Resultaten voor kokosnoten

Tropische fruitsalade (in een kokosnoot) - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/tropische-fruitsalade-kokosnoot/

... En, wil je het een iets zoetere touch geven? Giet dan op de bodem een beetje kokosyoghurt. Instructies Hak de volwassen (bruine) kokosnoten doormidden. Pas op voor het vocht dat eruit komt. Spoel ze voorzichtig schoon zodat ze van binnen geen stukjes schaal meer bevatten. Snijd de meloen doormidden en maak met de meloenlepel mooie bolletjes. Schil de mango en steek met behulp van de meloenlepel bolletjes uit. Snijd nu een stukje van de jonge kokosnoot af. Steek er een rietje in en drink het kokoswater op :-). Dit is behalve lekker ook nog eens erg voedzaam :-). Snijd vervolgens ook de jonge kokosnoot doormidden en schep er met de meloenlepel bolletjes of reepjes van. De structuur is waarschijnlijk te zacht om er mooie bolletjes van te kunnen scheppen, dus ik maakte er een soort reepjes van. Leg de fruitsoorten in de halve kokosnoten. Leg de jonge kokosreepjes ertussen en maak af met de eetbare bloemen (als je die gebruikt). ...

Kipfilet met kaneel en kokosmelk uit de oven - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/kip-gevogelte/kipfilet/kipfilet-kaneel-kokosmelk-oven

... voorbereiden 50 min bereiden 0 min wachten waardering8.0obv 15 waarderingen HoofdgerechtGevogelteOverige keukens Ingrediënten 2 kokosnoten 2 eetlepels zonnebloemolie 800 g kipfilet 1 takje gladde peterselie, fijngehakt snufje fijngehakte koriander 2 kruidnagels 2 uien, fijngehakt 2 teentjes knoflook, fijngehakt snufje kaneel 30 g ...

Thaise ovenschotel met curry en tong, chili en komkommersalade | De Keuken van Sofie

https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/thaise-ovenschotel-met-curry-en-tong-chili-en-komkommersalade

... ker, vissaus, verkruimelde keffirlimoenblaadjes of limoensap. Verdeel over de bakplaat, en zet 15-20 minuten in de oven.  Hak de kokosnoten open, en serveer met een orchidee en een takje munt.  Schep de visschotel in schaaltjes, en dresseer met Thaise basilicum, limoensap en gedroogde vis flakes.  Ingrediënten voor de Thaise ovenschotel 800 g tongscharfilet 1 el groene of rode curry 100 ml kokosroom 1 courgette 2 takjes Thaise basilicum 2 uien 200 g gele kerstomaatjes 2 limoenen 1 bosje lente-ui 1 rood of groen chilipepertje 200 g babymaïs 5 cm gember 1 stengel citroengras 1 handvol kaffirlimoenblaadjes 1 el vissaus gedroogde visflakes (eventueel) voor de komkommersalade 1 komkommer 1 teen look zeezout 1 tl kokospalmsuiker (of rietsuiker) 1 limoen 1 gedroogde chilipeper 1 el gedroogde garnalen voor het drankje 4 verse kokosnoten takjes munt ...

Kip Moambe

http://www.omasrecepten.com/recepten/Vleesgerechten/Kip%20Moambe.html

... genoeg trekken, dit komt de smaak zeker ten goede). Opdienen met rijst, gebakken banaan, ananasblokjes, geraspte aardnoten en kokosnoten. Als bijgerecht Saka-Saka of onze eigenste spinazie met tomaat.Deel dit recept met vrienden ...

Chocolade en quinoapudding met verse kokos en amandelen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/chocolade-en-quinoapudding-met-verse-kokos-en-amandelen

... n de melk op. Smelt de chocolade in de melk. Voeg de maïzena toe. Roer stevig door tot het begint te koken.  Maak gaatjes in de kokosnoten en giet het sap eruit.  Breek de kokosnoot in stukken. Lepel het vruchtvlees uit de noot. Snij fijn.  Haal de vanillestok uit de quinoa en giet de quinoa in potjes.  Laat goed afkoelen. Rooster de amandelen met wat kaneel en suiker in de oven. Giet de pudding op de quinoa. Werk af met amandelen en kokosschilfers. Ingrediënten 1 verse kokosnoot Voor de quinoa 120 g quinoa 1 vanillestok 1 l hazelnootmelk 2 el rijstsiroop voor de pudding 30 g gluenvrije maïzena 60 g kokosbloesemsuiker ½ tl zout 360 ml kokosmelk 85 g donkere choco ...

Superfood Sunday: kokoskoekjes met havermout - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/superfood-sunday-kokoskoekjes-met-havermout/

... zeggen. Mijn opa en oma woonden in Guyana (cultureel gezien Caribisch, geografisch gezien Zuid-Amerika) en hadden een gigantische kokosnotenboom in de tuin. Ik was er altijd door gefascineerd en vind dan ook in de fotoalbums uit die tijd veel foto's hier omheen terug én iedereen herinnert zich nog altijd 'the big bunch', zoals ik de boom noemde, refererend naar de vele en vooral grote kokosnoten die eraan hingen. Opa ...

Eetplezier: mei 2012

http://eetplezier.blogspot.be/2012_05_01_archive.html

... ppen slachtten omdat je ajam pedis wilde maken voor de jongens? Dat je voor ’t eerst kennismaakte met verse lomboks, ananassen, kokosnoten en het afschuwelijk ruikende goedje trassi? En dat je op een dag per ongeluk de fles olie verwisselde door lysol? De jongens kwaad en jij tot 11 uur ’s avonds een nieuwe maaltijd aan het bereiden was? Ik herinner me nog dat ik mijn eerste bordje nasi voorgezet kreeg. Niet te scherp, met veel groenten en zachtzure atjar van komkommer. En dat je me liet proeven van pure kokosmelk. Hoe ik toekeek terwijl jij diagonale lijnen in de ananas sneed om zo alle pitjes eruit te kunnen verwijderen.  Me waarschuwde voor de lomboks, niet aan zitten met de kleine vingertjes en zeker niet in je ogen wrijven! Je liefde voor eten, liefst met een zekere overvloed, is altijd gebleven. Wat zou ik graag nog eens voor je koken om je daarna, net zoals jij altijd deed als je voor ons had gekookt, aan tafel te kunnen roepen met de woorden Makan! En dat je mij dan zou bedanken voor al dat lekkers, door  met gevouwen handen en gebogen hoofd “ terima kassie banjak” te prevelen. De woorden, de beelden, het eten, je hebt ze meegebracht en aan me doorgegeven. Dà-àg lieve pa, ik zwaai maar weer eens naar je. Naar je plekje waar er altijd gelachen wordt. En overvloedig gegeten. Met gouden lepeltjes. Het is je zo gegund, maar ik mis je soms zo vreselijk. ...

Eetplezier: De rijsttafel van mijn vader

http://eetplezier.blogspot.be/2012/05/de-rijsttafel-van-mijn-vader.html

... ppen slachtten omdat je ajam pedis wilde maken voor de jongens? Dat je voor ’t eerst kennismaakte met verse lomboks, ananassen, kokosnoten en het afschuwelijk ruikende goedje trassi? En dat je op een dag per ongeluk de fles olie verwisselde door lysol? De jongens kwaad en jij tot 11 uur ’s avonds een nieuwe maaltijd aan het bereiden was? Ik herinner me nog dat ik mijn eerste bordje nasi voorgezet kreeg. Niet te scherp, met veel groenten en zachtzure atjar van komkommer. En dat je me liet proeven van pure kokosmelk. Hoe ik toekeek terwijl jij diagonale lijnen in de ananas sneed om zo alle pitjes eruit te kunnen verwijderen.  Me waarschuwde voor de lomboks, niet aan zitten met de kleine vingertjes en zeker niet in je ogen wrijven! Je liefde voor eten, liefst met een zekere overvloed, is altijd gebleven. Wat zou ik graag nog eens voor je koken om je daarna, net zoals jij altijd deed als je voor ons had gekookt, aan tafel te kunnen roepen met de woorden Makan! En dat je mij dan zou bedanken voor al dat lekkers, door  met gevouwen handen en gebogen hoofd “ terima kassie banjak” te prevelen. De woorden, de beelden, het eten, je hebt ze meegebracht en aan me doorgegeven. Dà-àg lieve pa, ik zwaai maar weer eens naar je. Naar je plekje waar er altijd gelachen wordt. En overvloedig gegeten. Met gouden lepeltjes. Het is je zo gegund, maar ik mis je soms zo vreselijk. Geplaatst door Nell Nijssen op 14:17 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Categorie: Nostalgie ...