Resultaten voor madeira

Sabayon met druiven | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/sabayon-met-druiven

... et de sabayon. Strooi er poedersuiker en cacaopoeder over. Ingrediënten 4 eidooiers 4 dopjes witte wijn 4 dopjes suiker 1 dopjes madeira druiven (ontpit en ontveld) slagroomijs poedersuiker cacaopoeder ...

Ossenstaartsoep met Madeira, paddenstoelen en warmoes | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/ossenstaartsoep-met-madeira-paddenstoelen-en-warmoes

... Ossenstaartsoep met Madeira, paddenstoelen en warmoes - Rundsbouillon of ossenstaartsoep, het is en blijft een klassieker van formaat. Sofie Dumont tovert de soep om tot een heerlijk soepje. Met Madeira, paddenstoelen en warmoes of snijbiet wordt het meer dan een gewone ...

Kalfstong in Madeirasaus | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/kalfstong-in-madeirasaus

... aus, voeg eventueel wat meer bouillon toe om de gewenste dikte te bekomen. Doe er het citroensap bij. Voeg er de tomatenpuree, de madeira en de champignons aan toe. De tong in schijfjes snijden. Serveer met de saus en overstrooi met peterselie. Ingrediënten 1 kalfs of -rundstong 250 gr champignons 2 dl madeira 1 wortel 1 ui 1 prei 2 selderstengels 1 teentje knoflook 2 el tomatenpuree 4 el gehakte peterselie ½ citroen ½ l bouillon 35 gr bakboter 35 gr bloem tijm laurier ...

Rundertong in Madeirasaus | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/rundertong-in-madeirasaus

... en pel ze nadien. Start dan met de saus en doe dit door een roux aan te maken. Neem de bloem en deboter en voeg de bouillon en de madeira eraan toe. Laat dit vervolgens opkoken. Kruid met peper en zout Voeg de tomatenpuree eraan toe en roer deze eronder. Bak de champignons apart in een pan. Schroei de champignons goed dicht. Blus met de overgebleven madeira. Kruid met peper en zout en voeg deze toe aan de saus. Ingrediënten 1 rundertong 250 ml madeira 1 stengel prei 1 stengel selder 1 teentje look 1 ui tijm en laurier 50 gr bloem 50 gr boter peper en zout 750 ml runderbouillon ½ el PH runderbouillon 60 gr tomatenpuree 250 gr champignons ...

Recept voor homemade tomatensaus | njam!

http://www.njam.tv/recepten/homemade-tomatensaus

... den 2 teentjes look, grof gesneden 1 scheutje olijfolie 1 blad laurier 1 takje tijm 4 grote trostomaten, grof gesneden 1 scheutje madeira 1 elgeconcentreerde tomatenpuree 200 ggepelde tomaten uit blik 1 tloregano 4 blaadjes verse salie peper - zout ...

Opgevulde kipfilets met champignons en foie-gras | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/opgevulde-kipfilets-met-champignons-en-foie-gras

... e sjalotjes, fijngehakt 2 el gehakte peterselie 1 el kalfsfond pasta 30 gr droge morieltjes 4 sneden brood zonder korst 1 glaasje madeira 1 kg aardappelen, vastkokend 1 sjalot olijfolie 2 eieren 2 eiwitten 40 gr gepelde pistaches 150 gr gekookte ham 150 gr kippenwit 250 gr gehakt 4 kippenfilets ...

Jeroen Meus - Steak Madeira met gebakken aardappelen en waterkers - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/steak-madeira-met-gebakken-aardappelen-en-waterkers

... weinig binnenvet waardoor het een heel specifieke smaak heeft. Er horen speciale aardappelen, een waterkerssalade en een fluwelen madeirasaus bij. - Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.De pommes Anna Verwarm de oven voor tot 180 °C.Was de aardappelen grondig en snijd ze in plakken.Schik de aardappelen in een ovenschaal. Kruid met peper en zout. Schenk er olijfolie over.K ...

Jeroen Meus - Kalfskop ‘en tortue’ - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalfskop-en-tortue

... en doe het bij de bouillon. Zet een deksel op de kookpot en laat de stukken vlees minstens 3 uur in de bouillon garen.Saus Doe de madeira in een kookpot met de gedroogde tijm, marjolein, rozemarijn, basilicum en salie.Breng de madeira aan de kook en laat trekken op een heel zacht vuur zodat de alcohol verdampt.Smelt een klontje boter in een hoge pan.Borstel de champignons en snijd ze in vier. Bak ze in de boter Pel en snipper de sjalot. Stoof ze met de champignons.Snijd de zure augurkjes fijn en stoof ze mee aan. Doe er de tomatenpuree bij en laat even mee bakken. Voeg er tenslotte de tomatenblokjes aan toe. Kruid met peper en zout.Giet de madeira door een zeef bij de saus.Aardappelpuree Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.Giet ze af en plet tot puree met de eierdooier, een klontje boter en een scheut melk. Kruid met nootmuskaat en zout.Afwerken en serveren Zeef de bouillon. Vis het vlees tussen de groenten u ...

Bouillon en ravioli van ossenstaart | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/bouillon-en-ravioli-van-ossenstaart

... Bouillon en ravioli van ossenstaart - Verhit de olie in een ruime pot, en kleur de stukken ossenstaart op een hoog vuur. Snij 3/4 van de wortel, 3/4 van de prei, de selder en de ui in stukken, en voeg alles samen met het kruidentuiltje bij het vlees. Overgiet met water, ...

Jeroen Meus - Varkenshaasje ‘zingara’ met kroketten en veldsla - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkenshaasje-zingara-met-kroketten-en-veldsla

... sieke bereiding met een sappig varkenshaasje vergezeld van een heerlijk rijkelijke saus met ham, gerookte ossentong, champignons, madeira en afgewerkt met truffelpasta. Om het geheel af te maken serveren we het met kroketten en veldsla. Eten op z’n zondags! - Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Smelt een klont boter in een pan en korst het haasje aan, laat vervolgens verder garen in de oven voor o ...