Resultaten voor look olie dagelijkse kost

Jeroen Meus - Papillotten met hondshaai, oosterse olie en wokgroenten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/papillotten-met-hondshaai-oosterse-olie-en-wokgroenten

... ende olie. Druivenpitolie is dan het beste alternatief. 5. Kneus het citroengras en snij de stengel in grove stukken. Pel de teen look en snij het stukje chilipeper grof. Gooi alles in de blender samen met het limoenblad en de (smaakvolle) stengels van de koriandertakjes. 6. Mix alle ingrediënten fijn en giet de kruidige olie door een zeef. Gooi de droge pulp weg. 7. Verwarm de oven voor 200°C. 8. Vouw twee of meer lange vellen aluminiumfolie dubbel en verdeel de mootjes hondshaai over de papillotten. Plooi de randen naar boven en knijp de zijkanten van de folie dicht. Laat de pakketjes bovenaan open. 9. Schenk enkele eetlepels kruidige olie over elke portie vis. 10. Sluit de papillotten zorgvuldig en leg ze in de hete oven. Gaar de vis gedurende ongeveer 15 minuten. 11. Verhit de wokpan op een stevig vuur. Geef de pan voldoende tijd om gloeiend heet te worden. 12. Schenk er een scheut arachideolie in en bak de stukken kropslahart kort en krachtig. Voeg een beetje peper en zout toe. 13. Schep de stukken sla uit de wok, voeg wat extra olie toe en bak nu de re ...

Jeroen Meus - Soep van witte kool met croutons van kikkererwten en curry-olie - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/soep-van-witte-kool-met-croutons-van-kikkererwten-en-curry-olie

... illon bij de groenten en vul aan met water tot alle groenten onder staan. Hang het kookbuiltje in de soep. 9. Kneus en pel de knoflook. Doe hem bij de soep. Kruid met zout en laat op een laag vuur onder deksel 30 tot 45 minuten garen. 10. Verwarm de oven voor tot 200 °C. 11. Giet de kikkererwten af en droog ze met een keukenhanddoek. Haal de losgekomen vliesjes weg. 12. Doe de kikkererwten in een kom en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met zout, paprikapoeder, knoflookpoeder en currypoeder. Meng alles goed door elkaar en stort de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier of een siliconen matje. 13. Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven. 14. Meng wat currypoeder met kurkuma en een flinke scheut druivenpitolie. Laat trekken terwijl de kikkererwten in de oven staan. 15. Leg een stuk keukenpapier in een fijne zeef. Giet er de curry-olie door en vang op. 16. Haal het kookbuiltje uit de soep. Mix de soep met een staafmixer en giet ze door een zeef. Werk af met een scheut room en kruid met witte peper. 17. Serveer de soep met croutons van kikkererwten en een lepeltje curry-olie. ...

Jeroen Meus - Thaise kokos-kippensoep met chili-olie - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/thaise-kokos-kippensoep-met-chili-olie

... cheut olijfolie of zonnebloemolie in een ruime stoofpot op een matig vuur en voeg de stukken ui en selder toe. 3. Pel en kneus de look en doe de tenen in de pot. Schil het stuk gemberwortel en snij het in schijfjes. 4. Snij de stengels citroengras overlangs in twee, kneus ze nog even en doe ze samen met de knoflook en de gember in de pot. 5. Voeg een stukje Thaise chilipeper toe, of gebruik een stuk van de klassieke rode chilipeper. (naar smaak) 6. Laat de ingrediënten kort stoven en schenk er vervolgens het water bij. 7. Voeg de limoenblaadjes toe. (bij voorkeur de diepgevroren versie) 8. Snij de limoenen in twee en pers het sap in de soep. Voeg een scheut (zoute) vissaus toe en wat suiker om de smaken in ...

Jeroen Meus - Pizza met chorizo, rucola en pikante olie - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pizza-met-chorizo-rucola-en-pikante-olie

... op kamertemperatuur. Let erop dat het deeg niet in de tocht staat. 7. Schil de uien en versnipper ze tot fijne stukjes. 8. Pel de look en plet de teentjes tot pulp. 9. Verhit een diepe pan op een matig vuur en schenk er een scheutje olijfolie in. 10. Stoof de stukjes ui en de look in de hete pan en roer regelmatig met een houten lepel. 11. Voeg na enkele minuten wat sambal (tenzij je niet van wat pit houdt) en de geconcentreerde tomatenpuree toe. Laat die ingrediënten een paar minuten al roerend meebakken. 12. Giet de inhoud van de blikken tomatenpulp erbij, samen met enkele takjes verse basilicum en oregano. 13. Voeg een snuifje zout toe. Extra peper is niet nodig als je de sambal al gebruikt hebt. Proef de saus en laat ze 10 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. 14. Wie van een zoetere tomatensaus houdt, kan er ook een lepeltje bloemsuiker onder mengen. 15. Laat de gare tomatensaus afkoelen. Verwijder de takjes kruiden; die hebben intussen hun smaak afgegeven. 16. Snij de chorizo in dunne schijfjes. 17. Snij ook de bolletjes mozzarella in schijfjes. 18. Zet de sneetjes worst en kaas even aan de kant. 19. Zet een kleine pan op een zacht vuur en schenk er de olijfolie in. 20. Doe de gepelde look en de gedroogde chilipepertjes in de vijzel. Stamp de ingrediënten fijn. 21. ...

Kalkoenbrochetten met chili-olie

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/488/kalkoenbrochetten-met-chili-olie-1

... tje. Spoel voor de pikante olie het chilipepertje, haal de zaadjes eruit en snij het vruchtvlees in ringetjes. Vermeng met de knoflook en de olijfolie. Bestrijk de kalkoenspiesjes met de olie en leg ze 15 minuten op het rooster van de barbecue . Keer ze vaak om, dan worden ze mooi gelijkmatig bruin. ...

Curry olie

http://dekeukenvanjohanna.blogspot.be/2015/09/curry-olie.html

... terug komt bij mij in de keuken. Ik maak graag gebruik van currypasta en dat is juist wat overblijft nadat de olie, kerrie en knoflook voldoende tijd heeft gehad om op smaak te komen. De olie wordt gezeefd en een pasta blijft over. Zowel de olie en pasta zijn een paar maanden in de koelkast houdbaar. De pasta gebruik ik bijvoorbeeld om kip of vis in te smeren (rub) voordat het gebakken wordt of de pasta wordt aangewend als basis voor een geurende curry met varkensvlees of vis. Kerrie bestaat uit een aantal specerijen en de smaak kan behoorlijk verschillen. De samenstelling van een kerrie uit India is anders dan een uit Suriname of Maleisië. Welke kerrie je uiteindelijk gebruikt voor dit recept kan ik moeilijk aanbevelen. Dat is een kwestie ...

Gehaktballetjes in chorizo-olie | Hobbykok van Vlaanderen

https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/gehaktballetjes-in-chorizo-olie

... Gehaktballetjes in chorizo-olie - Meng de eierdooier en een deel van de (gehakte) peterselie onder het gehakt. Kruid af met peper en zout en draai kleine balletjes. Snij een deel van de chorizo in kleine blokjes. Verwarm olijfolie in een pan en warm daarin zachtjes ...

Eetplezier: Valderrama olie

http://eetplezier.blogspot.be/2011/09/valderrama-olie.html

... Valderrama olie In huize Eetplezier is men met enige regelmaat in de olie te vinden. Dat komt omdat er zoveel van in huis is. Op basis van amandelen, van walnoten, van truffels, van citroenen, van sesamzaden, van zonnebloempitten, maar bovenal toch van olijven. Olijfolie ...

Roggevleugel met olie van platte peterselie en kappertjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/club-camping/recept/roggevleugel-met-olie-van-platte-peterselie-en-kappertjes

... . Meng dit met olie van de zongedroogde tomaatjes en wat olijfolie. Doe hier wat uitgelekte kappertjes, fijngesneden gemarineerde look en gesnipperde platte peterselie bij. Zeer goed mengen. Leg op het bord oversaus rijkelijk met de salsa. Serveer met wat pasta of aardappeltjes. Ingrediënten 4 roggevleugels 1 pakje zongedroogde tomaatjes goede olijfolie ½ busseltje platte peterselie 1 potje kappertjes 6 teentjes gemarineerde look 1 sjalotje pasta of aardappeltjes (optioneel) ...

Aubergines in olie - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/aubergine/aubergines-olie

... ur wachten waardering7.6obv 8 waarderingen VoorgerechtVegetarischItaliaans Ingrediënten 3 mooie aubergines 4 flinke teentjes knoflook, fijngehakt 2 droge Spaanse pepertjes, fijngehakt 200 ml extra vergine olijfolie 5 eetlepels wittewijnazijn Voorbereiden Snijd de aubergines in de lengte in plakjes van ½ cm. Bestrooi een flinke ...