Resultaten voor jeneverbessen konfituur

Zuurkool | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/zuurkool

... e gelijke stukken hebt. Leg een laag gesneden zuurkool in een Keulse pot op de bodem, en druk goed aan. Strooi er peperbolletjes, jeneverbessen, laurier en veel zout op. Doe dit met elke laag tot alle kolen in de pot zitten. Overgiet met de karnemelk tot de kolen juist onderstaan en druk nog eens goed aan. Bedek tenslotte met de buitenste bladeren en sluit de Keulse pot goed af met het deksel. Zet de pot 1 week op kamertemperatuur, en vervolgens 5 ...

Negroni virgin, dé Italiaanse cocktailklassieker helemaal alcoholvrij | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/negroni-virgin-de-italiaanse-cocktailklassieker-helemaal-alcoholvrij

... 150°C.  Pers de granaatappel.  Infuseer de hibiscusthee met zeste van sinaasappel, gebrande kruidnagel en steranijs. Kneus de jeneverbessen. Recupereer het sap. Bereid de valse gin. Gril de jeneverbessen in de oven met de gerapste rauwe artisjok. Laat uitdrogen. Bevochtig met koud water in een pot. Laat ...

Paling roken | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/paling-roken

... Paling roken - Maak een droge pekel: grof zout, jeneverbessen, korianderbolletjes, tijm, rozemarijn, peper allemaal samen in een cutter fijnmalen. Bedek de paling met deze droge pekel en laat 5 à 6 uur rusten . Spoel de paling af, spies hem op een haak en hang hem in de rookton. ...

Gelakt spek | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gelakt-spek

... il de dikke sneden Breydelspek. Kook de frambozenazijn, de honing, de kaneelstok, de steranijs, de peper, de korianderzaadjes, de jeneverbessen, de rozemarijn en het water tot een stroop. Schik de speklapjes in een ovenschotel en giet de stroop eroverheen. Plaats gedurende 10 minuten in d ...

Panini met zuurkool | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/panini-met-zuurkool

... kool : Stoof snippers ui en look. Voeg de choucroute erbij. Bevochtig met water en witte wijn. Voeg er tijm, laurier, rozemarijn, jeneverbessen, bouillonblokje bij. Snijd de panini middendoor. Beleg met zuurkool, worsten, schijfjes reblochon en Breydelspek. Leg tussen de panini grill - ongeveer 10’. Serveer m ...

Pastrami, gerookt en gepekeld rundsvlees | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/pastrami-gerookt-en-gepekeld-rundsvlees

... t het zout en de suiker tot dit volledig is opgelost. Zet het vuur uit en voeg er de zwarte peper, laurier, tijm, lookteentjes en jeneverbessen aan toe. Laat de kruiden een uur lang hun werk doen. Doe het vlees in een ovenschaal en overgiet met het water-en-kruidenmengsel. Dek af met folie en zet een gewicht op de ovenschaal zodat het vlees stee ...

Aan tafel met Tanja: Gebakken kool met jeneverbessen

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2009/02/gebakken-kool-met-jeneverbessen.html

... Gebakken kool met jeneverbessen Wie deze week naast dit recept een vijftal andere recepten wil lezen uit Vers uit de tuin koopt gewoon Het Parool. Johannes van Dam geeft elke dag een recept weg. Zou hij net als ik alles ook voorkoken en proeven of kiest hij gewoon uit wat hem ...

In de pan gebraden hert met jeneverbessen, sjalotten en bacon - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/wild/in-pan-gebraden-hert-jeneverbessen-sjalotten-bacon

... In de pan gebraden hert met jeneverbessen, sjalotten en bacon 6 personen 0 min voorbereiden 1:15 uur bereiden 0 min wachten waardering7.8obv 9 waarderingen HoofdgerechtVleesOverige keukens Ingrediënten 1,2 kg hert (platte of bovenbil) 200 g dikke plakjes bacon 75 g boter ...

Varkensgebraad met zuurkool | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/varkensgebraad-met-zuurkool

... de gehakte ui en het spek Voeg de zuurkool toe en bevochtig met het water, wijn en de groentenbouillon. Voeg er tijm, laurier en jeneverbessen bij en versnijd er de gerookte worst in. Laat gedurende 45 minuten garen onder deksel. Voeg bij het kookvocht van het vlees een glas witte wijn en laat even inkoken. Serveer het gebraad met de zuurkool en werk af met kervel. Ingrediënten 3 el spekblokjes 300 gr zuurkool 1 varkensgebraad van 600 gr 1 ui 1 teentje look tijm en laurier 3 sjalotten 10 ...

Boerenpaté | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/boerenpate

... jtspek, giet de vleesmengeling er in en sluit het met het spek. Leg laurier, rozemarijn en salie bovenop de paté. Overstrooi met jeneverbessen en peperbollen. Bak au bain-marie gedurende 60 min. in een voorverwarmde oven van 180°C Ingrediënten 1 ui 1 klontje boter 500 gr gemalen keelsteke 500 gr grofgemalen varkensgehakt 350 gr grof gemalen varkenslever 150 gr dikke spekblokjes ontbijtspek peper zout tijm laurier rozemarijn salie 2 eieren 2½ dl water 1 el PH Groentenbouillon scheutje cognac jeneverbessen peperbollen ...