Resultaten voor kerntemperatuur hinde

Zo eenvoudig is een stoofpotje maken! | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/zo-eenvoudig-een-stoofpotje-maken

... Zo eenvoudig is een stoofpotje maken! - Smelt een klontje boter in een stoofpot. Snij een teen look en ajuin fijn. Stoof ze glazig in de boter. Bak het stoofvlees van hinde aan in de stoofpot. Schroei mooi dicht. Blus met drie deciliter wildfond en evenveel wijn. Kruid met peper ...

Rosbief met peertjes in rode wijn

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/rosbief-met-peertjes-in-rode-wijn

... t je vlees 12 minuten garen. Verlaag de temperatuur van de oven verder tot 180 °C en laat het vlees nog 8 minuutjes garen. De kerntemperatuur van het vlees moet 48-51 °C zijn zo is het vlees mooi rood. Wil je meer rosé vlees braad dan nog eens 8 minuutjes in de oven op 180 °C (met kerntemperatuur 51 à 54 °C). Haal dan het vlees uit de oven en laat het nog 15 minuten onder aluminiumfolie rusten.Roer voor de saus de aanbaksels in de pan/braadslee los terwijl je de rest van de wijn aan de kook brengt. Voeg nog 50 g boter al kloppend toe.Stoof het witloof. Kleur het daarna goudbruin met een klontje boter bestrooi met een beetje suiker en laat wat karameliseren. Kruid het witloof met nootmuskaat peper en zout.Frituur de amandelkroketten.Serveer een sneetje rosbief met een peer en sjalotje schik een stronkje witloof en 2 kroketjes ernaast. Zet de saus apart op tafel. ...

http://kokenenhogehakken.blogspot.com/2020/03/gegrilde-baby-octopus.html

... «nten (meestal vlees, maar ook vis, groenten en desserts) vacuüm gaart in een warmwaterbad. Je stelt vooraf de tijd en ook de kerntemperatuur van je eindproduct in.Bij Gambas@home bestel ik graag mijn inktvis en octopus. Je krijgt ze in verschillende versies, naargelang wat je wilt gaan klaarmaken. Vandaag maken we gebruik van de baby octopus. Het lijken wel grote, vlezige spinnen. Het i ...

http://kokenenhogehakken.blogspot.com/2020/03/gegrilde-baby-octopus.html

... «nten (meestal vlees, maar ook vis, groenten en desserts) vacuüm gaart in een warmwaterbad. Je stelt vooraf de tijd en ook de kerntemperatuur van je eindproduct in.Bij Gambas@home bestel ik graag mijn inktvis en octopus. Je krijgt ze in verschillende versies, naargelang wat je wilt gaan klaarmaken. Vandaag maken we gebruik van de baby octopus. Het lijken wel grote, vlezige spinnen. Het i ...

Kookvideo - Gebraden lamsbout

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Gebraden_lamsbout

... en naar 160°C en braad nog eens een half uur. Overgiet regelmatig met wat braadvocht. De ideale cuisson voor een lamsbout is een kerntemperatuur tussen 60 en 65°C. Wie het graag rosé eet, blijft bij voorkeur zo dicht mogelijk bij de 60°C. Haal het vlees uit de oven en bedek het met aluminiumfolie. Laat de bout minstens 15 minuten rusten. Blus intussen de braadslee met witte wijn en een scheutje water. Roer alles goed los en giet de jus door een zeef. Serveer met gestoofde groentjes en ovenaardappelen.   ...

Ossenhaas met peperkorst, asperges en knoflookbrood

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/ossenhaas-met-peperkorst-asperges-en-knoflookbrood

... de ossenhaas toe. Rooster de ossenhaas 20 minuten gaar (ongeveer 40 minuten per kilo). Indien je een vleesthermometer gebruikt de kerntemperatuur zou 45° moeten zijn. Haal uit de oven en laat afgedekt 10 minuten rusten.Snijd na het roosteren de knoflook in twee. Plet de helft van de teentjes knoflook met 4 eetlepels olijfolie en de fijngehakte verse kruiden.Schil de asperges verwijder de harde uiteinden en kook beetgaar. Kruid met peper en zout.Besmeer sneden stokbrood met het knoflookmengsel. Serveer dunne plakjes ossenhaas met asperges en knoflookbrood. Gebruik het jus van het vlees als saus. ...

Kip met ui, zoete aardappel en tijm

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/kip-met-ui-zoete-aardappel-en-tijm

... aar. Is het vocht roze of troebel dan moet ze nog wat langer in de oven.Of controleer de temperatuur met een thermometer: bij een kerntemperatuur van 70°C is de kip gaar. ...

Kalfsribstuk met aardappelmousseline en champignons

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/kalfsribstuk-met-aardappelmousseline-en-geglaceerde-champignons

... ratuur brengen van het vlees het ribstuk regelmatig met de boter waarin het gebraden is.Het vlees is klaar voor consumptie als de kerntemperatuur 54° C is.Duw de vooraf bereide aardappelen door een fijne zeef en voeg steeds een klein klontje boter toe tot de puree los laat van de pan. Zet de puree dan even apart om te laten rusten.Borstel de champignons schoon.Smelt de boter met de gehakte knoflook in de ruime pan.Voeg dan de champignons toe en zet het vuur middelhoog.Verwarm de champignons net zo lang tot het vocht verdampt is en de champignons gaar zijn.Neem het vlees uit oven en maak het klaar om te serveren.Verwarm ondertussen de puree au bain marie.Serveer per persoon een rib met wat aardappelpuree en geglaceerde champignons. ...

Kalfsgebraad met appel en salie

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/kalfsgebraad-met-appel-en-salie

... 20 minuten (minder of meer afhankelijk van de dikte van het gebraad) in de oven. Indien je een vleesthermometer gebruikt: de kerntemperatuur zou 50° moeten bedragen.Bedruip af en toe met het braadvocht. Voeg na 10 minuten de partjes appel toe en laat verder garen. Haal het kalfsgebraad uit de braadslede en laat het afgedekt 15 minuten rusten. Giet het bakvocht door een zeef en laat nog even inkoken. Snijd het gebraad in fijne plakjes.Serveer met de appelpartjes ui frisse salade en een stukje stokbrood. ...

Gebraden lamsbout met veel knoflook - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/lamsbout/gebraden-lamsbout-veel-knoflook

... a 40 minuten de groenten omheen en houd het nog 40 minuten in de oven. Ik eet mijn lamsvlees het liefst rood en braad het tot een kerntemperatuur van 55 ºC.Haal het lamsvlees uit de oven en leg het op een warme schaal. Laat het op een warme plaats 30 minuten rusten en dien het op. KookboekHet recept 'Gebraden lamsbout met veel knoflook' is afkomstig uit het kookboek... MeatAdrian RichardsonDe Australische kok Adrian Richardson is een gepassioneerd vleesexpert. Met 'Meat' brengt hij een ode aan zowel het dier zelf als aan de culinaire waarde van vlees... lees verder© Kosmos Uitgevers. ...