Resultaten voor hazelnootmousse

Piemontois | VTM Koken

https://koken.vtm.be/glamour-puds/recept/piemontois

... p ondertussen het eiwit op en voeg de suikerstroop in een gelijkmatige stroom toe. Klop tot je een stevige meringue hebt. Maak de hazelnootmousse: neem 100 ml banketbakkersroom (zie recept Baba met rum), klop er de zachte ongezouten boter onder en 2 eetlepels hazelnootpraliné. Spatel er de Italiaanse meringue onder. Stel nu de taart samen: snij de biscuits bij zodat ze in een vorm van 25 cm diameter passen (ze zullen tijdens het bakken uitgezet zijn). Leg één biscuit op de bodem en bestrijk met de hazelnootmousse. Leg er de tweede biscuit bovenop. Laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast. Voor het glazuur: doe de gehakte hazelnoten in een keukenmachine en ...

Recept voor mousse van hazelnoot met kletskoppen | njam!

http://www.njam.tv/recepten/mousse-van-hazelnoot-met-kletskoppen

... koken. Stort in een koude kom en dek af met plasticfolie. Druk de folie goed aan en laat 15 min. afkoelen in de koelkast. Maak de hazelnootmousse: Klop de room op tot mayonaise dikte. Meng de hazelnootpasta met de vanilleroom en roer goed door. Laat de gelatine met een eetlepel van het pasta mengsel oplossen in de magnetron en meng het onder de rest van de pasta. Spatel er de geklopte slagroom onder en breng over in een spuitzak. Neem vier diepe borden, spuit in elk bord een bodempje mousse en laat even opstijven in de diepvries.  Maak de glaçage: Carameliseer de suiker door hem rond te walsen in de pan. Blus af met het kokend water. Voeg al roerend de pectine toe en laat even opkoken. Doe de hazelnootpasta erbij en mix met de staafmixer. Neem de borden uit de diepvries en giet de glaçage voorzichtig over de mousse, draai hierbij met het ...