Resultaten voor duif in porto saus jeroen meus

Jeroen Meus - Kalfskoteletten met ratatouille en fijne tijmsaus met honing en rode porto - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalfskoteletten-met-ratatouille-en-fijne-tijmsaus-met-honing-en-rode-porto

... Kalfskoteletten met ratatouille en fijne tijmsaus met honing en rode porto - jeroen bakt malse kalfskoteletten, geserveerd met een fijne ratatouille met Provençaalse smaken. Vergeet de puree niet, en de overheerlijke culinaire saus die het gerecht àf maakt. Dit is ...

Gebakken duif | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/gebakken-duif

... Gebakken duif - Smelt de boter in de pot, en kruid de duif goed aan. Leg de duif in de pot, voeg de kruiden toe en zet op een zacht vuurtje. Laat 3 uur garen en kijk er om het kwartier naar. Wanneer de boter te heet wordt, dan koel je ze af met koude boter. Ingrediënten ...

Jeroen Meus - Panna cotta met yoghurt en pruimen in porto - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/panna-cotta-met-yoghurt-en-pruimen-in-porto

... Panna cotta met yoghurt en pruimen in porto - Panna cotta is en traditioneel Italiaans roomdessert. Ik bereid en lichtere versie met een flinke hoeveelheid yoghurt en vers citroensap. Erbovenop lepel ik pruimen geweekt in rode porto met specerijen en de glazen zoetigheid ...

Filet van duif met puree van raapjes en toast met kardemon | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/filet-van-duif-met-puree-van-raapjes-en-toast-met-kardemon

... Filet van duif met puree van raapjes en toast met kardemon - Puree van raapjes: Raapjes schillen en in kleine stukjes snijden. Garen in melk en fijnmixen in de blender. Eventueel bijkruiden met peper en zout. Saus: Bruine fond inkoken en confituur toevoegen. Scheutje ...

Duifje met porto, schorseneren in bechamelsaus en kroketjes | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/duifje-met-porto-schorseneren-in-bechamelsaus-en-kroketjes

... Duifje met porto, schorseneren in bechamelsaus en kroketjes - Brand de resterende pluimpjes van de duif af met een bunsenbrander. Pel en snij de ajuin fijn.  Pel ook de look en plet. Hou opzij. Kruid de duifjes langs de binnen- en buitenkant met peper en zout. Kleur ...

Ontbenen en opvullen van een duif | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/ontbenen-en-opvullen-van-een-duif

... Ontbenen en opvullen van een duif - Neem een heel scherp fijn mes en snij de vleugeltjes eraf. Ga via de achterkant van de duif met het mes onder het vel langs het karkas. Snij voorzichtig al het vlees los van het karkas zonder het vel te doorboren. Hak de bouten los ...

Sas Kookt!: Cranberrysaus met porto

http://saskookt.blogspot.be/2011/12/cranberrysaus-met-porto.html

... Cranberrysaus met porto Deze heerlijke garnituur maakte ik bij het varkensgebraad met appel, maar zou ook goed bij kalkoen of wild passen. Een ideetje voor de kerstdagen misschien? Dit heb je nodig voor 8 personen: 2 eetlepels olijfolie 2 kleine sjalotten, fijngehakt ...

Duif met trio van asperges, aardappelen en mousse van koriander | Hobbykok van Vlaanderen

https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/duif-met-trio-van-asperges-aardappelen-en-mousse-van

... peterselie. Mix het geheel met eiwit, druivenpit olie en breng op smaak met peper en zout. Laat opstijven in de koelkast. Bak de duif kort aan op de karkas en snij de filetjes eraf als ze nog rood zijn. Bak de rest van de karkas stevig aan en blus met witte wijn. Zeef daarna voor de saus. Bak de filet van de duif kort aan op de grill, snij doormidden tot het vel en dresseer met de aardappel, asperges op 3 wijzen, mousse van koriander en de lekkere jus van de duif! Ingrediënten duif (op karkas) aardappelen voor de jus van duif het aanbaksel van de karkas van de duif witte wijn voor de mousse van koriander koriander spinazie peterselie eiwit druivenpitolie peper en zout voor de asperges asperges peper en zout boter witte wijn ...

Duif met erwtencrème | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/duif-met-erwtencreme

... erwtencrème - De saus: Indien u op de karkas wenst de duiven aan te bakken, kan u voor de saus de nek, en de vleugeltjes van de duif gebruiken. Dit bruint u aan in de boter. Hierbij voegt u laurier, peper, zout, selder, wortel en ui toe. U laat dit mooi aanbruinen, en daar ...

Recept voor duif met morilles en truffel | njam!

http://www.njam.tv/recepten/duif-met-morilles-en-truffel

... bereiden: Kruid de duif van binnen en buiten met peper en zout. Bak mooi goudbruin in de pan met een klontje boter. Leg nog een extra klontje boter op de duif en bak 6 minuten in de oven op 170°C, lepel er regelmatig een beetje bakvocht over. Verwijder de steeltjes ...