Resultaten voor curry risotto met mosselen

Mosselen met curry en groenten | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/mosselen-met-curry-en-groenten

... mosselen met curry en groenten - Kook de mosselen op klassieke wijze in boter met ajuin, selder, peterselie en wat witte wijn. Voeg er 1 el curry aan toe en laat 5 minuten garen. Schud de mosselpot twee keer op. Haal de mosselen uit de pot, maar zeef het vocht en gebruik ...

Risotto met zeevruchten | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/risotto-met-zeevruchten

... risotto met zeevruchten - Stoof de ui, selder aan en blus met de witte wijn. Voeg mosselen en kokkels toe en laat garen onder deksel tot ze volledig open zijn. Stoof de sjalot en look aan in olijfolie, spoel de risottorijst goed en voeg toe. Kruid met tijm en laurier. ...

Jeroen Meus - Curryrisotto met mosselen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/curryrisotto-met-mosselen

... t het plat van een mes. 8. Verhit een scheut olijfolie in een kookpot. Fruit de uien. Laat de knoflook even mee stoven. 9. Doe er curry- en kurkumapoeder bij en laat even meestoven. 10. Doe de rijst in de kookpot en roer om zodat alle korrels met vet bedekt zijn. 11. Voeg er dubbel zo veel mosselvocht (zonder groenten) aan toe als je rijst hebt. Dus voor elke maat rijst, reken je 2 maten mosselvocht. 12. Zet een deksel op de pan en laat de rijst op een zacht vuur 15 minuten garen. Roer niet. 13. Haal de mosselen uit hun schelp. Houd de groenten apart. 14. Verwarm het resterende mosselvocht in een pan.  15. Haal de risotto van het vuur en roer één keer om. Roer een flinke klont boter door de risotto. Doe er eventueel wat extra mosselvocht (of water) bij. 16. Rasp de Parmezaanse kaas en snipper de lavas. Roer beide door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. 17. Rasp de schil van de citroen. Snipper de bieslook. 18. Verdeel de risotto over borden en schep er wat mosselen met groenten over.  19. Werk af met citroenzeste en bieslook. ...

Zeeuwse mosselen met shiso, gember, limoen en curry | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/zeeuwse-mosselen-met-shiso-gember-limoen-en-curry

... Zeeuwse mosselen met shiso, gember, limoen en curry - Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette (olijfolie, limoensap,sushi-azijn, limoenzest, korianderblaadjes, suiker). Gembergel: Breng het gembersap samen met de agar-agar tot het kookpunt. Meng alles goed en stort ...

Risotto met zeevruchten | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/risotto-met-lekker-veel-zeevruchten

... risotto met zeevruchten - Warm de visfumet op.  Maak eerst de risotto. Snij een sjalot fijn. Pel en pers de look bij de sjalot. Snij de twee stengels selder fijn.  Stoof de sjalot en look aan in de olijfolie. Voeg de selder toe. Voeg ook de rijst toe. Stoof kort ...

Risotto met zeevruchten van Sofie Dumont | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/risotto-met-zeevruchten-van-sofie-dumont

... Bereiding Warm de visfumet op.  Maak eerst de risotto. Snij een sjalot fijn. Pel en pers de look bij de sjalot. Snij de twee stengels selder fijn.  Stoof de sjalot en look aan in de olijfolie. Voeg de selder toe. Voeg ook de rijst toe. Stoof kort aan tot alle ri ...

Oosterse Curry Mosselen recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/oosterse-curry-mosselen/

... t z’n allen aan tafel. Het was altijd een klein feestje en daarom delen wij haar recept dan ook graag met jullie. Deze Oosterse curry mosselen zijn gekruid met onze rode curry boemboe en je vindt er bosui, basillicum en knoflook in terug. Een heerlijke combinatie en lekker om frietjes en/of stokbrood met kruidenboter bij te eten. Voorbereiding van de mosselen Was de bosuitjes en snijd ze schuin af in stukjes van ongeveer 3 cm. Pel de knoflook en snijd het fijn. Haal de mosselen uit de verpakking en scheid meteen de goede van de slechte. De mosselen blijven tegenwoordig, in de lekvrije verpakkingen, licht openstaan en ze sluiten zich pas na enkele minuten. Dit komt ...

Gekookte mosselen met witbier - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/partners/silvo/gekookte-mosselen-witbier

... Gekookte mosselen met witbier 4 personen 0 min voorbereiden 20 min bereiden 0 min wachten waardering7.2obv 11 waarderingen HoofdgerechtVisHollands Ingrediënten 2 kg verse mosselen 1 zakje Silvo Kruidenmix voor mosselen 2 eetlepels mosterd 150 ml witbier 1 zak mos ...

Jeroen Meus - Venkelsoep met mosselen en lavas - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/venkelsoep-met-mosselen-en-lavas

... Venkelsoep met mosselen en lavas - Dit is een gastronomisch mosselsoepje, gemaakt met het kookvocht van de mosselen. De curry en kokos geven het een oosterse toets. Er is wat werk aan, maar het is zeker de moeite waard. - Venkelsoep met mosselen en lavas Verwarm een ...

Mosselen natuur | Start to Cook

https://koken.vtm.be/start-cook/recept/mosselen-natuur

... mosselen natuur - Spoel de mosselen een keer of 3 in koud water. Snij de uien in halve ringen, de selder in blokjes. Doe een goede eetlepel boter in een kookpot, dan de groenten, daarop de mosselen en het glas blond bier en kruid af. Kook de mosselen op een hoog vuur ...