Resultaten voor koken met gerrit

Uit de keuken van Levine: Mosselen

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2007/07/mosselen.html

... Mosselen Met dank aan gerrit Jan van Eetschrijven voor het recept aten wij vanavond heerlijke mosselen. In plaats van Grimbergen heb ik Westmalle dubbel gebruikt. Bij de mosselen aten we perfecte zelfgemaakte frieten (zie de link in het bericht van gerrit Jan). Sausjes ...

Uit de keuken van Levine: 2012

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2011/12/2012.html

... 2012 Vandaag is het de allerlaatste dag van het jaar. Een dag om het afgelopen jaar nog even te overdenken, maar vooral een dag om vooruit te kijken. Het is ook de dag voor oliebollen, champagne en goede wensen. Oliebollen bak ik ook dit jaar weer zelf, voor de derde ...

Uit de keuken van Levine: Margaritaijs van de Eetschrijver

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2011/08/margaritaijs.html

... Margaritaijs van de Eetschrijver Het Margaritaijs van de Eetschrijver werd gelanceerd op de Undergroundboerenmarkt in juni en is inmiddels het meest besproken ijsje op Twitter. Ik kon er echter nog steeds niet over meepraten (want nog steeds niet geproefd). Afgelopen ...

Uit de keuken van Levine: Recept: Oliebollen

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2010/12/recept-oliebollen.html

... Recept: Oliebollen Bijna elk jaar bak ik op de laatste dag van het jaar dezelfde oliebollen. In 2008 week ik af van het geijkte recept en maakte ik de oliebollen van Cor en dit jaar ga ik weer een ander recept uitproberen.Edit 12.25 uur: ik werd net door gerrit Jan ...

Uit de keuken van Levine: Chocolade-appelcake

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2008/10/chocolade-appelcake.html

... en ook het vanille extract wat verminderd.Ik was altijd in de veronderstelling dat als je alcoholhoudende drank gebruikt bij het koken en bakken de alcohol door het verhitten verdwijnt en alleen de smaak overblijft. Mis dus, helemaal verkeerd gedacht. Eetschrijver gerrit Jan heeft mij weer op het rechte pad gebracht. Er blijft altijd wat alcohol aanwezig. Wil je deze cake dus ook aan kinderen of mensen die geen alcohol mogen/willen serveren, laat dan de Calvados weg en gebruik 120 ml water.Chocolade-appelcake Recept printen3 eieren400 gram suiker225 gram zachte ongezouten roomboter60 ml Calvados (of rum)60 ml water300 gram patentbloem10 gram cacao1 theelepel baking soda (natriumbicarbonaat/zuiveringszout)1½ theelepel kaneel½ theelepel piment (allspice)snufje zout130 gram chocoladedruppels (of gehakte pure chocolade)250 gram geraspte appel2 theelepels vanille extracttulbandvorm of cakevorm, ingevet Verwarm de oven voor op 165 ºC.Zeef de bloem, cacao, baking soda, kaneel, piment en zout boven een kom.Mix (met de gardes van een han ...

Uit de keuken van Levine: januari 2009

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2009_01_01_archive.html

... Foodblog-event december: cranberries - Round-up Een paar weken geleden kondigde ik het Foodblog-event december aan, met als thema Cranberries. Daarin de oproep aan alle Nederlandse foodbloggers om deze maand over cranberries te schrijven. Ook als je geen weblog hebt ...

Uit de keuken van Levine: Kerstmenu 2010 – 2

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2010/12/kerstmenu-2010-2.html

... Kerstmenu 2010 – 2 Gisteren wist ik nog niet wat te eten met Kerst, nu kan ik niet kiezen uit de recepten die naast me op een stapeltje liggen. Het is ook altijd wat met mij. Ga ik beproefde recepten maken of iets nieuws? De Eetschrijver twitterde gisteren dat Kerst ...

Recept gepocheerd eitje met pastinaak, groene kool en zwarte truffel | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/recept-gepocheerd-eitje-met-pastinaak-groene-kool-en-zwarte-truffel/

... Recept gepocheerd eitje met pastinaak, groene kool en zwarte truffel gerrit Jan Groothedde, van Eetschrijven, laat mij weten ‘iets’ met onderstaand recept te willen doen. Maar ja, het stond alleen op de Volkskrantsite. Of ik…? Natuurlijk. Dus in het kader ...

Uit de keuken van Levine: Boerenkool met een Italiaans tintje

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2007/01/boerenkool-met-een-italiaans-tintje.html

... Boerenkool met een Italiaans tintje Aldo van Dining & Wining heeft een leuk idee: de Foodblog receptenwedstrijd met elke maand een nieuw thema en dus ook met iedere maand een winnaar! Het thema van deze maand is een echte Hollandse winterschotel (of tenminste 1 ...

Zo maak je een Ile flottante | VTM Koken

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/zo-maak-je-een-ile-flottante

... oe ze in een mengkom. Klop alles op tot een stevig geheel. Verwarm 1 l melk en doe er een vanillestokje in. Als de melk begint de koken, zet je het vuur lager. Vorm quenelles van de meringue en leg ze voorzichtig op de melk. Laat ze 4 min koken, en draai ze dan om. Laat ze weer 4 min koken. voor meer recepten ...