Resultaten voor krabsla

Jeroen Meus - Krabsla met avocado-komkommercoulis - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/krabsla-met-avocado-komkommercoulis

... ayennepeper en zout. Meng het geheel goed.Schep wat van de avocadocoulis op een bord. Zet een serveerring op het bord en schep de krabsla erin. Duw aan met een lepel. Verdeel de wakamé erover. Werk af met de mengeling van rijstwafel, furikake en krokante uitjes. Haal de serveerring weg en serveer. ...

Jeroen Meus - Torentje van omelet, krabsla, appel en gerookte zalm - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/torentje-van-omelet-krabsla-appel-en-gerookte-zalm

... Torentje van omelet, krabsla, appel en gerookte zalm - Een knap gerechtje dat weinig werk vergt, maar toch ongelofelijk mooi oogt. Dit gelaagde torentje van omelet, krabsla, appel en gerookte zalm doet uitstekend dienst als voorgerecht. - Verwarm de oven voor op 200& ...

Recept voor gevulde noordzeekrab | njam!

http://www.njam.tv/recepten/gevulde-noordzeekrab

... het krabvlees met zelfgemaakte mayonaise en breng op smaak met peper en zout. werk af: Spoel de uitgeholde krab en vul op met de krabsla. Prak het ei fijn en kruid met peper en zout. Leg het geprakte ei op de krabsla. (voor meer recepten van Johan Segers: klik hier) Ingrediënten voor 2 personen 2 Noordzee krabben (ca. 500 g per stuk) 1/2 selder in stukjes 1 wortel in stukjes 1 ui in stukjes 1 bouquet garni (tijm - laurier - peterselie) 1 hard gekookt ei naar smaak peper - zeezout ...

Jeroen Meus - Tomaten met krabsalade en tomatencoulis - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tomaten-met-krabsalade-en-tomatencoulis

... met krabsalade en tomatencoulis - Tomaat all the way in dit recept. We serveren rijkgevulde tomaten met fantastische zelfgemaakte krabsla. Een gekoelde coulis van verse tomaten maakt dit heerlijk zomerse voorgerecht helemaal af. Overheerlijk en lekker fris!  - Ge&eu ...

Jeroen Meus - Krabsalade met mango, limoen en wasabimayonaise - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/krabsalade-met-mango-limoen-en-wasabimayonaise

... an de wasabi-mayonaise bij de krab. Prak het krabvlees met een vork en meng. Voeg enkel extra mayonaise toe, indien nodig. Zet de krabsla koel. 5. Neem de daikon erbij en schil de dikke witte wortel met een dunschiller. Daikon heeft een milde smaak, die doet denken aan onze klassieke radijsjes. 6. Snij de daikon in flinterdunne (lange) plakjes. Gebruik een (Chinese) mandoline of doe het met je dunschiller, of een scherp koksmes. Stapel de plakjes op elkaar en snij ze in flinterdunne sliertjes (julienne). Leg de sliertjes in een kom met ijswater zodat de reepjes daikon vrolijk opkrullen. 7. Snij de mango middendoor, tot tegen de dikke pit aan. Schil de vrucht en snij ze in dunne plakjes. Gebruik geen mandoline voor een mango die zeer rijp is. Zet het mes in die plakjes en verander ze in flinterdunne sliertjes. Zet de portie fruitreepjes even opzij. 8. Snij de chilipeper overlangs en verwijder de zaadjes. Snij het deel dat je gebruikt in zeer dunne reepjes en vervolgens in piepkleine stukjes. Hak de stukjes nog eens extra, zodat je straks in geen geval te grote stukken chilipeper in de krabsla vindt. 9. Pluk de bladeren van de kropsla en spoel ze in ruim water. Behandel de broze groente voorzichtig. Laat de sla nadien goed uitlekken. 10. Bedek de bodem van elk bord met knapperige blaadjes kropsla. 11. Strooi een klein beetje peper van de molen en grof zout o ...

Jeroen Meus - Filodeegpakketjes met geitenkaas en vijgen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/filodeegpakketjes-met-geitenkaas-en-vijgen

... n. Dit hapje maakt deel uit van het aperitieftrio van het Nationale Kerstmenu 2023. Ontdek de twee andere feestelijke hapjes ook: krabsla met avocado-komkommercoulis en gegratineerde mosselen met pastis.  - Ontdooi het filodeeg tijdig.Pel de sjalot, snijd in halve ringen en laat marineren in een kommetje met rode wijnazijn.Mix de gedroogde vijgen en de notenmix kort in de bl ...

Jeroen Meus - Gegratineerde mosselen met pastis - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gegratineerde-mosselen-met-pastis

... pje maakt deel uit van het aperitieftrio van het Nationale Kerstmenu 2023. Ontdek de twee andere feestelijke hapjes ook: krabsla met avocado-komkommercoulis en filodeegpakketjes met geitenkaas en vijgen.  - Zet de oven op grillstand en laat opwarmen.Spoel de mosselen en laat ze uitlekken. Zet een pot op het vuur en doe de mosselen erin met de laurier en de tijm. Voeg de pastis toe, zet een ...

Jeroen Meus - Gevulde artisjok met krabsalade - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gevulde-artisjok-met-krabsalade

... voorzichtig het hooi uit de artisjok.  13. Leg een laag sla de uitgeholde artisjok en lepel er wat vinaigrette over. Doe er krabsla bij en leg er wat tomatenblokjes op. Strooi er wat mimosa over. 14. Serveer meteen en geef de artisjokblaadjes die je verwijderd hebt er als hapje bij met wat vinaigrette om te dippen. ...

Verrassingsbrood met zeevruchtensalades | VTM Koken

https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/verrassingsbrood-met-zeevruchtensalades

... Bereiding Voor de krabsla: Haal de pootjes eraf. Pruts er het vlees uit met een kreeftenvork of tangetje.  Breek het pantser open. Verwijder het schuimachtige deel. Dat zijn de longen. Verwijder de plastiek vliesjes. De coraille kan je gebruiken. Haal er het vlees uit. ...

Jeroen Meus - Omeletrolletjes met krab, sushistijl - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/omeletrolletjes-met-krab-sushistijl

... rk je met sappige partjes citrus zonder vliesjes. 4. Snij de partjes pompelmoes in 2 tot 3 gelijke stukjes en meng ze doorheen de krabsla. Proef de sla en voeg naar smaak een beetje zout toe. 5. Breek de eieren en verzamel ze in een mengkom. Schenk er een scheutje melk bij en kluts ze met een vork. Kruid het eieremengsel met voldoende peper van de molen en een beetje zout. 6. Verhit een klontje boter in een pan op een zacht vuur. Giet er een deel van het eiermengsel in, voldoende om een dunne omelet te bakken. Draai de omelet tijdig om en schuif ze nadien op een vlakke schaal of een bord en laat ze afkoelen. Bak identieke omeletten met de rest van het eiermengsel. 7. Snij de rode chilipeper overlangs in twee en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees van het pepertje in flinterdunne lange reepjes. 8. Spoel wat koriander schoon en pluk de fijne takjes los. 9. Zo maak je de rolletjes: Leg eerst een vel nori (geroosterd zeewier) op je werkvlak. Let erop dat je het norivel met de glanzende zijde naar onder legt, want dat is de buitenzijde. 10. Leg een dunne omelet bovenop 2/3 van het norivel en snij het eierkoek bij. Bedek eventueel met de snijrestjes van het ei de randen links en rechts. Het stuk onbedekte nori (bovenaan) ...