Resultaten voor koken jeroen meus provencaalse saus

Jeroen Meus - Goudbrasem met Provençaalse saus en geitenkaaspuree - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/goudbrasem-met-provencaalse-saus-en-geitenkaaspuree

... e groenten.Snijd de tomaten fijn en laat ook mee stoven. Voeg tenslotte de witte wijn toe en laat de saus enkele minuten goed doorkoken. Leg vervolgens de vis erbovenop.Giet de aardappelen af en voeg er de geitenkaas, een klontje boter, een scheut melk en de dooiers aan toe. Ga met een pureestamper door de aardappelen en kruid met peper en zout.Schep wat puree op een bord en leg er een stuk gebakken vis en wat groentesaus bij. Werk af met enkele takjes basilicum. ...

Zeebaars met provençaalse saus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/masterchef/recept/zeebaars-met-provencaalse-saus

... ekken in een zeef, zodat de overtollige olijfolie weg kan. Breng de tomatenpulp op smaak met basilicum, look, peper en zout. Laat koken. Indien nodig de coulis mixen. Vervolgens de groenten erbij voegen. Stoom de zeebaars 3 minuten op 70°C. Als hij klaar is, ontvel de zeebaars voor het opdienen samen met de provençaalse saus. Ingrediënten ½ rode paprika ½ gele paprika 1 ui ½ aubergine ½ courgette ½ liter tomatenpulp zeebaars verse basilicum verse tijm look ...

Spaghetti met Provençaalse saus met verse tomaten en tijm | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/spaghetti-met-provencaalse-saus-met-verse-tomaten-en-tijm

... ui in de olijfolie. Voeg de tomaten, de tijm, het laurierblad en de geplette look toe. Laat dit met het deksel op de pot zachtjes koken op een laag vuur. Giet er na 15 minuten de Provençaalse saus van Barilla® bij. Laat nog 5 minuten doorkoken, kruid naar  smaak en zet de saus apart. Verwijder de korst van het brood en verbrokkel het witte broodkruim. Verwarm oli ...

Recept voor entrecôte met provençaalse saus en rijst | njam!

http://www.njam.tv/recepten/entrecote-met-provencaalse-saus-en-rijst

... maak de saus: Snijd de sjalot in fijne ringen en hak de look fijn. Stoof aan in een flinke scheut olijfolie. Schil de paprika’s, verwijder de zaadlijst en snijd in fijne reepjes. Doe de paprikareepjes bij de look en sjalot en roer even om. Haal de zaadjes uit de tomaten ...

Recept voor provençaalse saus met verse basilicum | njam!

http://www.njam.tv/recepten/provencaalse-saus-met-verse-basilicum

... bereiden: Bak de ajuin, parika en look kort op in een scheutje olijfolie. Verwijder het zachte binnenste deel uit de courgette en versnijd de rest in blokjes. Voeg de courgetteblokjes en champignons toe aan de rest van de groenten. Doe er nog een blaadje laurier en ...

Jeroen Meus - Worst met schorseneren in witte saus en gekookte aardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/worst-met-schorseneren-in-witte-saus-en-gekookte-aardappelen

... anc goed om. 3. Schil de schorseneren met een dunschiller en snijd ze in stukken. Doe de stukken meteen in de blanc. Laat ze gaar koken. 4. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.  5. Smelt een klont boter in een pan. Bak de worsten in de boter. 6. Smelt de boter voor de witte saus. Ze mag niet kleuren. Doe er de bloem bij en laat even mee bakken. 7. Giet de melk bij de roux en roer tot het een gebonden witte saus wordt. 8. Giet de aardappelen en de schorseneren af. 9. Serveer de worsten met gekookte aardappelen en schorseneren. Geef er een lepel mosterd bij. ...

Jeroen Meus - Kippenblokjes in zoetzure saus en rijst - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kippenblokjes-in-zoetzure-saus-en-rijst

... Kippenblokjes in zoetzure saus en rijst - Een absolute klassieker onder de afhaalgerechten en nu ook een winner bij Dagelijkse kost! Krokante stukjes gebakken kip in een zoetzure saus tjokvol groenten met rijst.  - Pel een ui en snipper ze fijn. Laat wat olie ...

Jeroen Meus - Chipolata met prei in witte saus en aardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/chipolata-met-prei-in-witte-saus-en-aardappelen

... Chipolata met prei in witte saus en aardappelen - Vandaag neemt jeroen Dagelijkse kost heel letterlijk. Hij serveert worst, aardappelen en prei in witte saus. Stoof de prei zacht en besteed wat extra aandacht aan de bechamelsaus voor een perfecte smaak. - Smelt een ...

Jeroen Meus - Kippenblokjes in zoetzure saus met ananas, cashewnoten en rijst - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kippenblokjes-in-zoetzure-saus-met-ananas-cashewnoten-en-rijst

... eetlepel sriracha aan toe en breng de saus op een zacht vuur aan de kook. Voeg de kip er opnieuw aan toe en laat de saus nog even koken.Zet een pannetje op het vuur met een likje olie en kleur de cashewnoten in de olie. Laat de nootjes even uitlekken op wat keukenp ...

Jeroen Meus - Kotelet met bloemkool in witte saus en gekookte aardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kotelet-met-bloemkool-in-witte-saus-en-gekookte-aardappelen

... tuur komen.Bereiding Verwarm de oven voor op de grillstand. Zet een grote kookpot met water op het vuur en breng aan het koken.Schil de aardappelen en snijd ze doormidden. Doe in een andere kookpot met water en zet ook deze op het vuur. Kook de aardappelen gaar.Start met het maken van een roux door de boter te laten smelten en er de bloem aan toe te voegen.Schenk de melk bij de geurige roux. Roer geduldig door met een garde tot de saus pruttelt en bind tot een gladde bechamelsaus. Haal de saus van het vuur. Versnijd de bloemkool in roosjes en leg in de kookpot met het kokende water. Kook ze gaar.Zet een pan op het vuur. Kruid de koteletten aan beide kanten met peper en zout. ...