Resultaten voor jeroen meus dagelijkse kost mosselen

Jeroen Meus - Mosselen met gremolata, mosselsaus en kruidenbroodjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mosselen-met-gremolata-mosselsaus-en-kruidenbroodjes

... mosselen met gremolata, mosselsaus en kruidenbroodjes - Gremolata is een Italiaans trucje om gerechten op te waarderen. Je maakt het met knoflook, citroenrasp en peterselie. jeroen combineert het met mosselen en knapperige kruidenbroodjes. - De mosselen Spoel de mosselen ...

Jeroen Meus - Gegratineerde mosselen met pastis - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gegratineerde-mosselen-met-pastis

... Gegratineerde mosselen met pastis - mosselen met pastis, fijne groentjes en een roomsausje, gegratineerd in de oven. Heerlijk én origineel! Dit hapje maakt deel uit van het aperitieftrio van het Nationale Kerstmenu 2023. Ontdek de twee andere feestelijke hapjes ...

Jeroen Meus - Pasta met venkel, mosselen en pastis - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pasta-met-venkel-mosselen-en-pastis

... Pasta met venkel, mosselen en pastis - Aan zee kookt Jeroen natuurlijk graag met mosselen. Een pasta met mosselen, pastis, venkel en kruidenkaas bijvoorbeeld. Snel klaar en echt zomers! - Was de mosselen een paar keer in koud water zodat al het zand verwijderd is. ...

Jeroen Meus - Stoofpot van zeewolf met mosselen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stoofpot-van-zeewolf-met-mosselen

... Stoofpot van zeewolf met mosselen - Zeewolf leent zich uitstekend voor allerlei stoofpotten. Het is een stevige vis met een uitgesproken maar bijzonder fijne smaak, die verkrijgbaar is van april tot augustus. jeroen bereidt hem op Provençaalse wijze met mosselen, p ...

Jeroen Meus - Mosselen tikka masala met pilavrijst - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mosselen-tikka-masala-met-pilavrijst

... mosselen tikka masala met pilavrijst - Niets is zo lekker als een verse pot mosselen! Deze Indiase versie met de kruidige geur van tikka masala en pilavrijst geeft deze klassieker een boeiende twist. - Spoel de mosselen in veel koud water en laat ze uitlekken.Laat een ...

Jeroen Meus - Venkelsoep met mosselen en lavas - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/venkelsoep-met-mosselen-en-lavas

... Venkelsoep met mosselen en lavas - Dit is een gastronomisch mosselsoepje, gemaakt met het kookvocht van de mosselen. De curry en kokos geven het een oosterse toets. Er is wat werk aan, maar het is zeker de moeite waard. - Venkelsoep met mosselen en lavas Verwarm een ...

Jeroen Meus - Mosselen à la nage - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mosselen-a-la-nage

... mosselen à la nage - De mosselen zijn op dit moment top. Gebruik ze om deze klassieke bereiding te maken waarbij het kookvocht van de mosselen wordt gebonden met room en boter. De mosselen zwemmen als het ware in hun saus – vandaar de naam. - De mosselen Was de mosselen ...

Jeroen Meus - Mosselen met witbier en lookbroodjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mosselen-met-witbier-en-lookbroodjes

... mosselen met witbier en lookbroodjes - mosselen zijn op hun best in hartje oktober. Dus waarom er niet volop van genieten? jeroen maakt een stevige pot met de smaken van witbier en gember. Een extra tip: serveer er eens lookbroodjes bij in plaats van frietjes. - De lookboter ...

Jeroen Meus - Pittige pasta met mosselen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pittige-pasta-met-mosselen

... Pittige pasta met mosselen - Voor wie eerder deze week veel tijd in de keuken doorbracht, mag het vandaag wel eens vooruitgaan. Deze pasta met mosselen zet je in een mum van tijd op tafel. De chiliflakes zorgen voor de pit, de ansjovisfilets voor een zoute toets. - Was ...

Jeroen Meus - Soep van bouchot mosselen met miso en zeekraal - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/soep-van-bouchot-mosselen-met-miso-en-zeekraal

... Soep van bouchot mosselen met miso en zeekraal - Klein maar fijn én boordevol smaak. Bouchot mosselen zijn een echte delicatesse. jeroen gebruikt het vocht van deze smaakvolle mosseltjes als basis voor een Japanse soep met miso, een pasta van gefermenteerde sojaboontjes, ...