Resultaten voor geert

Recepten - Wentelteefjes

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Wentelteefjes

... Bereidingswijze Klop de eieren met de melk en de room. Snijd de korsten van het brood en laat ze in het beslag weken. Bak de wentelteefjes krokant in boter en olie, half om half. Strooi er suiker naar believen op.    Recept: geert Van Der Bruggen ...

Recepten - Boterham met aardbei

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Boterham_met_aardbei

... Bereidingswijze Snijd de aardbeien in kleine stukjes en sprenkel er het citroensap en de suiker overheen. Zet het fruit een klein half uurtje in de koelkast. Prak de aardbeien en smeer deze snelle confituur op flink beboterde boterhammen.    Recept : geert Van Der ...

Recepten - Brusselse ‘tartine’ met verse kaas en radijsjes

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Brusselse_tartine_met_verse_kaas_en_radijsjes

... Bereidingswijze Plet de Brusselse kaas met een scheutje geuze en laat de kaas eventjes staan. Doe de verse kaas erbij met peper, zout en de gesnipperde bieslook. Smeer de kaas op de boterhammen en werk af met flinterdunne plakjes radijs.  Recept: geert Van Der Bruggen ...

Recepten - Ragu Bolognese

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Ragu_Bolognese

... Bereidingswijze Snijd de ui, de wortel, de selder en de look zeer fijn. Fruit de groenten even aan in olijfolie en voeg dan het gehakt toe. Laat op hoog vuur losbakken. Doe er vervolgens de gesneden tomaten en de tomatenpuree bij. Bak nog even door om de bittere smaak ...

Kookvideo - Preislaatje met mosterdvinaigrette en garnalen

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Preislaatje_met_mosterdvinaigrette_en_garnalen

... Bereidingswijze Was de preien en snijd ze in julienne. Stoof ze glazig in een klontje boter en kruid met peper, nootmuskaat en tijm. Voeg de groentebouillon toe en laat rustig sudderen tot het vocht is verdampt. Maak intussen een vinaigrette  met witte wijnazijn, ...

Recepten - Brussels witlooftaartje

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Brussels_witlooftaartje

... Bereidingswijze Bekleed individuele taartvormpjes met bladerdeeg en prik het deeg in met een vork. Snijd het witloof fijn en stoof het aan in boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en blus met een scheutje bier. Doe er de in stukken gesneden kippenfilet bij. Mix ...

Recepten - Broodpudding

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Broodpudding

... Bereidingswijze Snijd de korsten van het brood en laat het kruim weken in de melk.  Snijd de bananen en een halve ongepelde sinaasappel in stukjes Meng alle ingrediënten met uitzondering van de eieren .  Laat minstens 12 uur trekken. Doe de eieren bij het mengsel ...

Recepten - Maaltijdsoep met kip

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Maaltijdsoep_met_kip

... Bereidingswijze Zet de kip op in koud water. Breng aan de kook en schep het schuim af. Snijd intussen de groenten in grote stukken. Doe ze bij de kip en laat heel rustig sudderen, gekruid met peper, zout en het kruidentuiltje. Snijd de groenten voor de garnituur in ...

Recepten - Gegratineerde zomervruchten

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Gegratineerde_zomervruchten

... Bereidingswijze Klop op een laag vuurtje een sabayon met de eierdooiers, de suiker en de wijn. Haal de pan van het vuur en klop de sabayon koud. Breng op smaak met een klein scheutje Elixir d’Anvers. Klop de room op en spatel die voorzichtig door de sabayon. De correcte ...

Recepten - Knolselderpuree

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Knolselderpuree

... Bereidingswijze Schil de aardappel en de knolselder. Snijd de groenten in grote stukken. Als je te kleine stukken kookt, wordt de smaak waterachtig en verliezen de groenten al hun zetmeel aan het water. Kook alles goed gaar in gezouten water. Giet de knolselder af ...