Resultaten voor lamsbout jeroen meus oven

Jeroen Meus - Lamsbout in de oven met gratin dauphinois - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamsbout-in-de-oven-met-gratin-dauphinois

... en zullen die aromaten hun smaak afgeven aan het vlees. 3. Verwarm de oven voor op 160°C. 4. Neem een braadslede en leg er de lamsbout in. Kruid het vlees met wat peper van de molen en een snuifje zout. Leg bovenop het vlees een paar (grotere) klontjes boter. 5. Plaats de braadslede in de oven (160°C) en bak het vlees 50 tot 60 minuten. (Jeroen gebruikt een heteluchtoven.) 6. Bereid intussen het glazuur voor de lamsbout. Meng hiervoor de honing en de graanmosterd. 7. Haal het vlees uit de oven en schep het glazuur van honing en mosterd er gelijkmatig overheen. Verhoog de oventemperatuur tot 180°C. 8. Bak de lamsbout nog 10 tot 15 minuten in de hete oven (180°C). 9. Haal het vlees uit de oven en laat het even rusten. De perfecte lamsbout is rosé (rozig) gebakken. Het vlees mag niet saignant (bloederig) zijn. 10. Serveer het vlees in plakjes van zo’n halve centimeter breed. 11. Was ...

Jeroen Meus - Lamsbout met gegrilde groene asperges - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamsbout-met-gegrilde-groene-asperges

... aan het vlees.Kruid met peper en zout. Besprenkel met olijfolie en wrijf de vetstof open. Strooi er nog wat grof zout over.Bak de lamsbout op de barbecue. Schuif er de braadslede naast zodat die al kan voorverwarmen.Maak intussen de saus met groenten. Pel en snijd de ui niet te fijn. Kneus en pel de knoflook. Snijd de tenen grof.Schil de wortelen en snijd ze in niet te fijne blokjes.Doe een flinke scheut olijfolie in de braadslede. Voeg de ui, wortel en look toe. Laat rustig aanstoven op de barbecue.Wanneer de lamsbout is dichtgeschroeid, leg je ‘m op de groenten en laat je ‘m verder garen.Snijd het kroontje van de tomaten weg en snijd ze in stukken. Doe de stukjes tomaat bij de lamsbout. Giet er ook de wijn bij. Werk de “saus” af met verse tijm, rozemarijn en laurierblaadjes.Spoel de aardappelen schoon.Dek de lamsbout af met ...

Jeroen Meus - Lamsbout met groenten en Yorkshire pudding - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamsbout-met-groenten-en-yorkshire-pudding

... per de ui. Stoof hem in de boter met enkele takjes gesnipperde tijm. Doe er de erwtjes bij en kruid met peper en zout. Snijd de lamsbout in plakken. Serveer het vlees met aardappelpuree, Yorkshire pudding, wortelen en erwtjes. ...

Jeroen Meus - Lamsbout met geroosterde groenten en aardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamsbout-met-geroosterde-groenten-en-aardappelen

... lamsbout met geroosterde groenten en aardappelen - Voor het paasdiner kiezen heel wat mensen voor een geroosterde lamsbout uit de oven. Een topkeuze, vooral met zuiderse groenten en een fris rucolaslaatje erbij. - De lamsbout Haal de lamsbout tijdig uit de koelkast en ...

Jeroen Meus - Gebraden lamsbout met chimichurri en een zuiderse puree - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebraden-lamsbout-met-chimichurri-en-een-zuiderse-puree

... Gebraden lamsbout met chimichurri en een zuiderse puree - Chimichurri is een saus op basis van olie en kruiden die meestal bij rundvlees geserveerd wordt in Argentinië. jeroen maakt er een lekker stuk lamsvlees bij en een zachte puree met olijven. - 0. Haal het vlees ...

Jeroen Meus - Lamsbout met couscous, wortelsla en tikka masalayoghurt - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamsbout-met-couscous-wortelsla-en-tikka-masalayoghurt

... ous, wortelsla en tikka masalayoghurt - Er gaat niets boven de geur van een stukje vlees dat aan het garen is op de barbecue. Een lamsbout zit boordevol smaak en is overheerlijk met een pittig sausje en een kruidige couscous. Een aanrader om klaar te maken voor kameraden op een warme zome ...

Traaggegaarde lamsbout uit de oven | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/traaggegaarde-lamsbout-uit-de-oven

... Traaggegaarde lamsbout uit de oven - Leve de oven. Kies je grootste braadslee of ovenschotel. Een lamsbout van om en bij de 3kg is perfect om in de oven te garen. Doe er de groentjes en aardappelen bij en je hebt een volwaardige maaltijd. Traag en langzaam. Ideaal om met ...

Jeroen Meus - Lamsbout, aardappeltaart met tijm en kaas en een groene salade - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamsbout-aardappeltaart-met-tijm-en-kaas-en-een-groene-salade

... Lamsbout, aardappeltaart met tijm en kaas en een groene salade - Deze prachtig gegaarde lamsbout moet je eens gemaakt hebben! Samen met een hartige aardappeltaart met Comté kaas, frisse muntsaus en een simpele groene salade heb je een maaltijd die iedereen blij ...

Lamsbout met kruiden uit de oven - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/lamsbout/lamsbout-kruiden-oven

... tlepel verse bladpeterselie, fijngehakt 1 eetlepel verse rozemarijn, fijngehakt 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels paneermeel 2 kg lamsbout Bereiden Verwarm de oven voor op 240 °C (gasstand 9).Meng de tijm, oregano, peterselie en rozemarijn in een kom, doe er de olie en het paneermeel bij, voeg peper en zout toe en meng grondig.Leg de lamsbout in een grote braadslee, verdeel er het kruidenmengsel over en braad hem 15 minuten.Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C (stand 4), giet 150 ml warm water in de ...

Lamsbout met rijstvormige pasta uit de oven - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/lamsbout/lamsbout-rijstvormige-pasta-oven

... in voorbereiden 2 uur bereiden 0 min wachten waardering7.6obv 7 waarderingen HoofdgerechtVleesGrieks Ingrediënten 1¼-1½ kg lamsbout ½ citroen 125 ml olijfolie 1 theelepel zoet paprikapoeder 2 teentjes knoflook, gesnipperd 150 g lente-uitjes (ongeveer 4), in vieren gesneden en grof gehakt 400 g gehakte tomaten uit blik  ...