Resultaten voor jeneverbes

Zeeduivel op rabarbergelei met zoetzure rabarber

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/zeeduivel-op-rabarbergelei-met-zoetzure-rabarber

... uivel op rabarbergelei met zoetzure rabarber - Zeeduivel met een bittere touch van rabarber in combinatie met een zoete touch van jeneverbessen. Lekker en leuk om naar te kijken!  - Gaar de zeeduivel zachtjes in de oven op 150°C gedurende 12 minuten.Laat afkoelen in ...

Recept voor l'arc des goÛts: kalfsniertjes op luikse wijze | njam!

http://www.njam.tv/recepten/larc-des-gouts-kalfsniertjes-op-luikse-wijze

... dat hij mooi karameliseert. Neem de groenten uit de pan. Bak in dezelfde pan de fijngesnipperde sjalot aan samen met de selder en jeneverbes. Deglaceer de pan met jenever en kalfsjus. Laat inkoken tot sausdikte en zeef. werk af: Schik de sjalot, ui en aardappel op voorverwarmde borden en werk de aardappel af met jeneverbes. Snijd de niertjes in medaillons en leg ze bij op het bord. Werk het bord af met mosterdpoeder en duizendblad. Serveer de saus van jeneverbes er apart bij. Ingrediënten voor 2 personen 1 kalfsnier 1 takje rozemarijn 6 ronde aardappelschijfjes 6 lange sjalotten + 1/2 fijngesnipperde sjalot 6 zilveruitjes 1/3 selderstengel, fijngesneden 1 elgedroogde jeneverbessen, fijngehakt 2 eljenever 100 mlkalfsjus 1 klein handje duizendblad 1 tlmosterdpoeder vers gemalen peper / grof zout ...

Rode kool - appel - hazenrug | VTM Koken

https://koken.vtm.be/groenten-en-vis-van-gio/recept/rode-kool-appel-hazenrug

... ng op smaak met kruidenzout en eventueel Limburgse stroop. Haal de filets van de hazenruggen. Bak de filets goudbruin en voeg een jeneverbes, rozemarijn en tijm toe. Haal uit de pan, leg op een plaatje en zet gedurende 5 min in een voorverwarmde oven op 120°. Haal uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie. Basisbereiding: Rode kool van mijn bomma Snij de rode kool in grote stukken, appelen ook. Leg ze laag per laag in de kookpot. Voeg geen vetstof toe, het vocht van het wassen van de rode kool is voldoende. Leg tussen elke laag bruine rietsuiker. Laat garen met het deksel op de pot. Ingrediënten 2 hazenruggen 1 jeneverbes tijm rozemarij ...

Stoofpot van hert met vergeten groenten en gebakken appeltjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/stoofpot-van-hert-met-vergeten-groenten-en-gebakken-appeltjes

... en bak even mee. Dit zorgt voor de binding. Blus met het bier. Giet er ook de wijn bij, zodat het vlees net onderstaat. Kneus de jeneverbes in een vijzel. Kruid met jeneverbes, tijm, laurier, peper, zout en rodebessengelei. Zet het vuur zachter. Laat minstens 40 minuten tot een uur verder pruttelen onder deksel. Hoe langer je het laat pruttelen, hoe zachter het vlees. Dit kan best twee tot drie uur zijn. Voor de geroosterde groenten: schil de peterseliewortel en snij overlangs in vier. Schil de pastinaak, de rammenas en de aardperen. Neem een kom met water en een scheutje azijn. Schi ...

Recept kippenvleugels met sinaasappel en jeneverbesOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/kippenvleugeltjes-met-jeneverbes-en-sinaasappel/

... Kippenvleugeltjes met jeneverbes en sinaasappel Waar zouden wij zijn zonder kruiden? Nee, ik bedoel het serieus. Zet al die trivialiteiten als extra bezuinigingen en nieuwe PvdA-voorzitters en genadezessen voor studenten even opzij en buig u met mij over die es ...

Warme camembert met veenbessen | Hobbykok van Vlaanderen

https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/warme-camembert-met-veenbessen

... de rand van de grill van uitdovend haardvuur of barbecue. Parfumeer het smeulende vuur indien gewenst met rozemarijn, tijm en/of jeneverbes. Kook de veenbessen tot puree in een pan met suiker, steranijs, kaneel en calvados. Verwijder de hoed van de camembert aan tafel en lepel de zachte kaas uit. Serveer met veenbessencompote en brood. Weetje: Veenbessensap is gezond en helpt onder meer blaasontsteking te voorkomen. Ingrediënten 1 hele camember ...

Recept voor konijn met paddenstoelen | njam!

http://www.njam.tv/recepten/konijn-met-paddenstoelen

... n. Smelt in een ruime pan de boter en bruin de stukken konijn. Voeg er de uiringen aan toe en bak bruin. Kruid met peper en zout, jeneverbes, bonenkruid en look. Leg er het kruidentuiltje bij en overgiet met bier en ciderazijn. Laat 20 minuten afgedekt staan op een zacht vuur. Leg de uitgelekte paddestoelen op het vlees en laat nog een uur verder garen. Verwijder het kruidentuiltje. Los de mosterd ...

Cottage pie | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/cottage-pie

... lt een klontje boter in een andere pan. Snij twee sjalotten fijn en stoof aan in de boter.   Doe 1 kl zwarte peperbollen en 1kl jeneverbes in een vijzel en stamp ze fijn. Doe ze bij de rode wijn en bouillon. Voeg  ook 1 eetlepel van de rodebessengelei toe. Laat kort inkoken. Zeef de saus en blus hiermee de aangestoofde sjalotjes. Doe in een kommetje. Serveer de ovenschotel met de saus. Ingrediënten 1 blok cheddar kaas voor de puree 1 kg aardappelen (loskokend) peper, zout en muskaatnoot 1 ei een klontje boter voor de saus 2 sjalotten 250 ml rundsbouillon 250 ml rode wijn 1 kl jeneverbes 1 kl zwarte peperbollen 1 el rodebessengelei peper zout 1 klontje boter 1 blaadje laurier 1 takje tijm voor de groenten 250 g erwten (diepvries) ½ bot wortelen 1 takje tijm 1 prei 2 grote tomaten 2 klontjes boter 1 blaadje laurier voor het gehakt 500 g runds/varkensgehakt 1 grote ui peper en zout 1 klontje boter ...

Winterse wildstoofpot - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/winterse-wildstoofpot/

... n de slager aldaar die ons ook meteen voorzag van wat tips. Het was dan ook zijn idee om er een stoofpotje mee te maken met port, jeneverbes en ontbijtkoek. Dit zorgt voor een lekker kruidig en zoet stoofpotje wat heel goed samen gaat met wild. Haas is overigens vrij sterk van smaak dus als je daarvan houdt helemaal prima, wil je het iets minder heftig? Gebruik dan bijvoorbeeld konijn of hert. Uiteraard kun je ook 'gewoon' runderlappen, riblappen of sukadelappen gebruiken. En heb je wat knolselderij over? Maak er dan een lekker stamppotje van! Instructies Zet de pan op middelhoog vuur en giet de olie erin. Fruit de ui ...

Fazant met kastanjes, nieuwe aardappelen, cranberry's en kool - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/kip-gevogelte/fazant/fazant-kastanjes-nieuwe-aardappelen-cranberrys-kool

... waarderingen HoofdgerechtGevogelteHollands Ingrediënten olijfolie 2 fazanten 2 uien, grof gehakt 1 laurierblaadje 1 takje tijm 6 jeneverbessen 12 nieuwe aardappelen, gehalveerd 175 g voorgekookte en ontvelde kastanjes 450 ml wild- of rundvleesbouillon 150 ml krachtige rode wijn 115 g cranberry's 175 g savooiekool, gesnipperd geraspte schil en sap van 1 sinaasappel Bereiden Verwarm de oven voor op 200 °C / ga ...