Resultaten voor is sint jacobsvrucht een koraal

Millefeuille van sint-jacobsvrucht | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/millefeuille-van-sint-jacobsvrucht

... rei. Snij het donker stukje van de koraal van de sint-jacobsvrucht. Voeg het afval van de sint-jacobsvrucht bij de witte wijn en visfumet. Kruid vervolgens de sint-jacobsvruchten met peper en zout. Laat een klontje boter smelten in een warme pan en laat zowel de Sint-Jacobsvruchten als het koraal ervan aankorsten. Voor de witte wijnsaus: Doe eenzelfde hoeveelheid droge witte wijn en visfumet in een steelpan. Voeg hierbij een fijngehakt sjalotje, een takje tijm en laurier. Laat pruttelen. Zet een andere pan op het vuur en laat hierin de room inkoken. Zeef de inhoud van de 2 pannen door in 1 pot. Kruid met peper en laat nog even verder inkoken. Haal de millefeuilles uit de oven en verwijder het hoedje. Vul met de prei en selder, gebakken sint-jacobsvruchten en koraal. Besprenkel met de witte wijnsaus en werk af met een takje bieslook. Ingrediënten 1 vel bladerdeeg 1 eierdooier melk 1 prei 3 s ...

Carpaccio van Sint Jacobsvrucht

https://www.prinsessenboontjes.be/post/carpaccio-van-sint-jacobsvrucht

... Carpaccio van sint jacobsvrucht Wie héél snel héél lekker wil genieten, kan dit hapje of voorgerechtje maken. Super fris en met een vleugje truffelolie is het een echte traktatie.Ingrediënten:Bereidingswijze: Laat de sint Jacobsvruchten ontdooien in een kommetje ...

Aardappeltorentje met carpaccio van sint-jacobsvrucht, gepocheerd kwartelei en langoustines | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/aardappeltorentje-met-carpaccio-van-sint-jacobsvrucht-gepocheerd-kwartelei

... Aardappeltorentje met carpaccio van sint-jacobsvrucht, gepocheerd kwartelei en langoustines - Snijd de aardappel in fijne blokjes en kook ze beetgaar. Snijd de sint-jakobsvrucht flinterdun in carpaccio. Pocheer het kwarteleitje. Ontvel en ontpit de tomaat en plet ...

Spiesje van sint-jacobsvrucht en gamba met oesterzwam | VTM Koken

https://koken.vtm.be/piet-speelt-met-vuur/recept/spiesje-van-sint-jacobsvrucht-en-gamba-met-oesterzwam

... wammen met peper en zout. Steek de brochette tussen de klem en leg de oesterzwammen er ook tussen. Leg op de grill. Meng de mayonaise met de gehakte look, sjalot en peterselie. Serveer de brochette met de oesterzwam, aardappelpuree en de tartaarsaus. Ingrediënten 12 gamba's olijfolie 12 oesterzwammen 16 aardappelpuree 2 gehakte peterselie 4 mayonaise 1 sjalot 12 sneetjes gedroogde ham 12 Sint-Jacobsvruchten 1 teentje look ...

Carpaccio van sint-jakobsvruchten met truffelolie | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/carpaccio-van-sint-jakobsvruchten-met-truffelolie

... Carpaccio van sint-jakobsvruchten met truffelolie - Was de veldsla en dep ze droog. Snijd de sint-jakobsvruchten in dunne plakjes. Schik eerst een blaadje veldsla en daarop een plakje sint-jakobsvrucht. Herhaal dit een aantal keer. Ga dakpansgewijs verder. Besprenkel ...

Broccoliroomsoep met oesters en sint-jakobsvruchten

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/broccoliroomsoep-met-oesters-en-sint-jakobsvruchten

... Broccoliroomsoep met oesters en sint-jakobsvruchten - Broccoliroomsoep met oesters en sint-jakobsvruchten - Maak de oesters open en bewaar het vocht.Snijd met een scherp mes de sint-jakobsvruchten in fijne regelmatige plakjes.Kook de broccoli in een bodem licht gezouten ...

Sint-Jacobsvruchten met wasabikorst | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/sint-jacobsvruchten-met-wasabikorst

... tte fijn, voeg look en wat room toe en stoom 1 minuut op 120°C. Mix de het geheel vervolgens tot een zalfje. Voor het korstje: Shiso blaadjes zeer fijn hakken. Boter toevoegen samen met het amandelpoeder, het broodmeel en het maïszetmeel . Eierdooier loskloppen en ¼ de ervan toevoegen, alsook de wasabi (2 strook ...

Soepje van selder met tartaar van Sint-Jacobsvrucht en oesters | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/soepje-van-selder-met-tartaar-van-sint-jacobsvrucht-en-oesters

... de oesters. Haal ze uit de schelp. Maak de tartaar. Snij de Sint-Jacobsvruchten in sneetjes, vervolgens in reepjes en zo in brunoise.  Schil een stukje gember. Snij zeer fijn en voeg ongeveer 1 koffielepel toe aan de tartaar. Snij ook een halve chilipeper zonder de pitjes zeer fijn. Voeg toe bij de brunoise. Kruid met peper en een snuifje zout. Hak het sjalotje fijn en voeg samen met de olie toe aan de tartaar.  Meng de zure room met fijngesneden pijpajuin en dille Snij de spinazie zeer fijn.  Toast het brood.  Mix de soep met 150ml room en passeer door een ...

Sint-Jakobsvrucht met worteldriekleur | VTM Koken

https://koken.vtm.be/boxy-boxy/recept/sint-jakobsvrucht-met-worteldriekleur

... e rustig marineren in de vinaigrette. Terwijl de worteltjes op smaak komen, snij je de sint-jacobsvruchten in schijfjes. Roodloof is een kruising tussen witloof en radicchio. Je pelt je roodloofstronk uit elkaar. En je kan de borden beginnen dresseren. Schik in elk bord de rauwe sint-jacobsschijfjes compact bij elkaar en strooi er wat zeezout over. Daarop leg je een beetje witloof en daarop dan weer wat worteltjes. Je voegt vinaigrette toe naar smaa ...

Recept voor Ceviche | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/ceviche/

... uit en schenk over het schelpdiervlees. Laat een half uur in de koelkast marineren. Zorg dat alles onder staat. Na het marineren is het vlees gaar en van doorschijnend nu wit geworden. Schik de plakjes Sint-jakobsschelp op een bord. Druppel er wat van de marinade over. Bestrooi met wat zout en versgemalen zwarte peper. Garneer met de zestes limoen, wat blaadjes koriander en een paar druppeltjes sojasaus. Geniet van Ceviche ...