Resultaten voor gratin vtm koken

Gratin van kersen | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gratin-van-kersen

... e broyage aan toe en meng met een pannenlikker. Klop de gekoelde room op en voeg die daarna bij het geheel. Hiermee kan je straks gratineren, dit is een ‘appareil à gratin’. Ontpit de kersen en plet de frambozen. Schik de geplette frambozen in een diep bord met de kersen erbovenop Overgiet met de ‘appareil à gratin’. Gratineer 5 minuten onder de gr ...

Gratin met spruitjes en geitenkaas

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/85/gratin-met-spruitjes-en-geitenkaas

... len in een met boter bestreken ovenschaal. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Brokkel er de geitenkaas over en zet de gratin 40 minuten in de oven op 190°C. ...

Aardappelgratin met bouillon

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gratin-dauphinois

... gratin dauphinois - gratin dauphinois is ongetwijfeld de koning onder de gratins. Eenvoudig, maar o zo lekker. In geen tijd maak je met amper enkele ingrediënten een overheerlijke ovenschotel klaar. Met dit recept laat je je gasten smullen van heerlijke gratin ...

Gratin van courgettes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/gratin-van-courgettes

... en de room. Plaats ze in een oven van 180°C voor ongeveer 20 minuten. Strooi na 20 minuten de kaas erover en laat nog 10 minuten gratineren. Ingrediënten 2 teentjes ...

Recept voor Gratin Dauphinois | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/gratin-dauphinois/

... e tijm, laurier, teentje look en nootmuskaat.* Zeef het mengsel en giet het op de aardappelen totdat die net onder staan.* Bak de gratin 1 uur in de oven op 180°C of net zolang dat je met een satéstokje zonder problemen door de gratin kunt prikken. Geniet van gratin Dauphinois ...

Gratin dauphinois, romige aardappelovenschotel | Lekker en Simpel

https://www.lekkerensimpel.com/gratin-dauphinois/

... laagje slagroom enz. Eindig met een laagje room en maak het geheel af met wat geraspte kaas. Officieel hoort er geen kaas over de gratin, maar het maakt het wel net even nog wat lekkerder. Bak de gratin circa 55 minuten in de oven. Als de bovenkant te bruin wordt, dek je de ovenschaal af met wat aluminiumfolie. 600 gr vastkokende aardappel, 150 ml volle melk, 150 ml slagroom, 1 teen knoflook, 50 gr geraspte kaas, 1 tl tijm, 1 tl rozemarijn, zout en peper ...

Gratin van rode vruchten en champagne | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/gratin-van-rode-vruchten-en-champagne

... gratin van rode vruchten en champagne - Doe de eigelen en de suiker in een kom en klop op het vuur boven kokend water met de staafmixer tot je een mooie dikke massa krijgt. Klop de room lichtjes op en voeg de room en de champagne onder het mengsel. Schep het mengsel ...

Aardappelgratin met spinazie en gehakt

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gratin-van-aardappel-spinazie-en-gehakt

... gratin van aardappel, spinazie en gehakt - De gratin is de koning onder de ovenschotels. Maak deze gratin met gehakt en spinazie wordt iedere maaltijd een feest. - Kook de aardappelen gaar in gezouten water giet af en pureer. Voeg boter en melk toe. Kruid met peper en ...

Gratin van kabeljauw en groenten met verse kruiden | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/gratin-van-kabeljauw-en-groenten-met-verse-kruiden

... de schotel af met wat olijfolie, limoen en tijm. Kruid het geheel af met peper en zout. Zet de schotel 45 minuten in de oven. De gratin mag nog een beetje lopend zijn, met een frisse toets citroen. Ingrediënten 300 g aardappelen 300 g knolselder 150 g bloemkool 400 g boschampignons 250 g prei 400 g kabeljauw 5 dl plantaardige room bv. Alpro Soya Cuisine 2 el olijfolie ½ citroen 4 teentjes knoflook tijm zwarte peper en zeezout ...

Gezondere aardappel gratin met spruitjes » Kokerellen Snel, gezond en makkelijk!

https://www.kokerellen.be/aardappel-gratin/

... Aardappel gratin. Het is zo’n klassieker én met rede. Wat is het lekker! Maar het kan ook wel enorm decadent zijn en het vergt wat werk. Daarom maak ik het bijna nooit klaar ten huize Kokerellen. Ik ontdekte een gratin gerecept uit Ottolenghi’s boek SIMPLE met bloemkool ...