Resultaten voor kalfsfond

Recept voor pommes fondantes | njam!

http://www.njam.tv/recepten/pommes-fondantes

... vuur. tip: Lekker met vlees, gevogelte of natuur met een snuifje grof zeezout. Ingrediënten voor 2 personen 100 gbruine kalfsfond 200 gwitte kalfsfond 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie) 1 teentje look, gepeld 6 aardappelen arachideolie ...

Konijn geflambeerd met cognac | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/konijn-geflambeerd-met-cognac

... konijn in stukken. Bak de stukken konijn in een braadpan in hete olie rondom goudbruin. Flambeer ze met cognac en blus af met de kalfsfond. Zet het deksel op de pan en stoof het vlees 45 minuten op laag vuur. Voeg de room toe, stoof het gerecht nog 15 minuten en breng op smaak met zout en peper. Wijntip: Lirac Ingrediënten 1 konijn 4 uien 6 tenen kno ...

Varkenskotelet met Blackwellsaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/masterchef/recept/varkenskotelet-met-blackwellsaus

... n. Kruid het vlees en laat kleuren in gesmolten boter. Eens gekleurd, zet 5 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C. Voeg de kalfsfond toe aan de sjalot. Roer los en voeg een eetlepel pickles en een goede scheut room toe. Mix de saus en passeer door een zeef. Kruid met peper en zout en voeg een extra lepel pickles toe. Snij het vlees in plakjes, en hou het been apart bij. Overgiet met ...

Pittige ajuinsaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/pittige-ajuinsaus

... dderen. Afkruiden met peper en zout. Alles zeven en serveren bij een heerlijk stukje rood vlees. Ingrediënten 2 el ganzenvet 1 l kalfsfond 800 gr uien 3 teentjes look 1 el piment d'Espelette 1 glas droge sherry 1 glas noilly prat peper en zout ...

Filet mignon van kalf met morieljes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/filet-mignon-van-kalf-met-morieljes

... uit de fijngesneden uien in een pan. Voeg de bouillon, peper en een flinke scheut wodka toe en laat inkoken. Doe er 1 of 2 lepels kalfsfond, de morieljes en volle room bij. Laat 2 min. sudderen. Haal de filet uit de oven, snijd het vlees in sneetjes en schik het op de borden. Ingrediënten 1 filet mignon van kalf mosterd 1 zakje diepgevroren morieltjes 5 dl volle room 2 th lepel kalfsfond ½ glas wodka 2 verse uien 1 glas groentebouillon peper en zout ...

Varkenshaasje met jagersaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/masterchef/recept/varkenshaasje-met-jagersaus

... en champignons toe. Voeg de tijm, laurier, dragon en peterselie toe. Blus met rode wijn en laat goed uitkoken. Voeg vervolgens de kalfsfond erbij. Passeer de saus door de zeef. Hou de champignons, spekblokjes en ajuin aan de kant. Als de saus niet dik genoeg is, voeg wat roux erbij. Breng op smaak met peper en zout. Mix de de saus en voeg vervolgens de champignons, spek en ajuin toe. Bak het varkenshaasje en werk af met fijngesnipperde peterselie. Ing ...

Recept voor konijn met trappist en spruitjes | njam!

http://www.njam.tv/recepten/konijn-met-trappist-en-spruitjes

... e boter in de pan en kleur hierin de ajuin aan. Doe de ajuin bij het konijn en giet het flesje bier erbij. Doe de witte en bruine kalfsfond en het kruidenboeketje erbij. Leg het brood erop. Zet het deksel op de kookpot en laat een dik uur sudderen op een middelhoog vuur. maak de spruitjes: Verwijder de buitenste blaadjes van de spruiten en spoel af onder koud stromend water. Kook de spruitjes gaar in licht gezouten water. Giet de spruitjes af en bak ze aan in de pan met een klontje boter en de spekreepjes. Kruid af met peper en zout. serveren: Verdeel het konijn over voorverwarmde borden, overgiet met een beetje saus en serveer samen met de spruitjes. Ingrediënten voor 2 personen 1 jong konijntje 3 elbloem 2 klon ...

Hutspot van Herman den Blijker - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/hutspot/hutspot-herman-den-blijker

... middelgrote stukken 1 venkelknol, in schijven 500 g klapstuk 500 ml jonge rode wijn 1 bos platte peterselie 6 takjes tijm 100 ml kalfsfond 8 teentjes knoflook, gehalveerd 500 g aardappelen Bereiden Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak hierin de stukken ui, wortel, sjalot en de schijven venkelknol. De groenten mogen een beetje kleuren.Doe het klapstuk met de groenten, de rode wijn, de peterselie, tijm en kalfsfond in een diepe pan.Voeg de knoflook en de aardappelen toe. Schenk er zoveel water bij totdat de ingrediënten net onder sta ...

Sas Kookt!: Cranberrysaus met porto

http://saskookt.blogspot.be/2011/12/cranberrysaus-met-porto.html

... lotten, fijngehakt 1 eetlepel verse gehakte salie 1 eetlepel verse gehakte rozemarijn 180 g gedroogde cranberries 4 dl porto 1 dl kalfsfond 0,7 dl rodewijnazijn 1 dl rodebessengelei 1,5 eetlepel maïzena aangemaakt met 2 eetlepels koud water, om de saus te binen zout en peper Verhit de olijfolie in een pan en fruit de sjalotjes, salie, rozemarijn en cranberries. Doe de porto, de kalfsfond, de azijn en de rodebessengelei erbij.Laat de saus 20 minuten op een zacht vuurtje staan.Breng vlak voor het serveren de saus a ...

Kalfsniertjes Baugé | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/kalfsniertjes-bauge

... et af. Blus de pan van de niertjes met een scheut witte wijn, voeg een gehakte sjalot toe en laat inkoken. Blus vervolgens met de kalfsfond en laat opnieuw inkoken. Werk af met een scheutje room, mosterd en de opgelegde dragon. Laat nog even inkoken en kruid met peper en zout. Serveer de niertjes met de gebakken patatjes, de baugé saus en versier met tuinkers. Ingrediënten 4 kalfsniertjes met vet 500 gr vastkokende aardappelen 1 sjalot witte wijn room kalfsfond 1 el mosterd 1 matje tuinkers fleur de sel opgelegde dragon ...