Resultaten voor jeroen meus recept sole meuniere

Sole Meunière | Start to Cook

http://koken.vtm.be/start-cook/recept/sole-meuniere

... sole Meunière - Kook de aardappelen in gezouten water. Kruid de tong met peper en zout, haal hem door de bloem en klop het teveel aan bloem af. Laat voldoende bakboter smelten in de pan en leg de tong erin wanneer de vetstof begint te schuimen. Zet het vuur op een ...

Sole meunière met bladspinazie en gekookte aardappelen | Sofie Dumont

http://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/sole-meuniere-met-bladspinazie-en-gekookte-aardappelen

... sole meunière met bladspinazie en gekookte aardappelen - Breng de aardappelen aan de kook. Maak in het vel aan het uiteinde van de zeetong een kleine inkeping. Neem het vel vast en verwijder het. Snij het uiteinde er volledig af en snij ook de kop van de zeetong we ...

Jeroen Meus - Hondshaai meunière met andijvie - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/hondshaai-meuniere-met-andijvie

... Hondshaai meunière met andijvie - Deze bakwijze is toch wel een ode aan de hardwerkende molenaars. Een stevig stukje vis gebakken in bloem. Voeg er andijvie en een gekookt aardappeltje aan toe en de molenaars kunnen weer op krachten komen. Ben je geen molenaar? Ook ...

Jeroen Meus - Forel Meunière, gebakken aardappel met spekjes en kropsla - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/forel-meuniere-gebakken-aardappel-met-spekjes-en-kropsla

... Forel Meunière, gebakken aardappel met spekjes en kropsla - Een gebakken forel ‘op de wijze van de molenaar’ betekent dat je de vis eerst door bloem haalt en hem dan bakt in boter. Maak er lekker krokant gebakken aardappelen met spekjes bij, kropsla en een bote ...

Jeroen Meus - Zeetong meunière - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/zeetong-meuniere

... Zeetong meunière - Zeetong is en blijft een culinaire vedette uit de zee. Wellicht is de fijne vis niet (meer) voor elke dag weggelegd, maar het is bijna onmogelijk voor een kok om de zeetong links te laten liggen. Elke visser weet het maar al te goed: Een tong moe ...

Jeroen Meus - zeetong 'à la meunière' met peterselieaardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/zeetong-a-la-meuniere-met-peterselieaardappelen

... zeetong 'à la meunière' met peterselieaardappelen - De enige vis die de top 10 vervoegt is meteen ook een luxebeestje. jeroen pleit ervoor om zoveel mogelijk soorten seizoensvis te ontdekken, maar de kwaliteiten van de tong zijn blijkbaar niet te kloppen. Bereid d ...

Jeroen Meus - Hoevekip met aardperenstoemp en schorseneren 'meunière' - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/hoevekip-met-aardperenstoemp-en-schorseneren-meuniere

... Hoevekip met aardperenstoemp en schorseneren 'meunière' - Aardperen zijn grillige kleine knollen met een milde, lichtzoete smaak. Het is de ideale groente om tijdens de wintermaanden wat afwisseling in het menu te brengen. Toch laten veel mensen ze vaak links ligge ...

Gebakken lotte Meunière | De perfecte keuken

http://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gebakken-lotte-meuniere

... Gebakken lotte Meunière - Kruid de lotte en haal haar door de bloem. Bak de lotte vervolgens 2 à 3 minuten (afhankelijk van de dikte) aan elke kant goudbruin in boter. Blus met water en citroensap om een mooie jus te bekomen. Serveer met de gestoomde savooikool me ...

Recept Albert Verdeyen - gebakken lotte meuniere - Kookeiland

http://www.kookeiland.be/recepten/Albert-Verdeyen/GEBAKKEN-LOTTE-MEUNIERE/2556

... GEBAKKEN LOTTE meuniere Chef: Albert Verdeyen Menugang: Hoofdgerechten Categorie: Vis Aantal personen: 4 3 1 Benodigdheden • 400 gram lotte (zeeduivel)400 gram lotte (zeeduivel) • bloembloem • 1 citroen citroen1 citroen citroen • famafama • 1/4 savooikool ...

Zeetong 'Meunière' | VTM Koken

http://koken.vtm.be/masterchef/recept/zeetong-meuniere

... Zeetong 'Meunière' - De zeetong ontvellen, de buitengraten en kop eraf snijden. Kruiden met peper en zout en de vis lichtjes bebloemen. Boter smelten in een pan en de zeetong lichtjes laten kleuren en overgieten met boter. De filets van de graat halen en de overtol ...