Resultaten voor hoevekip

Hoevekip met dragon, crème van pastinaak en een crumble van spek | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/hoevekip-met-dragon-creme-van-pastinaak-en-een-crumble-van-spek

... kip uit de bouillon en snij het wit ervan af, snij mooi in gelijke stukken en bak vervolgens op de velkant. Ingrediënten 1 hele hoevekip + keukentouw om op te binden 2 l kippenbouillon 2 pastinaken 4 el tuinbonen 2 lente-uitjes 1 l melk ½ l room 1 bosje dragon 200 gr boter 8 spruitjes 8 girolles 200 gr panko 200 gr fijne spekreepjes 1 pakje puree Wout Bru 1 bosje verse bieslook ...

Recept voor Hoevekip met linzen en Comté-aardappel | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/hoevekip-met-linzen-en-comte-aardappel/

... 4 kleine aardappeltjes Toevoegen 1 eetlepels peterselie, gehakt Toevoegen 100 g Comté, gemalen Toevoegen 4 hoevekip filets Toevoegen 2 eetlepels Solo Vloeibaar Toevoegen Bereidingswijze Maak een bouillon van 500 ml water en het b ...

Jeroen Meus - Hoevekip, salade met kerstomaatjes en gebakken aardappel met aioli - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/hoevekip-salade-met-kerstomaatjes-en-gebakken-aardappel-met-aioli

... Hoevekip, salade met kerstomaatjes en gebakken aardappel met aioli - Zeg niet zomaar kip tegen hoevekip. Dit heerlijk stukje vlees krijgt een krokant jasje en wordt geserveerd met krokant gebakken aardappelen en een heerlijke aioli.  - Haal de kip uit ...

Jeroen Meus - Hoevekip met kikkererwten, bloemkool en tandoorijus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/hoevekip-met-kikkererwten-bloemkool-en-tandoorijus

... hoevekip met kikkererwten, bloemkool en tandoorijus - Op het vel gebakken kip met geroosterde bloemkool en kikkererwten, gestoofde spinazie en een lichte saus op basis van tandoori. Dat zijn de ingrediënten voor dit culinaire pareltje uit het oosten. - Laat de oven ...

Hoevekip gevuld met geitenkaas, champignons en gedroogde ham, prei en stroaardappelen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/hoevekip-gevuld-met-geitenkaas-champignons-en-gedroogde-ham-prei-en-stroaardappelen

... hoevekip gevuld met geitenkaas, champignons en gedroogde ham, prei en stroaardappelen - Snijd de champignons in blokjes. Bak de blokjes champignons in hete boter. Kruid met peper en zout. Voeg net voor het einde de pijpajuin toe. Bak kort mee. Laat afkoelen in de koelkast. ...

Jeroen Meus - Hoevekip met appel-knolseldermash en pommes pailles - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/hoevekip-met-appel-knolseldermash-en-pommes-pailles

... hoevekip met appel-knolseldermash en pommes pailles - Met dit gerecht haalt Jeroen een ware Dagelijkse kost-klassieker van stal: een sappig gegaarde kip 'en cocotte' met een zijdezachte appel-knolseldermash, fijne stroaardappelen en waterkers. Om duimen en vingers ...

Jeroen Meus - Hoevekip met appelmoes, gebakken aardappelen en saus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/hoevekip-met-appelmoes-gebakken-aardappelen-en-saus

... braadvocht op. (Helder braadvocht geeft aan dat het vlees gaar is.) 16. Doe er ook de ingrediënten in die je in de holte van de hoevekip hebt gestopt. Verwijder wel de taaie takjes tijm en rozemarijn. 17. Schenk er tenslotte een deel van het braadvet bij. (Overdrijf niet, zodat de saus niet te vettig wordt.) Mix alles glad met de staafmixer. Beslis of je deze saus al dan niet gezeefd wil serveren. 18. Werk de appelmoes af met een zeer voorzichtig scheutje (cider)azijn. 19. Smelt een klont boter in een braadpan en voeg ook een scheutje olijfolie toe. 20. Snij de afgekoelde aardappelen in hapklare stukken en bak ze goudbruin. Voeg tussendoor wat peper en zout toe en draai de stukken aardappel tijdig om. 21. Roer een beetje mayonaise door de sla. Voeg ook een extra scheutje azijn toe en wat peper en zout. 22. Zet de kip op haar geheel op de tafel en versnij ze ter plekke. Borst of bil? ...

Aardappelen in waterzooi van kip

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/aardappelen-in-waterzooi-van-kip

... Aardappelen in waterzooi van kip - Met dit recept maak je een heerlijke waterzooi met hoevekip. Voeg aardappelen toe voor een volledige maaltijd. - Verdeel de kip in vier en prik de ui in met een kruidnagel.Doe vervolgens deze ui met de vier stukken kip en het kr ...

Kip uit de oven met een saus van bospaddenstoelen en gefrituurde krieltjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/kip-uit-de-oven-met-een-saus-van-bospaddenstoelen-en-gefrituurde

... en. Doe room bij de saus. Werk af met een snuifje cognac.  Haal de kip uit de oven. Versnijd.  Serveer alles.  Ingrediënten 1 hoevekip 500 g bospaddenstoelen 1 klontje boter 500 ml kalfsfond 1 teen look 250 ml room 800 g krielaardappelen 2 bakjes tuinkers 1 scheut Cognac peper zout 1 el honing 2 el olie ½ kl cayennepeper 1 kl paprikapoeder 1 kl curry ...

Jeroen Meus - Hoevekip met aardperenstoemp en schorseneren 'meunière' - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/hoevekip-met-aardperenstoemp-en-schorseneren-meuniere

... erder bakt hij schorseneren in een botersausje met citroen en peterselie en al die groenten serveert hij bij een perfect gebakken hoevekip. - 0. Ontdooi wat kippenbouillon of maak een ketel verse bouillon. 1. Verhit de oven tot 200°C. 2. Strooi flink wat zout en peper van de molen in de holte van de kip. 3. Verzamel peterselie, enkele takjes verse tijm en blaadjes laurier. Prop het bundeltje kruiden in de holte van de kip. 4. Knijp het stuk citroen leeg over de kruiden en duw de citroen mee in de holte. Stop er ook een flinke klont boter in en bind de holte dicht met een eindje keukentouw. 5. Leg de kip in een braadslee en schenk er een scheut olijfolie over. Wrijf de olie open, zodat het hele beest is ingevet. 6. Schuif d ...