Resultaten voor groene peperroomsaus

Onglet, peperroomsaus met dragon, peper-dragonmayonaise, gemarineerde courgette en rijstnoedels | Hobbykok van Vlaanderen

https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/onglet-peperroomsaus-met-dragon-peper-dragonmayonaise

... lakjes in olijfolie, sushi azijn, citroensap, peper en zout. Voor de saus: breng de bruine fond aan de kook, voeg een koffielepel groene peperbolletjes toe en laat even inkoken. Giet er dan de room bij en laat inkoken tot sausdikte. Kruid af met peper van de molen en zout. Voeg er tenslotte een eetlepel fijngesneden dragon aan toe Voor de mayonaise: roer de eierdooier los met wat citroensap en een lepeltje mosterd. Klop er dan straalsgewijs de olie onder, eerst weinig en nadien mee ...

Jeroen Meus - Kippenbillen met peperroom - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kippenbillen-met-peperroom

... Kippenbillen met peperroom - Aan deze kippenbillen met peperroomsaus heb je weinig werk, zeker als je er frieten van de frituur bij serveert. Maak er witloofsalade bij met wat mayonaise. Eenvoudige dagelijkse kost die iedereen lust. - 0. Verwarm de oven voor tot 180 ...

Tournedos met geflambeerde peperroomsaus, zelfgemaakte mayo en frieten | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/tournedos-met-geflambeerde-peperroomsaus-zelfgemaakte-mayo-en-frieten-0

... Tournedos met geflambeerde peperroomsaus, zelfgemaakte mayo en frieten - Begin met het schillen van de aardappelen. Snij ze vervolgens in frietjes en doe ze in en kom koud water. Giet af en droog in een handdoek. Zet de frietpot op 150 graden en bak de frieten gedurende ...

Steak friet met peperroomsaus | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/steak-friet-met-peperroomsaus

... Steak friet met peperroomsaus - Op grootmoeders wijze met Lien Degol. Liens vader maakte altijd steak friet met peperroomsaus. Dit gerecht is dus ongetwijfeld het gerecht uit haar kindertijd. Deze versie bevat echter weinig koolhydraten. Mayonaise wordt vervangen door ...

Jeroen Meus - Steak met peperroomsaus, frietjes en sla - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/steak-met-peperroomsaus-frietjes-en-sla

... n snuifje zout en wat peper van de molen aan toe. 10. Zet de schaal met mayonaisedressing koel. 11. Open het blikje met opgelegde groene peperbolletjes. Giet het vocht weg en doe de bolletjes in een kleine pan. 12. Voeg wat water toe en breng het aan de kook. Zo haal je het muffe aroma van de peperbolletjes weg. Dat levert een saus op die veel smakelijker is. 13. Zeef de kortgekookte peperbollen uit het water en zet ze opzij. 14. Kruid de steaks met peper van de molen en een snuif zout. 15. Smelt een klont boter in een braadpan op een stevig vuur. 16. Leg het vlees (dat op kamertemperatuur is) in de hete boter. Zet enkele seconden later het vuur wat zachter. 17. Draai de steaks na 2 minuten om en zet het vuur opnieuw hoger. Bak ze nog een minuut en schep de steaks uit de pan. 18. Leg de stukken vlees op een schaal en bedek ze met aluminiumfolie. Laat het vlees tot 10 minuten rusten. 19. Giet het braadvet uit de pan. Zet ze op een matig vuur en schenk er de cognac in. Flambeer de pan, of laat de meeste alcohol wegkoken. 20. Let op: Flambeer nooit onder de dampkap. Vermijd brandgevaar. Hou kindren uit de buurt. 21. Voeg de uitgelekte peperbolletjes toe. 22. Schenk de runderfond in de pan en roer de lekkere aanbaksels van het vlees los. 23. Giet er ook room bij en laat de pepersaus pruttelen op een zacht vuur. 24. Hou de pan in de gaten en neem ze van het vuur zodra de saus de gewenste dikte heeft. 25. Spoel de blaadjes kropsla in ruim water en zwier ze droog, of laat ze uitlekken. Voornamelijk het hart van de sla levert de lekkerste en meest knapperige blaadjes. 26. Pel de sjalot en snipper ze zo fijn mogelijk. Pluk de blaadjes dragon los en snipper ze fijn. 27. Meng (een deel van) de mayonaisedressing met de frisse blaadjes kropsla. 28. Strooi er de snippers sjalot en dragon over. Ook snippers bieslook passen in de sla. 29. Verhit het frietvet vervolgens tot 180°C. ...

Pladijs met groene gazpacho

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/pladijs-met-groene-gazpacho

... Pladijs met groene gazpacho - Pladijs met groene gazpacho - Mix de komkommer de tomaten de ui de groene chilipeper de groene selder en de groene paprika met de dragonazijn olijfolie look en worcestershiresaus. Druk ze door een grove zeef. Breng op smaak met peper en ...

Aardbeien in de wok met groene peper en gember | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/aardbeien-in-de-wok-met-groene-peper-en-gember

... Aardbeien in de wok met groene peper en gember - Ga voor iets pittiger! Serveer lekkere aardbeien met wat groene peper en gember! Snijd de aardbeien in 4 en snipper de gember fijn. Maak de arachide olie warm samen met een lepel boter in de wok. Wok de gember, direct ...

Recept Groene volkoren bulghur salade – Salades & zo

http://www.saladesenzo.nl/107/groene-volkoren-bulghur-salade/

... groene volkoren bulghur salade175 gr bulghur 1 bosje lenteui 1 bosje peterselie 1/2 bosje koriander 1/2 bosje munt 1 groene peper 1 limoen 150 gr Griekse fetakaas Kook de bulghur in ongeveer 5 minuten in ruim gezouten water gaar. Afspoelen met koud water en uit laten ...

Groene groenteboterham

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/groene-groenteboterham

... groene groenteboterham - groene groenteboterham - Meng de gehakte kruiden en honing met de geitenkaas en zure room kruid nog met peper en zout. Smeer op elk sneetje brood een laagje van het kaasmengsel.Snijd peer komkommer paprika in dunne plakjes beleg 4 sneetjes met ...

Gebakken tofu met asperges en groene vinaigrette | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gebakken-tofu-met-asperges-en-groene-vinaigrette

... Gebakken tofu met asperges en groene vinaigrette - Schil en stoom de asperges gedurende 1 minuut op 120°C. Kook de kruiden in kokend gezouten water gedurende 2 minuten en spoel ze onder ijskoud water. Mix het geheel in de blender met wat water tot een groene puree. ...