Resultaten voor dr oetker met basismix opgeroldebiscuit maken

Feestelijke confetti koekjes » Kokerellen

https://www.kokerellen.be/confetti-koekjes/

... Confetti koekjes. Ze zijn feestelijk, poepsimpel om te maken en echt iedereen is er dol op! Deze koekjes maak je in één kom zonder veel werk. Dankzij de leuke eetbare confetti worden ze meteen een stuk feestelijker. Ik maakte ze afgelopen weekend voor het verj ...

Marsepein Bonbons recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/marsepein-bonbons/

... lkaar. Rol de marsepein uit maar houd een dikte van ongeveer 1 centimeter aan. Snijd vervolgens de marsepein in vierkantjes en/of driehoekjes. Nadat de marsepein in de juiste vorm zijn gesneden kan je ze in de gesmolten chocolade dopen. Leg de in chocolade gedoopte marsepein op een snijplankje met bakpapier om te hard te laten worden, Wanneer de chocolade om de bonbons hard is geworden, kan je ze decoreren met de chocolade decoreerstiften van Dr. Oetker. Hiermee kan je een kruisje tekenen op de driehoekjes om er een mijter van te maken of een lint met strik om een cadeautje tekenen. Een heerlijke traktatie bij de koffie of thee tijdens het feestje van Sinterklaas. ...

Kiwi-ananas-munt sorbetijs maken - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/kiwi-ananas-munt-sorbetijs-maken/

... r vervolgens vers limoensap er doorheen. Giet de mix in de ijsmachine. Plaats de deksel op de ijsmachine en zet de machine aan op draaien en vriezen. Voeg na ca. 15 min. als het ijs stevig is, de munt toe. Schep met de plastic spatel het ijs in een diepvriesbak. ...

Aardbeien sorbet met perzik en basilicum - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/aardbeien-sorbet-perzik/

... e basismix gebruikt, voeg je ook deze toe. Anders voeg je 10 gram extra suiker toe. Giet het mengsel in de ijsmachine en vries en draai het mengel tot een romige sorbet. Wanneer het de consistentie van softijs heeft, voeg je grofgehakte stukken basilicum toe. Laat de machine draaien tot je ijs stevig is. Schep daarna het ijs in een diepvriesbak en bewaar hier tot vlak voor serveren. Haal het ijs enkele minuten voor serveren uit de vriezer. ...

Bounty ijs (kokosijs met chocolade) - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/bounty-ijs-kokosijs-met-chocolade/

... cepten zonder ijsmachine Chunky monkey ijs (banaan-walnoot-chocolade) Chocoladeijs Avocadoijs Instructies Rooster de kokos in een droge koekenpan tot deze net verkleurt. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Leg bakpapier of een siliconen mat neer en smeer hier de chocolade dun op. Laat dit uitharden en breek in stukken. Giet de kokosmelk met helft van de suiker in een pan. Verwarm tot ca. 60 graden. Voeg de basismix gemengd met het 2e deel suiker toe en klop deze goed door de gehele mix en verwarm tot 85 graden. Haal dan de pan van het vuur en koel de mix terug naar kamertemperatuur door de pan in een bak met water of in de koelkast te plaatsen. Giet de mix op kamertemperatuur (kouder mag ook) in de ijsmachine. Plaats de deksel op de ijsmachine en zet de machine aan op draaien en vriezen. Voeg na ca. 15 min. als het ijs stevig is de kokos en de chocoladeschotsen er doorheen. ...

Vanille Extract recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/vanille-extract/

... het deksel erop. Vervolgens de pot flink heen en weer schudden met twee ovenhandschoenen. Het water eruit gooien en de pot laten drogen. Vul de pot met wodka en plaats hierin de vanille stokjes. Je kan eventueel de inhoud van de stokjes eruit schrapen en dat erbij stoppen. Het volgende wat je nu moet doen is wachten. Af en toe even de pot met het vanille-extract schudden. Het duurt ongeveer 6 tot 8 weken tot alles goed ingetrokken is. De extract is een paar maanden houdbaar vanwege de wodka. Enjoy! Wist je dat je ook met noten of citrusvruchten een goede extract kon maken? Hier vertellen wij alles over in onze foodtalk. ...

Spinnenkoekjes recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/spinnenkoekjes/

... n en bak de koekjes af in 15 minuten.  De koekjes zijn klaar als ze een goudbruin randje hebben, ze zullen wel nog zacht zijn. Zodra ze uit de oven komen duw je gelijk de maltesers in het midden van de koekjes. Laat de koekjes dan een beetje afkoelen en maak dan met de chocolade stiften van dr. oetker spinnenpootjes. Dan zijn de koekjes af en kun je ze uitdelen of natuurlijk lekker zelf van genieten! Enjoy! Meer koekrecepten? Je vindt ze allemaal op deze pagina. ...

Zelfgemaakte Sprinkels recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/diy-sprinkels/

... paaseieren voor pasen. Van deze icing kan je ook grotere en gedetailleerde sprinkels maken. Als je deze laagjes lang genoeg laat drogen, kan je er namelijk nog een tweede laag overheen tekenen. Lees nu snel verder over hoe je deze zelfgemaakte sprinkels kunt maken. Bereiding van deze zelfgemaakte Sprinkels We beginnen met het maken van de basis sprinkels mix. De mix voor meringue van dr. oetker heb ik gebruikt voor dit recept voor de meringue poeder. Meng de poedersuiker, meringue poeder en het water. Verdeel vervolgens dit papje in verschillende bakjes voor de kleuren die jij wilt gebruiken in je sprinkle set. Ik heb, dit keer, gekozen voor rood, groen en wit. Gebruik een satéprikker voor het toevoegen voor de kleurstof aan de m ...

Citroenmerenguetaart roomijs maken - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/citroentaart-roomijs-maken/

... en. Giet de mix op kamertemperatuur (kouder mag ook) in de ijsmachine. Plaats de deksel op de ijsmachine en zet de machine aan op draaien en vriezen. Voeg na ca. 15 min. als het ijs stevig is de verkruimelde koekjes, lemoncurd en verkruimelde schuimpjes toe. Advertorial – i.s.m. hejhej ...

Koningsdag (healthy) carrot cupcakes - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/koningsdag-healthy-carrot-cupcakes/

... dat ik aan wortel als ingrediënt dacht. Boekweitmeel De carrot cakejes zijn gemaakt van boekweitmeel. Boekweit is rijk aan koolhydraten, vezels, vitamine B1 en B6, en verschillende mineralen, zoals magnesium. Andere gebruikte ingrediënten zijn wortel, eieren en wat zonnebloemolie. Om de cake iets zoeter van smaak te maken heb ik wat honing, vanille extract en een handje rozijnen gebruikt. Op deze manier zijn de cakejes een stuk gezonder dan een ‘normale’ worteltaart. Glazuur Het glazuurlaagje van de cakejes is minder gezond, want deze is gemaakt op basis van poedersuiker. Het is ten slotte wel feest. Tip:  Als je hele gezonde cakejes wilt maken, kies er dan voor om op topping te maken van bijvoorbeeld kwark met vanille extract. Instructies Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix de eieren in een kom luchtig. Voeg het boekweitmeel, zonnebloemolie, honing, vanille extract, kaneel, speculaaskruiden, zout en bakpoeder toe en mix het tot een glad geheel. Spatel vervolgens de rozijnen en de wortelrasp door het beslag heen. Verdeel het beslag over 6 tot 8 cup cake ...