Resultaten voor hoe vanillecake afwerken met citroenglazuur

Citroencake met citroenglazuur - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/bakrecepten/cake/citroencake-citroenglazuur

... Citroencake met citroenglazuur 4 personen 0 min voorbereiden 1 uur bereiden 0 min wachten waardering7.5obv 6 waarderingen GebakVegetarischHollands Ingrediënten 100 g boter 100 g suiker geraspte schil en sap van 2 citroenen 3 eieren 180 g bloem 15 g bakpoeder boter ...

(The most awesome) Vanillecake » Kokerellen

https://www.kokerellen.be/the-most-awesome-vanillecake/

... Een gewone basic vanillecake. Iedereen zou hiervoor toch wel een recept in zijn repertoire moeten zitten hebben. Maar een gewone vanillecake maken, is helemaal niet altijd zo gemakkelijk als het lijkt (ofja, vind ik toch :P). Ik vind ze vaak kruimelig, droog en saai ...

Quatre-quarts cake met citroen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/bills-food/recept/quatre-quarts-met-citroen

... Quatre-quarts cake met citroen - Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de bodem van een diepe, vierkante bakvorm van 20 cm in en bekleed met bakpapier. Mix de boter en suiker tot een bleek en romig mengsel. Klop de citroenschil en vanille erdoor. Voeg de eieren één ...

Vanillecake met aardbei en slagroom » Kokerellen Snel en makkelijk!

https://www.kokerellen.be/vanillecake-met-aardbei/

... m van Inex en lokale aardbeien. Ik gebruik voor deze showstopper van een cake 1 busje van 200 milliliter. Dat vond ik de perfecte hoeveelheid. Deze slagroom is fluweelzacht, niet te zoet (we voegen bijna geen suiker toe) en geeft de perfecte balans aan onze zoete en decadente cake. Gebruik geen kant-en-klaar geklopte variant uit de supermarkt, het verschil in smaak en textuur is zoooo groot. Als laatste werken we de cake af met wat aangelengde aardbeien confituur en verse aardbeien à volonté. Want zeg nu zelf: de combinatie van verse slagroom en aardbeien mag dan oldschool zijn, het blijft gewoonweg super lekker. Dankzij de confituur en de verse aardbeien creëren we niet alleen een prachtige taart (check die kleur!) maar geven we ook weer twee nieuwe texturen en smaken aan deze vanillecake met aardbeien. Vergeet je bakvorm niet in te vetten, te besprenkelen met bloem én een bakpapiertje op de bodem te leggen. We willen echt niet dat de taart in de bakvorm blijft kleven na het bakken. Gebruik een elektrische handmixer of staanmixer voor een optimaal luchtig resultaat. We hebben veel lucht nodig in de cake, zodat hij na het bakken niet inzakt. Heb je maar 1 ronde bakvorm? Bak het deeg dan in één keer af. Let wel op dat de cake dan zeker zo’n 60+ minuten in de oven zal bakken. Gebruik de satéprikker test om te zien of er geen nat deeg meer aan het deeg hangt. Een klassieke vierkante bakvorm kan natuurlijk ook. BEWAREN Deze vanillecake bijft wel 4 dagen zacht en luchtig. Bewaar hem afgesloten, maar niet in de koelkast. Decoreer je cake pas vlak voor serveren met slagroom en aardbeien. Vanaf dan moet je hem ook in de koelkast bewaren, zodat de slagroom niet smelt. Heb je stukjes over? Bewaar die dan opnieuw in de koelkast. De cake blijft nog twee dagen lekker, maar droogt wel een beetje uit na een paar dagen. AANPASSINGEN Krijg je zo’n taart nooit van zijn leven op? Halveer de ingrediënten en bak 1 ronde cake en versier die bovenop met de verse slagroom en aardbeien. De baktijd blijft ongewijzigd. Geef nog wat extra smaak aan je vanillecake door er bijvoorbeeld citroenrasp aan toe te voegen. ...

Vanillecake | Start to Cook

https://koken.vtm.be/start-cook/recept/vanillecake

... vanillecake - Smelt de  margarine au bain-marie met de vanillesuiker en vanille- extract. De margarine neemt de smaak op van de vanille. Ik kies voor een bain-marie omdat ik geen risico wil nemen dat het aanbakt. In principe kan je de margarine ook op een heel zacht ...

Uit de keuken van Levine: Cake met citroenglazuur

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2009/04/cake-met-citroenglazuur.html

... Cake met citroenglazuur Vorig weekend was ik wat aan het rommelen in de keuken toen mijn echtgenoot vroeg wat ik nu weer aan het maken was. "O, een citroencake, maar dan anders" gaf ik als antwoord. "Ach ja, stel je voor dat je een gewone recht-toe-recht-aan cake ...

Chai-koekjes

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/61/chai-koekjes-1

... Chai-koekjes - Pittige koekjes op basis van Indische thee - Verwarm de oven voor op 190°C (heteluchtoven 170°C). Snij de boter in blokjes. Meng boter, bruine suiker en eidooier met de kneedhaken van de mixer. Knip de theezakjes open en meng de thee ...

Gepocheerd eitje met truffelsaus en gekonfijte kabeljauw | VTM Koken

https://koken.vtm.be/masterchef/recept/gepocheerd-eitje-met-truffelsaus-en-gekonfijte-kabeljauw

... Gepocheerd eitje met truffelsaus en gekonfijte kabeljauw - Het ei in zijn geheel pocheren op 62°C gedurende 55 minuten in de stoomoven. Bekijk hier het filmpje Confituur van ajuin: Fijngesneden witte ui garen in olijfolie en kruiden met peper, zout en een beetje ...

Zonnevis met pistou en olijfjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/zonnevis-met-pistou-en-olijfjes

... Zonnevis met pistou en olijfjes - Pistou: Tomaten pellen, in 4 snijden, vruchtvlees uithalen en in kleine blokjes snijden. Mengen met de azijn en de blaadjes basilicum. Olijfolie opwarmen tot heet en over de tomaten gieten. Laten afkoelen. afwerken met zeste van citroen ...

Recepten - Broodje vitello tonnato

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Broodje_vitello_tonnato

... Bereidingswijze Doe de wijn, selder, wortel, ui, look, laurier en het kalfsgebraad in een grote kom. Kruid af met peper en zout en zorg ervoor dat het gebraad volledig onder staat. Breng alles aan de kook en zet nadien op een lager vuur waar het een uurtje rustig ...