Resultaten voor knoflooksoep

Knoflooksoep van Onno Kleyn - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/knoflooksoep/knoflooksoep-onno-kleyn

... kenpannetje.Doe in elke soepkom een of twee sneden brood. Breek in elke kom voorzichtig een ei en giet er ook heel voorzichtig de knoflooksoep bij. Zet de kommen drie à vier minuten in de oven. De bedoeling is dat de eieren pocheren in de soep, met het wit gestold en de dooiers nog vloeibaar. KookboekHet recept 'Knoflooksoep van Onno Kleyn' is afkomstig uit het kookboek... Culinaire vluggertjesOnno KleynHoe combineer je verrukkelijke, traditionele smaken met de snelle keuken van vandaag? Onno Kleyn laat zien dat je in een mum van tijd de heerlijkste gerechten uit... lees verder© Het Spectrum. ...

Knoflooksoep met gruyère - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/knoflooksoep/knoflooksoep-gruyere

... . Verwarm de soep al roerende nog even door, maar niet meer laten koken. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Schep de knoflooksoep in vier diepe borden en leg een bergje paprikareepjes in het midden. Strooi de gruyère en peterselie erover. Serveer met plakjes stokbrood, eventueel knapperig bruingebakken in olijfolie. Extra benodigd Keukenmachine, staafmixer Het recept 'Knoflooksoep met gruyère' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood. ...

Warme knoflooksoep met ei en serranoham - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/knoflooksoep/warme-knoflooksoep-ei-serranoham

... Warme knoflooksoep met ei en serranoham 4 personen 0 min voorbereiden 40 min bereiden 0 min wachten waardering7.9obv 9 waarderingen VoorgerechtVleesSpaans Ingrediënten 50 ml olijfolie 2 sneetjes oud witbrood, in blokjes 6 teentjes knoflook, fijngehakt 2 theelepels milde ...

Knoflooksoep met gepocheerde kwarteleitjes - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/knoflooksoep/knoflooksoep-gepocheerde-kwarteleitjes

... knoflooksoep met gepocheerde kwarteleitjes 4 personen 0 min voorbereiden 35 min bereiden 0 min wachten waardering7.4obv 7 waarderingen VoorgerechtVegetarischMediterraan Ingrediënten 4 eetlepels olijfolie 1 ui, gesnipperd 5 teentjes knoflook 4 eetlepels fijngesneden korianderblad ...

Hobbykok Pluis: Knoflooksoep

http://hobbykokpluis.blogspot.be/2010/12/knoflooksoep.html

... knoflooksoep Ingrediënten: 3 bollen knoflook 30 g boter 3 uien, gesnipperd 3 laurierblaadjes 1 mespunt kruidnagelpoeder 3 eetlepel bloem 375 ml slagroom 1 1/2 kippenbouillontablet Materialen: staafmixer Bereiden: Verwarm de oven voor op 160 °C. Leg de bollen knoflook op ...

Sopa de ajo / knoflooksoep | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/sopa-de-ajo-knoflooksoep/

... Sopa de ajo / knoflooksoep Gerookte knoflook Roken is een oude conserveringstechniek die niet alleen op dode beesten wordt toegepast, maar ook op knoflook. En terwijl we bij knoflook meestal aan mediterrane streken denken, komt de ail fumé uit het uiterste noorden van ...

Knoflooksoep met lentegroenten van restaurant Sant Pau - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/knoflooksoep/knoflooksoep-lentegroenten-restaurant-sant-pau

... Verhit zo nodig het brood-knoflookmengsel tot het op serveertemperatuur is. Schep over de groenten in de soepborden en serveer de knoflooksoep direct. Extra benodigd Blender of keukenmachine OpmerkingKnoflooksoep is een van de voornaamste gerechten van de Catalaanse en Spaanse landelijk keuken. Voor landarbeiders was deze makkelijk te maken soep heel versterkend na een ochtend hard werken.Een schrijver van een Spaanse reisgids uit 1845 merkte op: "De Catalanen hebben een nationale soep van brood en knoflook… Mensen van stand halen hun neus op voor deze welriekende lekkernijen van het gemene volk."Sopa d'all is heel simpel, maar chef Carme Ruscalleda van het beroemde Sant Pau restaurant heeft deze knoflooksoep een stap verder gebracht. Zij voegt lentegroenten toe voor extra kleur en structuur. KookboekHet recept 'Knoflooksoep met lentegroenten van restaurant Sant Pau' is afkomstig uit het kookboek... Uit eten in BarcelonaPhyllis RichardsonIn Barcelona gaan de inwoners boodschappen doen op de befaamde La Boqueria markt en eten in enkele van de meest besproken restaurant in Europa... lees verder© Good Cook Publishing. ...

Ca’ Solare Moscato d’Asti 2008 | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/ca-solare-moscato-dasti-2008/

... Ca’ Solare Moscato d’Asti 2008 De samenstelling van het Volkskrant Weekendmenu is dit keer weer van mijn hand. knoflooksoep vooraf, een pilaf met kip en aubergine daarna, en toe mijn aardbeiensoep met Moscato d’Asti en honingijs. De wijntip hoort dit keer ...

Volkskrant kerstmenu 2009 | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/volkskrant-kerstmenu-2009/

... Kortom, makkelijk en toch chic! Salade van gerookte forel met roodlof, druiven en warme hazelnootdressing * Pastinaken-knoflooksoep met Roqueforteilandjes en (eventueel) slakken * Hazenrugfilet met Beerenburg-pepersaus, gepocheerde peer en cranberr ...

Soep! | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/soep/

... pulair waar wij minder snel aan denken. Scandinavië heeft zijn zoetzure fruitsoepen, Spanje de koude gazpacho en de amandel-knoflooksoep ajo blanco, Griekenland kippensoep met ei en citroen, Suriname de pindasoep. Azië heeft een enorm scala aan soepen, van de Japanse misosoep tot de geurige bouillons met kokosmelk van Thailand. Bouillonblokjes Kijk eens in de schappen van buitenlandse supermarkten, maar ook bij ethnische winkels: elke cultuur wordt weerspiegeld in de bouillonblokjes. Wij hebben rund, kip en groenten, de Marokkaan lam, de Spanjaard olijfolie en knoflook. Een groot succes in Italië en bij Italofielen zijn de bouillonblokjes met eekhoorntjesbrood (paddestoelen). Na enkele jaren van gelobby door culinair journalisten zijn ze nu zelfs bij onze buurtsupermarkten te krijgen. Zelf maken Vooral vleesloze soepen zijn goedkoop, snel en makkelijk te maken. Het belangrijkste hulpmiddel is een staafmixer, maar ook een roerzeef is een gelukkigmakend apparaat. Kook ingrediënten, vooral groente en/of peulvruchten, en pureer alles met of zonder toevoeging van room. Breng op smaak met zout of bouillonblokjes. ...