Resultaten voor keuken van sofie dumont dina tersago, lasagne,olijven

Frangipanetaartjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/frangipanetaartjes

... Frangipanetaartjes - sofie maakt samen met dina Tersago een zoete zonde: kleine frangipanetaartjes.  Begin met het korstdeeg: doe de bloem, de zachte boter, het ei en de suiker in een schaal en meng met een mixer. Pak het in met plastic folie en leg het in de koelkast.  ...

Fricandon met appelmoes en gebakken patatjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/fricandon-met-appelmoes-en-gebakken-patatjes

... Fricandon met appelmoes en gebakken patatjes - sofie maakt samen met dina Tersago een klassieker: fricandon met appelmoes en gebakken patatjes.  Meng het gehakt met een eitje, het paneermeel en peper en zout. Kneed het goed. Kleur het gehakt even aan in de pan. Laat ...

Vruchtenwater met munt en limoen uit De Keuken van Sofie | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/vruchtenwater-met-munt-en-limoen-uit-de-keuken-van-sofie

... Vruchtenwater met munt en limoen uit De keuken van sofie - Was de limoen. Snij in schijfjes.  Giet het plat water in een kan. Voeg de schijfjes limoen en takjes munt toe.  Ingrediënten 1 l water 2 limoenen 1 handvol munt ...

Oesters gepocheerd in beurre blanc met geitenkaas en koriander | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/oesters-gepocheerd-in-beurre-blanc-met-geitenkaas-en-koriander

... Oesters gepocheerd in beurre blanc met geitenkaas en koriander - dina Tersago lust geen oesters en kazen. Toch maakt sofie dit gerechtje voor haar. Benieuwd of ze het lust?  Schil en stoom de aardappelen. Open de oesters. Het beste is om niet te kleine oesters te gebruiken, ...

Chocoladebrownie full option | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/chocoladebrownie-full-option

... Chocoladebrownie full option - Verwarm de oven voor op 200°C. Laat 250 gram boter met 250 gram pure chocolade en 200 gram suiker smelten in een pan. voeg hier al roerend 7 eieren aan toe. Wrijf de bodem van de bakvorm in met bloem en giet de chocoladebrownie in de bakvorm. ...

Volkoren pasta met zalm, citroengras, koriander en pancetta | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/volkoren-pasta-met-zalm-citroengras-koriander-en-pancetta

... Giet af.  Voor de pancetta: Bak de pancetta krokant in een hete pan zonder vetstof. Draai om. Bak even verder. Laat uitlekken op keukenpapier. Voor de zalm: Kruid de zalm met peper en zout. Snij in blokjes van 1 à 2 cm. Bak ondertussen de zalm. Verhit 3 el olijfolie in een pan. Bak de zalm in de hete olie. Schil de gember en snij zeer fijn. Voeg toe aan de zalm. Bak alles kort op. Tip: antikleefpan Afwerking: hak koriander fijn. Verwijder het citroengras uit de saus. Meng de pasta met de saus en courgette. Roer er de spinazie onder. Lepel de pasta met wat saus en groenten in een diep bord.  Verdeel de gebakken zalm over de pasta. Werk af met stukjes gebakken pancetta en koriander. Ingrediënten 1 zoete ui 1 gele courgette 2 tenen look 1 groene ronde courgette 250 g volkoren pasta (spirelli) olijfolie peper zout 600 g zalmhaasje (ontveld en zonder graat) 4 stengels citroengras 250 ml kippenbouillon 8 sneetjes pancetta 200 ml kokosroom ½ rode chilipeper 4 cm gember 1 bot koriander 2 handvol jonge spinazie (gewassen en gedroogd) ...

Lasagne met kip, prei, spinazie en raapsteeltjes | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/lasagne-met-kip-prei-spinazie-en-raapsteeltjes

... Lasagne met kip, prei, spinazie en raapsteeltjes - De eerste vogel op het menu is kip. Bart De Pauw en sofie maken een heerlijke lasagne met kip, prei en spinazie. Perfect voor wie een alternatief zoekt voor de gewone lasagne bolognaise.Wijntip van Sofie: Pinot grigio, ...

Dipbrood met rozemarijn, zongedroogde tomaat en olijven | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/dipbrood-van-tomaat-en-olijven

... altijd een winner. Dit brood is supersnel klaar en eenvoudig om te maken.  Doe bloem, water, olijfolie en zout in de kom van een keukenrobot (of meng met de handen). Meng met de vlinderhaak op een lage snelheid tot een homogeen deeg. Kneed en bol op.  Duw plat en voeg fijngesneden zongedroogde tomaten, olijven en rozemarijn toe. Plooi dicht tot een bol.  Leg met de dichtgevouwen kant langs onder op ...

Lasagne met prei en ham | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/lasagne-met-prei-en-ham

... Lasagne met prei en ham - Snijd de gewassen prei in fijne ringen. Maak een roux van de 70 g boter en de 70 g bloem voor de bechamelsaus. Voeg er de melk aan toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg er een beetje citroensap bij. Even laten doorkoken en dan van ...

Frambozen-rozenconfituur van Sofie | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/frambozen-rozenconfituur-van-sofie

... Frambozen-rozenconfituur van sofie - Speciaal voor de mama's maakt sofie een confituur met rozen en framboos. Pluk de blaadjes van de rozenblaadjes. Snij in reepjes.  Breng de frambozen met het water en de rozenblaadjes aan de kook. Kook kort door. Meng het kookvocht ...