Resultaten voor koken met jeroen meus : seldersoep

Jeroen Meus - Seldersoep met kruidenroom en kip - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/seldersoep-met-kruidenroom-en-kip

... zeefde) kippenbouillon bij de gestoofde groenten. 9. Laat de soep 20 minuten pruttelen op een zacht vuur. Laat de kippenbillen meekoken, als je niet de kip gebruikt waarmee de bouillon werd gemaakt. Laat in dat geval de soep wat langer koken, zodat de kippenbillen door en door gaar zijn. 10. Verwijder het steranijs en het bouquet garni. (Haal er ook de kip uit die je eventueel liet meegaren.) 11. Mix de soep glad met de staafmixer. Je hoeft de seldersoep niet te zeven, tenzij je absoluut een fluweelzacht resultaat wenst. 12. Kruid de soep naar smaak met selderijzout en peper van de molen. 13. Pluk het magere vlees van de kippenbillen. Verdeel het in hapklare stukjes. Met het kippenvel kan je de kat misschien gelukkig maken. 14. Schenk de room in een ruime mengschaal. Gebruik de garde om de room ‘half’ op te kloppen. Vergelijk het resultaat met de dikte van lopende yoghurt. 15. Spoel alle verse kruiden en verwijder de taaie steeltjes. Snipper de kruiden zo fijn mogelijk. 16. Meng de fijne kruiden onder de room en voeg wat peper van de molen en een snuifje zout toe. Proef de luchtige saus en verfris ze met een klein scheutje citroensap. 17. Leg in elk diep bord of soepkom enkele stukjes kip. 18. Lepel er warme seldersoep over en werk elke portie af met een schep luchtige kruidenroom. ...

Jeroen Meus - Pompoen-seldersoep met rode bonen en balletjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pompoen-seldersoep-met-rode-bonen-en-balletjes

... Pompoen-seldersoep met rode bonen en balletjes - Te gek?! bestaat 15 jaar. Om dat te vieren maakt jeroen een te gekke soep met butternut pompoen, selder, rode bonen en balletjes van kippengehakt.  - De pompoensoep Voorzie 3 liter groentebouillon.Halveer ...

Jeroen Meus - Aardappel-seldersoep met visballetjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aardappel-seldersoep-met-visballetjes

... Aardappel-seldersoep met visballetjes - Soep met balletjes heeft een bijzondere aantrekking op jong en oud. De ‘oersoep’ in deze categorie is wellicht de tijdloze tomatensoep met balletjes, maar wie graag creatief is in de keuken kan eindeloos variëren.Jeroen ...

Seldersoep met appel en gepocheerde vis | Start to Cook

https://koken.vtm.be/start-cook/recept/seldersoep-met-appel-en-gepocheerde-vis

... met een dunschiller. Snijd alles fijn (behalve de appel). Stoof aan in boter, zet onder water. Voeg groentenbouillon toe, laat opkoken en een half uur pruttelen. Mix de soep, breng op smaak en voeg wat room toe. Leg er de vis in en laat pocheren. Snijd de appel in kleine blokjes. Serveer de soep en versier met de appel en currypoeder. Ingredi ...

Seldersoep met appel, scampi en tomatenblokjes | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/seldersoep-met-appel-scampi-en-tomatenblokjes

... erstrooi met de bloem, laat even aanstoven. Voeg er de witte wijn en het water aan toe en wat groentenbouillon. Laat 10 minuten opkoken. Kruid de scampi's, leg ze in de soep en doe er ook de tomaatblokjes bij. Werk af met room en versier met wat kervel. Ingrediënten groentenbouillon 12 scampi 1 bussel selder 2 tomaten 1 appel arachideolie currypoeder groentebouillon ½ l water ¼ l witte wijn 1 el bloem 1 dl room kervel ...

Sas Kookt!: Seldersoep met rijst

http://saskookt.blogspot.be/2011/04/seldersoep-met-rijst.html

... e rijst aan in de olijfolie.Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.Doe de ui en selder erbij en laat 15 à 20 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is.Mix de soep, doe de room erbij en breng op smaak met peper en zout. Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: soep en voorgerechten ...

Recept voor romige seldersoep met lente-ui | njam!

http://www.njam.tv/recepten/romige-seldersoep-met-lente-ui

... bereiden: Snijd de selder en de lente-ui in stukken. Doe alle ingrediënten in een blender en pureer zeer fijn. Wrijf door een zeef en breng op smaak met de selderijkruiden, peper en zout. Laat zeker 2 uur koelen in de koelkast. serveer: Werk af met enkele selderblaadjes ...

Recept voor hartverwarmende seldersoep | njam!

http://www.njam.tv/recepten/hartverwarmende-seldersoep

... : Smelt de boter in een pan en voeg de selder, de ui en de fijngesneden aardappel toe. Giet er de bouillon bij en laat 20 minuten koken. Mix de soep fijn en breng op smaak met peper en zout. Meng de room met de eierdooier en roer beetje bij beetje onder de soep. Snijd 6 hartj ...

Jeroen Meus - Pasta koken - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pasta-koken

... Pasta koken - Volgens velen een kunst, maar eigenlijk belachelijk eenvoudig eens je eraan begint ... - 0. Gebruik je droge of verse kant-en-klaarpasta? Weet dan wel dat pasta wil zwemmen: het is belangrijk om pasta altijd te koken in een grote pan met veel water met ...

Jeroen Meus - Snert - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/snert

... e groenten.Schenk water in de pot tot alles onderstaat, zet er een deksel op en breng de soep aan de kook. Laat minstens twee uur koken op een zacht vuur.Schep de schenkel uit de pot en pluk het vlees van het been. Haal ook het spek, de laurier en de tijm eruit. Snijd het spek in reepjes en mix de soep.Snijd de rookworst in plakjes en doe ze samen met het vlees van de schenkel en het spek weer in de soep. Breng de soep op smaak met peper en zout. ...