Resultaten voor koken op de markt.be vol au vent

Vol-au-vent

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/vol-au-vent

... jeneverbessen kruidnagel en bouillonblokje in een kookpot en overgiet met het water. Dek af en laat op een zacht vuur 40 minuten koken.Heb je wat meer tijd? Maak dan vol-au-vent met huisgemaakte kippenbouillon.Neem de kip uit het kookvocht en bewaar al het kookvocht.Haal het vlees van de kip en snijd het in kleinere stukken.Smelt de boter en voeg de bloem toe. Voeg geleidelijk aan 650 ml kookvocht van de kip toe en laat al roerend indikken. Kruid met nootmuskaat peper en zout.Pel en pers de knoflook. Snijd de kastanjechampignons in 4 en halveer de shiitakes.Verhit een scheutje olijfolie en bak de champignons shiitake en knoflook gaar en licht goudbruin. Kruid met peper en zout.Doe de stukken kip en gebakken champignons in de sa ...

Eenvoudige vol-au-vent met Maredsous | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/eenvoudige-vol-au-vent-met-maredsous

... Eenvoudige vol-au-vent met Maredsous - Meng de Maredsous Crème de Fagotin samen met de melk op een zacht vuurtje om een Maredsous kaassaus te verkrijgen. Snij de kippenborsten in stukjes. Snij de paddenstoelen in vier. Kook de kippenborsten in kippenbouillon. Stoof ...

Kippenbouillon

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/kippenbouillon

... ken.Snijd de uien in 4 en kneus het teentje knoflook. Wil je graag een donkere bouillon? Laat dan de schillen van de uien meekoken.Neem een grote kookpot en voeg alle groenten en kruiden toe. Vul aan met 3l kokend water leg de bouquet garni erbij en laat 15 minuten koken. Voeg de kip toe en laat 60 minuten koken op een zacht vuur. Gebruik een schuimspaan om onzuiverheden weg te scheppen.Verwijder de kip uit de kookpot en zeef de bouillon.Laat de bouillon afkoelen en plaats in de koelkast om er nadien het vet van af te sche ...

Vol-au-vent | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/vol-au-vent

... ei, selder en ui in hun geheel in. Voeg de kippenbouillon bij en vervolgens goed afkruiden met peper en zout. Laat 45 minuten doorkoken. Rol ondertussen de balletjes allemaal even groot en rol ze door de bloem. Neem het kookvocht van de kip, doe dit in een apart pannetje en kook de balletjes gedurende 10 minuten. Haa ...

Vol au vent met frietjes | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/vol-au-vent-met-frietjes-0

... zijn geheel en de kip in. Voeg de kippenbouillon bij en kruid het geheel goed af met PH Pepermix & zout. Laat 45 minuten doorkoken. Rol ondertussen de balletjes allemaal even groot en rol ze door de bloem. Neem het kookvocht van de kip, doe dit in een apart pannetje en kook de balletjes gedurende 10 minuten. Haal de kip uit het kookvocht en haal ...

Vol-au-vent van fazant | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/vol-au-vent-van-fazant

... tijm, peterseliestengels, peperkorrels en flink wat zout. Breng aan de kook. Doe er de fazant in en laat 30-45 minuutjes zachtjes koken tot het beest gaar is (het vlees komt dan makkelijk los aan de dijen). Haal het vlees uit het water en laat uitlekken en afkoelen. Rol balletjes (knikkergrootte) van het gehakt en doe in de nog steeds kokende bouillon. Wanneer de balletjes komen bovendrijven, zijn ze gaar. Schep ze eruit en zet opzij. Schep de groenten uit de bouillon en laat de bouillon afkoelen. ...

Jeroen Meus - Vol-au-vent van Noordzeevis met pommes duchesse - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vol-au-vent-van-noordzeevis-met-pommes-duchesse

... Vol-au-vent van Noordzeevis met pommes duchesse - Jeroen maakt vandaag heerlijk klassiek eten: een vol-au-vent van vis met pommes duchesse. In plaats van een bladerdeegbakje, maakt hij een fleuron – een bladerdeegkoekje in de vorm van een halve maan dat perfect ...

Vol-au-vent | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/vol-au-vent

... Vol-au-vent - Snijd de kipfilet in stukjes en laat een 5-tal minuten garen in de groentebouillon. Schep ze eruit en laat uitlekken. Meng het gehakt samen met de eieren, peper en zout en paneermeel en rol er balletjes van. Rol de balletjes in wat bloem en kook ze in ...

Vol-au-vent

https://www.prinsessenboontjes.be/post/vol-au-vent

... Vol-au-vent Comfortfood op zijn best. Een echte klassieker, en wij vinden hem thuis het lekkerst als ie zelf gemaakt is. Want je kiest dan zelf hoe groot en mals de kip is, hoe dik of dun de saus is,.... Echt genieten.Ingrediënten:Bereidingswijze:Maak of koop kleine ...

Jeroen Meus - Vol-au-vent met kroketten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vol-au-vent-met-kroketten

... Vol-au-vent met kroketten - Een Belgische klassieker die tot ons culinair erfgoed behoort. Een overheerlijke one pot wonder met kip, balletjes en champignons. de videe of vol-au-vent wordt uiteraard geserveerd met kroketten... Wat dacht je anders? - Spoel de wortel, ...