Resultaten voor lotte à la nage

Gebakken lotte Meunière | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gebakken-lotte-meuniere

... Gebakken lotte Meunière - Kruid de lotte en haal haar door de bloem. Bak de lotte vervolgens 2 à 3 minuten (afhankelijk van de dikte) aan elke kant goudbruin in boter. Blus met water en citroensap om een mooie jus te bekomen. Serveer met de gestoomde savooikool met ...

Lotte met mosterdmousseline | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/lotte-met-mosterdmousseline

... lotte met mosterdmousseline - Grill de stukken lotte. Klop de eierdooiers met water en azijn tot een vaste schuimige massa. Werk op met de gesmolten, geklaarde boter. Voeg de mosterd erbij. Stoof de fijngesneden spruitjes in wat boter samen met het spek. Voeg de puree ...

Lotte met witte wijnsaus | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/lotte-met-witte-wijnsaus

... t peper en zout. Bebloem de vis. Leg de filets in de pan (zodat de pan vol ligt). Bak ze een 4-tal minuten aan elke kant. Haal de lotte uit de pan. Blus de pan met de witte wijn, het water en de visbouillon. Laat tot de helft inkoken en voeg de room toe. Zeef de saus en voeg de bieslook en een beetje citroensap toe. Napeer de saus over de vis en versier met wat extra peper. Ingrediënt ...

Kippenborst à la nage met kokos | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/kippenborst-la-nage-met-kokos

... Kippenborst à la nage met kokos - Pocheer de kippenborsten tegen het kookpunt. Voeg kippenbouillon toe. Snijd de groentjes gelijkvormig fijn. Voeg ze toe aan het water samen met de kokosmelk en de room. Werk af met koriander en een beetje citroensap. Serveer in een ...

Lotte met prei en pommes duchesse | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/lotte-met-prei-en-pommes-duchesse

... ij de prei doormidden en kuis goed. Snij de prei in reepjes. Smelt een klontje boter in een grote pot, en stoof de prei. Kruid de lotte met peper en zout. Smelt een klontje boter in een pan. Kleur de vis aan in de pan. Wikkel de gebakken lotte in parmaham. Beboter een ovenschaal, en leg de stukken vis erin. Stamp of mix de aardappelen fijn, en voeg een klont boter, peper , zout en muskaatnoot en een ei aan de pure toe en meng goed. Doe de pure ...

Pot-au-feu met lotte - Recept | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/recept/pot-au-feu-met-lotte

... Pot-au-feu met lotte By: Claudia Allemeersch Gepubliceerd: 20 September 2011 Totale tijd: 15 - 30 minuten Yield: 4 persons Ingredients: lotte : 600 gr olijfolie : 1 dl blaadjes van selder : enkele geplette look : 2 teentjes Piment d'Espelette gekonfijte citroen : 1 ...

Eenpansgerecht met lotte | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/eenpansgerecht-met-lotte

... Eenpansgerecht met lotte - De lotte in stukken verdelen, laten marineren in een mengsel van olijfolie, enkele blaadjes groene selder, 4 teentjes look, snuifje ras el hanout en een stukje gekonfijte citroen. Laat even trekken. Paprika schillen met dunschiller, zaden ...

Jeroen Meus - Nage van prei en aardappel met snoekbaars en rivierkreeftjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/nage-van-prei-en-aardappel-met-snoekbaars-en-rivierkreeftjes

... nage van prei en aardappel met snoekbaars en rivierkreeftjes - Soep met stukjes, lekkere dagelijkse kost! In deze lichte soep met veel groenten komen ook nog twee soorten vis met twee verschillende texturen: snoekbaars en rivierkreeftjes.  - Snijd de uien in ...

Lotte met wittewijnsaus | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/lotte-met-wittewijnsaus

... ervoor dat de grootte van de pan is aanpast aan de hoeveelheid vis. Waar er geen vis ligt, zal de boter anders verbranden. Bak de lotte 3 à 4 minuten aan elke kant. Gebruik niet te veel boter, want dan krijg je een vettige saus die in deze bereiding ook nog zal verbranden. Zorg dat het vuur niet te hoog staat zodat de warmte langzaam in de vis trekt. Als de boter te heet wordt, kun je altijd afkoelen door kleine klontjes boter toe te voegen. Haal de lotte uit de pan en blus de pan met de witte wijn en het water. lotte verliest tijdens het bakken ook wat vocht. Dat is een goede basis voor je saus. Voeg de Maggi/PH-visbouillon toe en laat tot de helft inkoken. Zet het vuur nu wel wat hoger. Doe de room er pas bij nadat de saus is ingekookt. Anders kan de saus schiften. Laat verder i ...

Kreeft à la nage | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kreeft-la-nage

... Kreeft à la nage - Maak een sterke bouillon met wortel, selder, groen van de prei, ajuin, tijm, laurier en water en kruid met peper en zout. Laat dit opkoken en kook er dan de kreeft in gedurende 5 minuten. Haal de kreeft uit de bouillon en werk de jus af: zeef 3,5 ...