Resultaten voor garnalenbisque van johan segers

Garnalenbisque

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/garnalenbisque

... garnalenbisque - Met verse garnalen uit onze Noordzee maak je de lekkerste garnalenbisque, een fluweelzacht soepje dat iedereen zal smaken. - Pel de garnalen  schalen en koppen bewaren. Verhit boter in een pan voeg koppen en schalen toe. Bak 5 min. Stamp de koppen en schalen ...

Jeroen Meus - Garnalenbisque - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/garnalenbisque

... x de soep met een elektrische staafmixer. Giet ze door een zeef. Klop de room op tot yoghurtdikte.Snipper de bieslook.Serveer de garnalenbisque met de gepelde garnalen, een toef opgeklopte room en gesnipperde bieslook. ...

Recept voor gebakken oesters met gembersiroop en bieslook | njam!

http://www.njam.tv/recepten/gebakken-oesters-met-gembersiroop-en-bieslook

... bereiden: Maak de oesters open en haal ze uit hun schelp. Vang het sap op en zet even opzij. Kook de gembersiroop en azijn kort op. Leg de oesters heel even in de warme siroop en verdeel ze over de bordjes. Doe het oestersap bij de siroop, roer om en verdeel over de oesters. ...

Recept voor oesters natuur | njam!

http://www.njam.tv/recepten/oesters-natuur

... voorbereiden: Gebruik een keukenhanddoek en een oestermes om de oesters te openen. Leg een oesters in je handpalm en steek de scherpe kant van het mes in de gleuf tussen de twee schelphelften. Sluit je hand en trek met het mes naar boven de oester open. serveren: Serveer de ...

Recept voor carpaccio van scheermessen | njam!

http://www.njam.tv/recepten/carpaccio-van-scheermessen

... bereiden: Snijd de scheermessen overlangs open en leg ze een tiental seconden in een pan met een bodempje kokend water. Haal het vlees uit de schelpen en verwijder de ingewanden. Snijd met een scherp mes in flinterdunne plakjes. serveren: Meng de olijfolie met het limoensap ...

Recept voor aardappelsoep (zoals johan segers hem het liefste eet) | njam!

http://www.njam.tv/recepten/aardappelsoep-zoals-johan-segers-hem-het-liefste-eet

... bereiden: Schil de aardappelen en was de doormiddengesneden preiwitten grondig. Snijd de prei en de ajuinen in grote stukken en stoof glazig in een klontje boter. Snijd ondertussen de aardappelen in blokjes en doe ze bij de groenten. Roer om en giet de bouillon erbij. Breng ...

Jeroen Meus - Het Nationale kerstmenu - Garnalenbisque - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/het-nationale-kerstmenu-garnalenbisque

... lektrische staafmixer. Giet ze door een zeef.  14. Klop de room op tot yoghurtdikte. 15. Snipper de bieslook. 16. Serveer de garnalenbisque met de gepelde garnalen, een toef opgeklopte room en gesnipperde bieslook ...

Recept voor hapje van langoustines | njam!

http://www.njam.tv/recepten/hapje-van-langoustines-0

... bereiden: Breng een grote pot water aan de kook en voeg de ui, selder, wortel en het kruidenboeket toe. Breng op smaak met zeezout en peper en laat 10 minuten trekken. Leg de langoustines in het kokend water, breng het water terug aan de kook en haal ze eruit. Laat afkoelen ...

Recept voor garnalenbisque | njam!

http://www.njam.tv/recepten/garnalenbisque

... 3. serveren: Serveer met een geprakte aardappel en een gepocheerd eitje. Werk af met een handje gepelde garnalen en enkele lepels garnalenbisque. Ingrediënten 500 gongepelde garnalen 1 ajuin, grof gesnipperd 1 teentje look, grof gesnipperd 1 wortel, in stukjes 2 takjes verse tijm 1 blaadje laurier 2 rijpe tomaten, in blokjes 1 klgeconcentreerde tomatenpuree 1 scheut cognac 1 flinke scheut witte wijn (demi-sec) 800 mlkippenfond 300 mlroom ...

Recepten - Delicatesse van kip met garnalenbisque

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Delicatesse_van_kip_met_garnalenbisque

... k doorkoken en vervolgens 25 minuten rustig laten trekken. Mix daarna alles, passeer door een zeef, laat terug inkoken en werk de garnalenbisque af met de room. Snijd de kipfilets in de lengte doormidden, kruid ze met peper en zout en bak ze goudbruin in boter. Gaar de knol ...