Resultaten voor gebak met marsepijnvulling

Gebak met pruimen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/gebak-met-pruimen

... gebak met pruimen - Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in ben leg er een bakpapier in. Leg de pruimen in de rum, vul aan met heet water tot ze onder staan en laat 1 uur weken. Laat de pruimen uitlekken en druk het vocht er iets uit. Klop de eieren met ...

Baklava met noten - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/bakrecepten/baklava/baklava-noten

... orm en spreid de resterende vulling er over uit. Bestrijk de 5 laatste velletjes filodeeg met boter. Leg ze in de vorm, zodat het gebak wordt afgesloten. Bestrooi met kaneel.Snijd het gebak met een scherp mes in rechthoekige stukken en vervolgens in ruiten. Leg op elke ruit een amandel. Verwarm de oven voor op 200 °C en zet het gebak er 20 minuten in.Verwarm de honing in een pannetje. Voeg het resterende oranjebloesemwater toe. Besprenkel het gebak als het uit de oven komt met warme honing. Laat het goed in het gebak trekken. Eet het warm of koud op, met een glaasje muntthee. Extra benodigd Rechthoekige bakvorm BaklavaBaklava is een specialiteit uit Turkije, Griekenland, Tunesië en Libanon. De basis is een heel dun deeg met een vulling die eindeloos veel variaties kent. KookboekHet recept 'Baklava met noten' is afkomstig uit het kookboek... BaklavaMarie ChemorinJe vindt in dit boekje alle grote namen op het gebied van oosters gebak: baklava, gazellehoorns, Turks fruit, zalabiya, sfenzj. Maar ook minder bekende... lees verder© Uitgeverij Becht. ...

Trifle met rode vruchten - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/toetjes/trifle/trifle-rode-vruchten

... ens Ingrediënten 180 ml room 350 g kwark 60 g suiker 300 g rode vruchten (frambozen, bosbessen, aardbeien, rode bessen) voor het gebak 1 ei 1 eierdooier 50 g suiker 50 g bloem 1 koffielepel cacaopoeder Bereiden Verwarm de oven voor op 180 °C.Meng het ei, de eierdooier en de suiker met een klopper. Voeg 1 eetlepel zeer warm water toe en klop tot het mengsel wit wordt en verdriedubbeld is in volume. Zeef de bloem en ...

Recept voor Speelse boterham | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/speelse-boterham/

... stift Toevoegen schaar Toevoegen Becel Pro Activ Toevoegen hagelslag Toevoegen decoratiekorrels voor gebak in verschillende kleuren Toevoegen 8 sneetjes vierkant brood Toevoegen Bereidingswijze Teken op het blad plastic grote letters of cijfers (een beetje kleiner dan de boterhammen). Snijd ze uit en verwijder de sporen van de marker. Snijd de korsten van de boterhammen en vorm vierkanten. Bestrijk de boterhammen met de Becel ...

Chocoladecake met mascarpone - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/bakrecepten/chocoladecake/chocoladecake-mascarpone

... iden 40 min bereiden 0 min wachten waardering7.7obv 12 waarderingen NagerechtVegetarischItaliaans Ingrediënten voor het chocoladegebak 4 eieren 100 g poedersuiker 50 g boter 80 g bloem 30 g cacao (plus extra voor garnering) voor het mascarponemengsel 3 eidooiers 500 g mascarpone 75 g suiker 100 ml Grand Marnier (plus ex ...

Jeroen Meus - Pistachecake - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pistachecake

... Pistachecake - Deze pistachecake is een stevig en karaktervol gebak. Onder het beslag mengt Jeroen een zoete zelfgemaakte pasta van pistachenoten.Eenvoudig om te maken en lekker bij de koffie of als dessert in het gezelschap van een bol pistache-ijs - 0. 1. 2. 3. Laat ...

Chocolade-pompoencake

http://creaymme.blogspot.be/2015/10/chocolade-pompoencake.html

... Chocolade-pompoencake Echt een gebak voor de herfst, met pompoen en hazelnoten in het deeg.Dit heb je nodig:1. voor het chocoladedeeg:125 g boter115 g suiker2 eieren250 g bloem1 pakje bakpoeder75 ml melk3 el kakaopoedermespunt zout2. voor het pompoendeeg:80 g gemalen ...

Amandelkoekjes met 'boerenjongens' | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/amandelkoekjes-met-boerenjongens

... plaat. Stort het deeg erop. Maak 2 zo smal mogelijke worsten. Laat 20 minuten bakken in de voorverwarmde oven van 190°. Haal het gebak uit de oven en snijd onmiddellijk in schijven van een kleine centimeter dikte. (Je moet dit meteen doen omdat je makkelijk door de amandelen kan snijden als het gebak nog warm is.) Laat ze afkoelen en bewaar ze in een doos. Voor de 'boerenjongens': Verwarm het water en los er de suiker in op. Voeg de alcohol eraan toe. Doe de rozijnen, de kaneelstok en het alcoholwater in een weckpot en laat minimum 3 weken staan. Doop het koekje in de b ...

Jeroen Meus - Aarschots gebak - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aarschots-gebak

... Aarschots gebak - Sinds 2018 wordt het Aarschots gebak van patisserie Deleu erkend als streekproduct. De basis van deze verfijnde taart is een frangipanebeslag met daarbovenop een rijkelijke laag appelcompote, afgewerkt met amandelschilfers en kokos. Jeroen haalt een ...

Jeroen Meus - Sneeuwwitte bûche - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/sneeuwwitte-buche

... evige slagroom. 15. Roer de gekoelde en opgesteven mangocompote los. 16. Verwijder het bakpapier voorzichtig van de dunne lap versgebakken cake. Werk voorzichtig zodat het gebak niet scheurt. 17. Strijk het vel gebak in met een royale laag van de mangocompote. Blijf een paar centimeter weg van de randen van het gebak. 18. Rol het gebak voorzichtig maar toch voldoende strak op. Snij de randen bij (met een gekarteld mes) en leg de rol op een rooster – of rechtstreeks op de presenteerschaal, met de ‘naad’ onderaan. 19. Spatel een egale laag vanilleslagroom over de volledige rol en geef ze de ‘look’ van een sneeuwwitte kerststronk. 20. Rasp er een laagje witte chocoladeschilfers over en bepoeder de stronk met bloemsuiker. 21. Versier de sneeuwwitte stronk naar persoonlijke smaak. Bewaar ze koel en droog. ...