Resultaten voor fricassee van wulken

Wulken | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/wulken

... wulken - Breng een kookpot met water aan de kook. Voeg ruim zout, peper en cayennepeper toe aan het water. Snijd de groenten en doe ze in het kokend water. Voeg de kruiden en de PH groentebouillon toe. Voeg de wulken toe en laat 20 à 30 minuten koken in de bouillon, naargelang ...

Wulken natuur

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/wulken-natuur

... wulken natuur - Pot met wulken op smaak gebracht met een zelfgemaakte bouillon en Keyte. Smakelijk!  - Maak de bouillon. Schil de wortel pel de ui en snijd samen met de selder in grove stukken. Zet alles onder in water en breng aan de kook kruid met zout en cayennepeper ...

Vissoepje met wulken

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/vissoepje-met-wulken

... Vissoepje met wulken - Soep van visfilet en wulken met een sausje van droge witte wijn en een sprankje kerriepoeder.  - Spoel de wulken grondig. Pel de ui maak de selder schoon schraap de wortel en snijd alles grof. Fruit aan in wat boter voeg tijm laurier peperbolletjes ...

Recept voor aperitiefhapje van wulken | njam!

http://www.njam.tv/recepten/aperitiefhapje-van-wulken

... bereiden: Spoel de wulken goed onder koud stromend water. Breng de ingrediënten voor de bouillon aan de kook en laat 10 minuten trekken. Doe de wulken erbij en laat op een zacht vuur 25 minuten sudderen. Meng de eidooier met de mosterd en klop los, voeg de olie toe en ...

Jeroen Meus - Fricassee met wulken - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/fricassee-met-wulken

... de verse wulken meestal voorgekoookt. Jeroen maakt een culinair voor- of tussengerecht met de lekkere slakken. Zo’n romige fricassee is eens wat anders. Zeker de moeite om te ontdekken en ideaal om vriend en vijand te verrassen op een toekomstig feestje! Een rijkelijk gerecht, maar proef ervan en je zit op een roze wulk…Info: wulken hebben geen seizoen. Ze worden het jaar door aangevoerd door de visserij.   - 0. 1. 2. 3. 4. Spoel de voorgekookte wulken in ruim water. Maak ook de groenten schoon. 5. Breng een ruime pot ...

Recept voor ragout van wulken en paddestoelen | njam!

http://www.njam.tv/recepten/ragout-van-wulken-en-paddestoelen

... bereiden: Spoel de wulken goed onder koud stromend water. Breng de ingrediënten voor de court bouillon aan de kook en laat ca. 10 min. trekken. Voeg de wulken toe en laat op een zacht vuur 20-25 min. sudderen. Bak de paddestoelen in de boter en pers het teentje knoflook ...

Hondshaai met aardpeer, wulken en vermouth

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/hondshaai-met-aardpeer-wulken-en-vermouth

... Hondshaai met aardpeer, wulken en Vermouth - Hondshaai met aardpeer, wulken en Vermouth - Maak de bouillon. Schil de wortel pel de ui snijd samen met de selder in grove stukken. Zet onder in water en breng aan de kook kruid met zout en cayennepeper en voeg de laurierblaadjes ...

Rode poon en escargots in vleessaus

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/fricassee-van-rode-poon-en-escargots-in-een-vleessausje

... fricassee van rode poon en escargots in een vleessausje - fricassee van rode poon en escargots in een vleessausje - Snijd de knolselder en de groene kool in fijne schijfjes met een diameter van ongeveer 4 cm.Smelt boter in een anti-aanbakpan. Sauteer de knolselder en de ...

Fricassee met witbier, bloemkool, champignons en krieltjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/fricassee-met-witbier-bloemkool-champignons-en-krieltjes

... ze in blokjes. Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water. Meng ze met de resterende boter en de kervel. Bind de fricassee met maïzena. Voeg de champignons, de bloemkool en de tomatenblokjes bij het vlees. Voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer samen met de aardappelen in diepe borden. Ingrediënten 600 gr kalfsstoofvlees (van de borst, hals of schouder versgemalen peper & grof zout 4,5 dl lichte rundbouillon 1 flesje witbier 3 teentjes knoflook 1 tomaat 100 gr champignons een halve bloemkool 1 kruidentuiltje van peterselie, tijm en laurier 2 el gehakte kervel 500 gr krielaardappelen 1 el maïzena 150 gr boter ...

Jeroen Meus - Wulken met champignons, peterseliesaus en broodcroutons - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/wulken-met-champignons-peterseliesaus-en-broodcroutons

... wulken met champignons, peterseliesaus en broodcroutons - wulken ofwel zeeslakjes vond je vroeger regelmatig op de kermis. Een echte lekkernij die je flink op smaak kan brengen met kruiden zoals cayennepeper. Jeroen combineert de kleine zeediertjes met gebakken champignons, ...