Resultaten voor groenten stoofpot met rijst en ajuin

Louisiana Jambalaya stoofpot met chorizo, gamba's en kip | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/louisiana-jambalaya-stoofpot-met-chorizo-gambas-en-kip

... pot de ajuin en chorizo aan. Snij de paprika en selder in stukjes. Stoof mee aan in de pot. Pel en plet de look. Voeg toe aan de groenten. Snij de tomaat in stukjes. Voeg toe. Plet all spice in de vijzel. Voeg toe in de pot. Roer er twee lepels worchestersaus onder.  Leg er de kippenbouten op.  Snij een chilipeper in stukjes. Blus de stoofpot met kippenbouillon. Voeg de chilipeper toe. Voeg 250 gram rijst toe. Voeg ook de gamba’s toe. Laat 30 minuten pruttelen onder deksel. Werk af met fijngehakte lente-uitjes. Ingrediënten 8 kippenbouten 350 g chorizo 300 g gamba's 250 g ronde rij ...

Gebakken rijst met ei en prei | Start to Cook

https://koken.vtm.be/start-cook/recept/gebakken-rijst-met-ei-en-prei

... ik gezouten sojasaus gebruik, voeg ik geen extra zout toe. Snijd de prei en de ui in brunoise. rijst is klein, dus snijden we de groenten ook in fijne brunoise. Straks gaan we ze met elkaar mengen en dan is een brunoise aangenamer in de mond. Smelt de Fama en zodra ze begint te ‘zingen’ mag je de groenten toevoegen. Zodra ze wat vochtig worden, als ze beginnen te ‘zweten’, is het tijd om de Thaise kruiden toevoegen. Doordat je Thaise kruidenmengeling gebruikt, heb je gee ...

Gumbo van kip en oesters | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/gumbo-van-kip-en-oesters

... Gumbo van kip en oesters - Snij alle groenten fijn. Bak de kip (in reepjes gesneden) aan en voeg er de groenten aan toe. Blus met wat room en citroensap en voeg er de gekookte rijst aan toe. Werk af met de gehakte kruiden en eventueel met Cajunkruiden. Voeg op het laatst ...

Varkensspiering met spruitjes

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/varkensspiering-met-spruitjes

... apart. Doe de spruiten en aardappelen in de stoofpot en laat 10 minuten stoven. Voeg de kippenbouillon toe en leg het vlees op de groenten. Kruid af met de kippenkruiden. Zet het deksel op de stoofpot en zet het geheel 40 minuten in een oven van 180 °C.Haal de stoofpot uit de oven en laat nog 10 minuten rusten alvorens te serveren. ...

Gevulde ajuin | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gevulde-ajuin

... Gevulde ajuin - Kook de rijst gaar. Stoom of kook de uien gaar, snijd de hoedjes eraf en hol ze uit. Snijd het binnenste van de uien in blokjes en stoof dit aan met de gehakte look en de versneden selder. Voeg er de gekruide tofureepjes, de currykruiden en de rijst aan ...

Gemarineerd rundsvlees, Chinese spinazie en gebakken rijst | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gemarineerd-rundsvlees-chinese-spinazie-en-gebakken-rijst

... Gemarineerd rundsvlees, Chinese spinazie en gebakken rijst - Bewerk het vlees langs beide kanten met een achterkant van het mes. Zo maak je het malser. Snij het in lapjes en schik op een ovenschaal. Schil en snij gember fijn. Pers een teentje look. Rasp een halve kiwi ...

Midden-Oosterse bloemkool stoofpot - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/midden-oosterse-bloemkool-stoofpot/

... en die je waarschijnlijk al hebt liggen! Bloemkool Bloemkool uit de vriezer heb ik altijd wel. Sowieso vind ik het altijd fijn om groenten in de vriezer te hebben. Ideaal voor soep of als je dus door je verse groenten heen bent. Uiteraard kun je dit recept ook prima met verse bloemkool maken. Net wat je hebt liggen. Hoe dan ook, bloemkool is hartstikke gezond. Zo zit het o.a. boordevol vitamine C. Reden des te meer dus om dit ook standaard in je vriezer te leggen ;-). Zoet en kruidig Wat dit gerecht extra veel smaak geeft is de combinatie van za' star, tomaat, har ...

Stoofpot van varkenswangetjes en Gust bier | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/stoofpot-van-varkenswangetjes-en-gust-bier

... op een laag vuurtje onder deksel. Te veel vocht? Verwijder dan het deksel een halfuur voor het einde. Serveer met aardappelen en groenten naar keuze. Ingrediënten 1 kg varkenswangen peper zout een paar el bloem 1 klont boter 1 kl tijm 1 ajuin 2 el bruine suiker 500 ml blanke fond 1 fles blond bier (Gust) 5 gedroogde abrikozen 1 snee peperkoek 1 boterham 1 el mosterd ...

Indische kip madras en gefrituurde ajuin | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/indische-kip-madras-en-gefrituurde-ajuin

... Indische kip madras en gefrituurde ajuin - Op reis met Thomas Smith. Thomas heeft roots in India. Het is dan ook één van zijn favoriete landen. Sofie maakt samen met hem een Indische klassieker: kip madras. Geen nood, alle kruiden vind je in de supermarkt. Voorbereiding: ...

Jeroen Meus - Vegan balletjes in zoetzure saus met rijst - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vegan-balletjes-in-zoetzure-saus-met-rijst

... linzen gaar.Zet een grote pan op het vuur met een scheut olie. Schil de wortelen en de paprika’s en pel de ajuin. Snijd de groenten in grote stukken en stoof ze aan in de olie. Verwijder de kern van de venkel, snijd de knol in grote stukken en voeg ze toe. Laat de groenten even stoven.Pel de ajuin voor de rijst en snipper ze fijn. Stoof de ajuin met de rijst aan in een scheutje olie. Voeg er twee keer de hoeveelheid water en een snuif zout aan toe en breng aan de kook.Snipper de chilipeper fijn, voeg hem samen met de tomatenpuree toe aan de groenten ...