Resultaten voor loof

Stoemp van jonge wortelen met honing en eendenfilet - Recept | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/recept/stoemp-van-jonge-wortelen-met-honing-en-eendenfilet

... nts: aardappelpuree : 600 gr jonge wortelen : 1 bosje honing : 2 el boter eendenfilets : 2 peper en zout Directions: 1. Snijd het loof van de jonge wortelen (bewaar het) en maak de wortelen schoon. Snijd de wortelen in blokjes en bak ze met boter 5 tot 10 minuten in een braadpan. Breng op smaak. Voeg 1 tot 2 eetlepels honing toe (naar wens). 2. Maak met de punt van een mes enkele inkepingen in het vet van de eendenfilet ...

https://saskookt.blogspot.com/2020/06/pasta-met-venkelloofricotta-en-gerookte.html

... In de biowinkel vind je soms venkel met het loof er nog aan. En uiteraard groeit het ook zo in je eigen moestuin of die van de buurman. Dat is leuk, want het loof kan je voor allerlei gerechten gebruiken. Van de dunne blaadjes kan je pesto maken, je kan er siroop van ...

https://saskookt.blogspot.com/2020/06/pasta-met-venkelloofricotta-en-gerookte.html

... In de biowinkel vind je soms venkel met het loof er nog aan. En uiteraard groeit het ook zo in je eigen moestuin of die van de buurman. Dat is leuk, want het loof kan je voor allerlei gerechten gebruiken. Van de dunne blaadjes kan je pesto maken, je kan er siroop van ...

Zomerbietjes | Culinette: Cornette's Culinaire Weblog

http://www.culinette.nl/rode-zomerbietjes/

... ieten moeten lang koken en kopen we dus inderdaad gehakt en verpakt en voorgekookt. Zomerbietjes zijn kleiner, ronder en vaak met loof er nog aan (net zo lekker als de bietjes zelf) en zijn veel sneller gaar. Reken op 250 gram zomerbietjes per persoon. Even voor de goede orde: we hebben het hier dus niet over voorgekookte bietjes maar vers en rauw. Schil de bietjes en snij ze in kleine dobbelsteentjes. Roerbak in een klein beetje olie of boter in de wok zo’n 15 minuten. Ze hoeven niet botergaar te zijn. Voeg twee minuten voor ze klaar zijn een eetlepel hon ...

Bieten met skordalia (Griekse aardappelpuree) - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/bieten/bieten-skordalia-griekse-aardappelpuree

... 1:10 uur bereiden 0 min wachten waardering7.6obv 9 waarderingen BijgerechtVegetarischGrieks Ingrediënten 1 kg rode bietjes, met loof 3 eetlepels extra vergine olijfolie 1 eetlepel rodewijnazijn voor de skordalia 250 g kruimige aardappelen, geschild, in stukken van 2 cm 2-3 teentjes knoflook, geplet 6 eetlepels olijfolie 1 eetlepel wittewi ...

Raapsteelsoep met gegrilde biet en rode poon | VTM Koken

https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/raapsteelsoep-met-gegrilde-biet-en-rode-poon

... tje apart voor de afwerking. Mix de soep. Proef en kruid af met peper en zout.  Voor de rode bietjes: Verwijder een deel van het loof. Schrob ze proper onder stromend water. Hou een deel van het loof opzij voor de afwerking. Snij de bietjes in twee. Doe ze in een kom.  Doe het venkelzaad in een vijzel. Stamp fijn. Kruid de bietjes met peper, zout, olijfolie en het geplette venkelzaad.  Bedek een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 195°C. Stort de bietjes uit op het bakpapier. Verdeel ze mooi naast elkaar. Plaats in de voorverwarmde oven en bak 15 minuten. Voor de vis:  Kruid de filets met peper en zout. Smelt flink wat boter in een antikleefpan. Snij de vis ondertussen in stukjes. Bak de stukjes vis in de hete boter. Begin op de velkant en schroei aan. Draai om, bak maximum nog een minuut verder en haal van het vuur ...

Recept voor Zeeduivel, wortelcouscous met jonge worteltjes en chorizo | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/zeeduivel-wortelcouscous-met-jonge-worteltjes-en-chorizo/

... en - voor 4 personen 4 kleine zeeduivelstaarten Toevoegen 200 g couscous Toevoegen 1 bussel jonge wortelen met loof Toevoegen 300 g boerenwortelen Toevoegen 20 cl gevogeltebouillon Toevoegen 80 g chorizo Toevoegen 1 el to ...

Spinaziesalade met avocado en venkel - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/spinaziesalade-met-avocado-en-venkel/

... is zonde! Want deze frisse groente met lichte anijssmaak is super gezond. Bovendien werkt het ook goed bij maagklachten. Van het loof kun je een heerlijke garnering maken bij salades. Venkelzaad wordt geroosterd en als smaakmaker gebruikt. Ik maakte vandaag een salade met de venkelknol. Instructies Spoel de venkelknol onder koud stromend water af. Verwijder eventuele bruine vlekjes ...

Gestoomde groenten met zure roomdressing en Schotse wilde zalm | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gestoomde-groenten-met-zure-roomdressing-en-schotse-wilde-zalm

... at 5 min. aanstoven met het deksel op. Doe wat arganolie in een kommetje en vermeng met eenzelfde hoeveelheid citroensap. Hak het loof van de venkel fijn en vermeng met de zure roomdressing. Voeg peper toe. Smeer de zelfgemaakte zure roomdressing over de zalmreepjes en dresseer met de gestoomde groenten. Werk af met wat loof van de venkel en een weinig rode peperbolletjes. Bereiding zure roomdressing: Zet de zuring en basilicum 1 min. in koud water. Doe de zure room in een potje. Haal de verse kruiden uit het water en dep ze droog. Verwijder de takjes van de basilicum en de zuring en snij alles fijn. Voeg de ...

Videorecept voor Pastasalade met venkel en artisjok | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/pastasalade-met-venkel-en-artisjok/

... de pasta af en spoel met koud water. Laat goed uitlekken.Was de venkel en snijd hem in fijne reepjes (julienne). Houd wat van het loof apart (het fijne groene gedeelte). Verhit een antikleefpan, doe er een eetlepel Solo in en voeg de venkelreepjes toe. Bevochtig met twee eetlepels water en stoof de venkel in 5 minuutjes beetgaar. Snijd de kerstomaatjes in fijne schijfjes. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vieren. Meng alles in een kom samen met de afgekoelde pasta en voeg er de kappertjes aan toe. Snipper het loof van de venkel en roer het door de pastasalade.Kruid af met versgemalen peper, zout, balsamicoazijn en olijfolie. Serveer fris. Tip: Deze pastasalade kan je natuurlijk naar eigen smaak invullen. Ook gekookte broccoliroosjes of groene aspergepunten passen perfect in dit recept. Smakelijk! Geniet van Pastasalade m ...