Resultaten voor crème ganache

Jeroen Meus - Ganache - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/ganache

... ganache - Jeroen toont hoe je snel en makkelijk ganache maakt. ganache is een zachte chocolade botercrème. De lopende crème kan je ook gebruiken als topping voor taarten of cakes. Als je het laat optsijven in de koelkast, kan je het gebruiken als vulling voor choc ...

Javanais | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/javanais

... et een beetje water en laat afkoelen. Als het afgekoeld is kan je het papier er gemakkelijk afhalen. crème au beurre: Zie recept crème au beurre Ganache: Warm de room op en doe de suiker erbij en ook de glucose tot alles lauw is. Smelt er dan de chocolade in. Werk op met de boter en doorroer voorzichtig: het mag zeker niet koken. Laat afkoelen. Maak laagjes : een laagje deeg; een laagje crème au beurre; een laagje deeg; een laagje crème au beurre,... Laat één dag opstijven in de koelkast en werk dan af met de ganache. Ingrediënten crème au beurre 300 gr room 100 gr glucose 30 gr bloem 60 gr suiker 8 eiwitten 100 gr suiker 300 gr marsepein 250 gr chocolade 100 gr boter materiaal paletmesje bakpapier ...

Sachertaart | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/sachertaart

... fituur. Leg daarop een laagje marsepein. Doe de taart toe. Terug een laagje frambozenconfituur en marsepein. Daarboven een laagje crème au beurre. Werk af met ganache. Ingrediënten 300 ml room 75 gr gesmolten boter 5 eieren 100 ml glucose 10 gr cacao 40 gr maïszetmeel 250 gr chocolade 100 gr boter 100 gr suiker 40 gr bloem 30 gr gehakte hazelnoten 30 gr chocoladeschilfers 75 gr suiker 200 gr uitgerolde marsepein frambozenconfituur crème au beurre ...

Millefeuille van macarons | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/millefeuille-van-macarons

... Millefeuille van macarons - Maak de witte ganache 1 dag op voorhand. Hak de chocolade in stukjes. Smelt de witte chocolade en 30 g room in twee keer in de microgolfoven. Roer telkens goed om. Laat afkoelen tot op kamertemperatuur. Voeg de rest van de room toe en roer ...

Gâteau moelleux au chocolat | VTM Koken

https://koken.vtm.be/glamour-puds/recept/gateau-moelleux-au-chocolat

... en prikker er in het midden droog uitkomt. Laat afkoelen en keer om op een bord. Snij elke biscuit in drie lagen, bestrijk ze met crème au beurre en werk af met ganache. crème au beurre: Klop de boter met de suiker tot een zacht en licht mengsel. Voeg de vanille, gesmolten chocolade en slagroom toe en zorg dat je een stevige, smeerbare consistentie krijgt. Ganache: Verwarm de room in een pan en breng tot net aan het kookpunt. Neem de pan van het vuur. Voeg de gehakte chocolade bij de room en klop stevig tot de chocolade gesmolten is en goed vermengd. Laat lichtjes afkoelen. Bestrijk de bovenkant van de taart met de ganache en laat opstijven. Ingrediënten Gâteau 350 gr boter 350 gr lichtbruine suiker 8 eieren 50 gr zwarte stroop 50 gr pure chocolade (gesmolten) 50 gr gemalen amandelen 50 gr cacaopoeder 300 gr zelfrijzende bloem 2 th lepels bakpoeder crème au beurre 250 gr poedersuiker 125 gr zachte ongezouten boter 30 gr pure chocolade (70%) 2 el room enkele ...

Jeroen Meus - Javanais met ganache van chocolade - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/javanais-met-ganache-van-chocolade

... ven de suikerrand.Roer de eieren door de karamel.Laat er al roerend de boter bij smelten.Roer de koffie door het botermengsel. De crème au beurre moet goed stevig zijn.Laat wat afkoelen.De javanais – deel 1Snijd de randen van de plakken biscuit en halveer ze. Je hebt nu vier plakken.Leg een plak biscuit op een schaal. Verdeel een derde van de crème au beurre over de biscuit. Herhaal nog twee keer en eindig met een plak biscuit.Laat de javanais een uur opstijven in de diepvriezer.De ganache Verwarm de room op het vuur. Snijd de boter in blokjes en smelt ze in de room.Breek de chocolade in stukjes. Smelt de chocolade in de room en roer tot een glad, glanzend mengsel.De javanais – deel 2Snijd de kanten van de javanais mooi recht af.Laat de javanais een paar uren opstijven in de koelkast.Zet de javanais op een taartrooster.Giet de ganache over het gebak. Strijk glad. De javanais moet overal bedekt zijn met chocolade.Versier de javanais eventueel met ‘koffieboontjes’. ...

Chocoladecake met ganache en hazelnoten | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-meesterbakker/recept/chocoladecake-met-ganache-en-hazelnoten

... Chocoladecake met ganache en hazelnoten - Klop de 10 eierdooiers en 140 gr suiker samen op. Zeef de bloem, cacaopoeder en aardappelzetmeel. Smelt de boter en meng hieronder de gebroken, geroosterde hazelnoten. Klop 200 gr eiwit op samen met 160 gr suiker. Meng ¾ van ...

Chocoladetaart met frambozen | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/moederdag-mamas-in-de-kijker-chocoladetaart-met-frambozen

... de vulling: klop de room en kristalsuiker op. Snij de taart horizontaal in twee en smeer vervolgens op één van de twee helften crème fraîche. Leg er daarna verse frambozen op en werk af met nog wat extra crème fraîche. Maak van de twee taarthelften weer één geheel en overgiet met de ganache. Ingrediënten voor de cake 150 g echte boter 150 g kristalsuiker 4 eieren 150 g pure chocolade 100 g patisseriebloem 100 g amandelpoeder voor de vulling 2 dl room 2 el kristalsuiker 200 g verse frambozen voor de ganache 100 g echte boter 100 g pure of melkchocolade 100 g poedersuiker 3 el volle melk ...

Jeroen Meus - Chocoladebeignets met vanillesaus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/chocoladebeignets-met-vanillesaus

... aal met huishoudfolie.Stort de ganache in de vorm en vouw er de huishoudfolie over. Laat opstijven in de koelkast.De vanillesaus (crème Anglaise)Verwarm de melk in een steelpan.Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk en laat trekken.Splits de eieren. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik. Klop de eieren met de suiker in de keukenmachine tot ruban.Haal de vanillepeul uit de warme melk. Giet een beetje warme melk op de ruban en roer los.Giet de ruban bij de melk op het vuur en laat al roerend binden op het vuur. Zorg dat het niet kookt.Giet de crème Anglai ...

Jeroen Meus - Yvette kroket met chocolade - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/yvette-kroket-met-chocolade

... Giet de ruban bij de rest van de warme melk en laat op een matig vuur binden.  De saus mag niet te dik worden.  Laat de crème Anglaise afkoelen. 9. Verwarm de friteuse tot 180 °C. 10. Doe de bloem en het paneermeel elk in een diep bord of een schaal. 11. Klop de eiwitten los met een scheutje olie in een derde bord. 12. Trek dunne plastic handschoenen aan. Rol balletjes van de ganache. Haal ze eerst door de bloem, dan door het eiwit en ten slotte door het paneermeel. 13. Frituur de kroketjes goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. 14. Doe wat crème Anglaise in een bord en leg er een paar kroketjes in. Werk af met chocoladekrullen. ...