Resultaten voor garnalensalade

Oosterse garnalensalade met peultjes - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/salade/meer-salade/oosterse-garnalensalade-peultjes

... Oosterse garnalensalade met peultjes 2 personen 0 min voorbereiden 10 min bereiden 0 min wachten waardering7.2obv 8 waarderingen VoorgerechtVisOosters bevat per portie80 kcal 10 g eiwit 1 g vet 8 g koolhydraten Ingrediënten 75 g peultjes 1 citroen, uitgeperst 1 eetlepel suiker ...

Honig recepten - Slamandjes met couscous-garnalensalade - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/partners/honig/slamandjes-couscous-garnalensalade

... Slamandjes met couscous-garnalensalade 4 personen 0 min voorbereiden 20 min bereiden 0 min wachten waardering7.0obv 3 waarderingen VoorgerechtVisMediterraan Ingrediënten 125 g Honig Couscous scheutje olie 3 lente-uitjes, in dunne ringetjes ¼ komkommer, in kleine blokjes ...

Recept voor Garnalensalade met veldsla | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/garnalensalade-met-veldsla/

... Menugang: Voorgerecht Bereidingstijd: 25 min Moeilijkheid: Lage moeilijkheidsgraad Prijs: Gemiddelde kostprijs Ingrediënten - voor 4 personen 40 g Solo Toevoegen 330 g gepelde zoetwatergarnalen Toevoegen zout Toevoegen 1 eetlepel azijn Toevoegen ...

Jeroen Meus - Pistolets belegd met kip Hawaï en garnalensalade - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pistolets-belegd-met-kip-hawai-en-garnalensalade

... Pistolets belegd met kip Hawaï en garnalensalade - Op zondag met het hele gezin ontbijten met verse pistolets van de warme bakker – dat is één van de prettigste dingen die er bestaan. Jeroen maakt er lekker beleg bij dat bovendien snel klaar is. Voor de kip Hawaïsalade ...

Warme garnalensalade met mango en lychee - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/garnalen/warme-garnalensalade-mango-lychee

... Warme garnalensalade met mango en lychee 4 personen 0 min voorbereiden 15 min bereiden 0 min wachten waardering7.6obv 7 waarderingen VoorgerechtVisOosters Ingrediënten 16 rauwe tijgergarnalen, gepeld, maar het laatste segment van de staart er nog aan gelaten 2 theelepels vissaus, ...

Ambachtelijk brood met garnaalsalade

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/ambachtelijk-bruin-brood-met-garnalenslaatje

... Ambachtelijk bruin brood met garnalenslaatje - De beste garnalensalade maak je met verse, Belgische garnalen en wordt nog lekkerder met zelfgemaakte mayonaise. - Meng de mayonaise met de yoghurt en het citroensap.Rooster de sneetjes brood goudbruin. Snijd de toast schuin ...

Lauwwarme Oosterse garnalensalade van mijn zus

http://lepeltjeliefde.blogspot.be/2014/08/lauwwarme-oosterse-garnalensalade-van.html

... Lauwwarme Oosterse garnalensalade van mijn zus Pas ben ik verhuisd naar een fijn appartementje in Den Bosch. En ook werd ik voor het eerst tante. Mijn zus appt bijna elke dag een schattige foto van T. En zo grappig: nu ze meer tijd heeft om te koken, stuurt ze ineens ook foto's ...

Jeroen Meus - Tomaat-garnaal - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tomaat-garnaal

... ond de garnalen zit. 10. Druppel wat vers citroensap bij het mengsel. Proef en voeg naar smaak meer van het sap toe. 11. Kruid de garnalensalade met wat peper van de molen. 12. Doe een scheutje olijfolie in een schaaltje en strijk de buitenkant van de tomaten ermee in. Vergeet de ‘hoedjes’ niet. Gebruik hiervoor een keukenpenseel. Het dun laagje olie geeft de tomaten een mooie glans. 13. Vul de tomaten met een royale portie garnalensalade. Plaats de hoedjes op de tomaten. 14. Serveer de gevulde tomaten zo vers mogelijk. Zet ze hoogstens enkele uren koel, onder een vel huishoudfolie. 15. Spoel vooraf alle groenten. 16. Verwarm de oven voor op 180°C. 17. Pel de uien en snij ze in grove stukken. De propere wortels en de selderstengels snij je in grove stukken. Doe hetzelfde met de prei. Snij een hele bol look horizontaal middendoor. 18. Kneus de peperbollen in de vijzel. 19. Giet de koppen en pantsers van de garnalen op een ovenschaal en droog ze in de hete oven tot ze knapperig zijn. 20. Verhit een stoofpot op een matig vuur. Doe er een scheutje olijfolie of een klontje boter in. Stoof de groenten kort. Voeg de gekneusde peperbollen en het steranijs toe. 21. Doe nu ook de gedroogde resten van de garnalen erbij. 22. Schenk minstens 2 liter water in de pot en doe het bouquet garni erin. 23. Laat de fumet minstens een half uur trekken op een zacht vuur. 24. Zeef de fumet. Laat de garnalenfumet afkoelen en vries alles in porties in. ...

Kerstmenu tips | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/kerstmenu-tips/

... je het jezelf makkelijk of moeilijk gaat maken, wordt het huiselijk en simpel of gastronomisch vuurwerk? Een tevoren gemaakte garnalensalade op borden leggen is makkelijk, sint-jakobsschelpen precies goed grillen moeilijk. Goed gekocht is te prefereren boven slecht gekookt. Wie alcohol drinkt, ziet zijn culinaire scherpte afnemen naarmate de avond vordert. Doe hoogstandjes dan ook bij de voorgerechten. Hoeveelheden Lekker veel is misschien ruim, maar oma klaagt bij het hoofdgerecht al dat ze geen trek meer heeft. Pas vooral op bij de eerste gangen. Ga per persoon uit van niet meer dan 30 à 35 gram vlees of vis bij een voorgerecht en serveer soep in theekoppen of glaasjes. Reken bij geportioneerd vlees of vis die je op borden serveert 100 gram of minder per persoon, tenzij je een echt kerstgebraad maakt zoals de lamsbout; een te klein stuk braadt niet goed. Geef kleine beetjes groente (in totaal niet meer dan 150 gram), 30 gram kaas en 80 à 125 gram nagerecht; van fruit kun je meer op dan taart. Wie niet bobt, drinkt bij een uitvoerig menu al gauw een glas wijn per gang. Voorbereiden Begin op tijd met voorbereiden; het duurt altijd langer dan je dacht. Bereid alles wat er bereid kan worden, laat afkoelen en zet afgedekt in de koeling. Net als in restaurants zijn er maar heel weinig dingen die niet opgewarmd kunnen worden, of in de oven op een heel lage stand warmgehouden. De lamsbout uit ons kerstmenu blijft op ingepakt in aluminiumfolie een uur warm. Maak voor de avond zelf vooral een scenario. Schrijf op welke handelingen er verricht moeten worden en in welke volgorde. Tijden noteren is betrekkelijk, want die kloppen zelden; het loopt altijd uit Een chronologische volgorde is handiger: ‘voorgerecht op de borden, oven naar 140 graden, kaas uit de koelkast’. Afmaken Als je mooie schalen hebt, is het het aardigst om daarin te serveren. Serveer je op borden, warm die dan in de oven op 80 graden (of, als hij al a ...

Buffet voor grote groep | Culinette: Cornette's Culinaire Weblog

http://www.culinette.nl/buffet-voor-grote-groep/

... Meer dan zes mensen aan tafel is voor de meeste amateurkoks net even iets teveel. Al was het alleen maar vanwege de eetkamerstoelen. Maar niet als je een warm- (nou ja, warm?) en koud buffet maakt. Dan kun je er een heleboel hebben. Ons grootste buffet ooit was voor 35 mensen ...