet ze door een zeef. Vang het mosselvocht op en de mosselen zelf haal je uit de schelpen. Houd alles nog even apart.Was de prei en selder grondig en snijd ze in stukken, dat mag vrij grof. Pel de sjalot en snijd ze in stukken. Plet tot slot de look.Neem de pot waar de mosselen in gekookt hebben en laat er een klont boter in smelten. Stoof de look en de sjalot aan in de boter en voeg de selder en de prei eraan toe. Bestrooi de groenten met de bloem en laat even meebakken. Dit dient voor de binding.Giet het mosselvocht op de groenten en breng het geheel aan de kook. Voeg de room eraan toe e ...

Jeroen Meus - Tongschar à l'Ostendaise - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tongschar-a-lostendaise

... ben een korte gaartijd, weliswaar afhankelijk van de hoeveelheid in de pot. 6. Giet de mosselen in een vergiet en verzamel al het mosselvocht in een kom. Laat de mosselen goed uitlekken. 7. Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in kwartjes. Spoel ze niet in water. 8. Neem een ruime ovenschaal en leg er de tongscharfilets in. 9. Als je de ontvelde tongscharren nog moet fileren, snij dan eerst de kop van de vis. Fileer elk kwart van de vis met een gepast mes. Snij zo dicht mogelijk tegen de graat aan; Verwijder tenslotte de rij graatjes aan de zijkant van de filets. 10. Schep een kleine pollepel mosselvocht over de visfilets en dek de ovenschaal af met zilverpapier. 11. Zet de schaal met vis nog even aan de kant. 12. Haal de meeste mosselen uit hun schelp. Laat ¼ van de mosselen gewoon in de schelp. 13. Verhit een klontje boter in een stoofpot op een matig vuur. 14. Stoof de stukjes paddenstoel een paar minuten in de hete boter. Roer regelmatig even in de pot. 15. Schenk het grootste deel van het mosselvocht én een scheutje room erbij. Voeg de tijm en de laurier toe. 16. Laat het mosselvocht met room op een zacht vuur voor de helft inkoken. 17. Verwarm de oven voor op 180°C. 18. Pel de grijze garnalen en zet ze opzij. 19. Pocheer de vis kort in de hete oven. Reken doorgaans op slechts 4 minuten. (Controleer het resultaat.) 20. Sc ...