Resultaten voor crème anglaise

Crème anglaise | Start to Cook

https://koken.vtm.be/start-cook/recept/creme-anglaise

... erwarm de melk met het va ...

Koffietrifle met Baileys | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/koffietrifle-met-baileys

... Baileys onder. Verkruimel de brownies in de serveerschalen of –glaasjes, doe er per schaal 1 el Baileys over. Doe er daarna wat crème anglaise bij en leg er wat schijfjes banaan op. Nog wat crème anglaise en werk af met een flinke lepel van de slagroom. Overgiet met wat koffie saus en werk af met de amandelen. Ingrediënten 6 brownies 2 bananen (in plakjes gesneden) ½ l crème anglaise (je kan dit zo kopen, of zelf maken. Zie link in recept) 8 el Baileys 20 cl slagroom 1 el bloemsuiker 2 el geroosterde amandelvl ...

Crème anglaise met abrikozen en dadels | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/creme-anglaise-met-abrikozen-en-dadels

... crème anglaise met abrikozen en dadels - Kook de melk met het opengesneden vanillestokje. Klop de eigelen met de suiker wit. Meng de opgeklopte eigelen onder de melk. Roer het geheel 5 min. op een zacht vuurtje (vaneren). Kleur ondertussen de amandelschilfers in de ...

Crème Anglaise | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/creme-anglaise

... l roerend bij het opgeklopte eigeel. Giet alles terug in de kookpot en zet terug op een zacht vuurtje tot het schuim weg is en de crème ingedikt is (ongeveer 6 min) Laat afkoelen en roer af en toe tot het koud is. Ingrediënten 1 l melk 1 vanillestok 8 eidooiers 200 gr kristalsuiker ...

Île flottante | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/ile-flottante

... Île flottante - Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de crème anglaise: breng de melk aan de kook met een vanillestokje dat je in twee splijt en de zaadjes eruit schraapt, 50 gr suiker. Scheid de dooiers van het eiwit, klop de dooiers op en voeg een klein beetje warme ...

Rijstgriesmeeltaart | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/rijstgriesmeeltaart

... etmeel aan toe. Giet de melk op dit mengsel en roer. Zet het geheel op het vuur en warm op tot het kookpunt. Laat afkoelen als de crème goed gebonden is. Bestrooi met poedersuiker om te vermijden dat er een velletje op de crème komt of strijk in met zachte boter. Smeer de bakvorm in en verwarm de oven voor. Kook de melk op en voeg de suiker en het rijstgriesmeel toe. Laat verder pruttelen op een laag vuurtje en roer tot het dik wordt. Haal de pan ver ...

Île flottante van Sofie Dumont | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/ile-flottante-van-sofie-dumont

... Bereiding Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de crème anglaise: breng de melk aan de kook met een vanillestokje dat je in twee splijt en de zaadjes eruit schraapt, 50 gr suiker. Scheid de dooiers van het eiwit, klop de dooiers op en voeg een klein beetje warme melk ...

Ile flottante | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/ile-flottante

... begin van elkaar zodat ze niet in elkaar vloeien. Laat de quenellen uitlekken op keukenpapier zodra ze gaar zijn. Serveer ze met crème anglaise. Voor de crème anglaise klopt u de eigelen wit met de suiker. Giet er de melk bij. Roer door en 'vaneer' het geheel, dat wil zeggen, gaar het eigeel al roerende op een klein vuurtje. Als de crème anglaise een beetje dik wordt, is ze klaar en kun je ze koelen in de ijskast. Ingrediënten Merengue 1 vanillestokje 4 eiwitten 8 el suiker 1 l sojamelk Créme anglaise 4 dl sojamelk 100 gr suiker 4 eigelen ...

Île flottante | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/ile-flottante-1

... heer ze in de lichtjes kokende melk met de opengesneden vanillepeulen. Afwerking: Neem een diep schaaltje, leg de quenellen op de crème anglaise en versier met amandelschilfers en karamelsaus. Ingrediënten Voor de crème anglaise 400 ml melk 120 gr eierdooiers 70 gr suiker 1 vanillestokje voor het île flottante 1 l melk 2 vanillestokjes 1 potje karamelsaus 150 gr eiwit 50 gr suiker 20 gr amandelschilfers (lichtjes geroosterd) ...

Recept voor Lekker kerstmenu - Nagerecht: Walnotenijs met Kahlua en koffiesaus | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/lekker-kerstmenu-nagerecht-walnotenijs-met-kahlua-en-koffiesaus/

... s: Gemiddelde kostprijs Ingrediënten - voor 4 personen 4 tulpgebakjes Toevoegen walnotenijs Toevoegen 2 dl crème anglaise Toevoegen 1 eetlepel water Toevoegen 1 dl Kahlua (likeur Toevoegen 2 koffielepel(s) oploskoffie Toevoegen enkele grofgehakte nootjes Toevoegen Bereidingswijze Warm de oploskoffie op in ...