Resultaten voor citroenjenever jeroen meeus

Vlaswijting met garnalen | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/vlaswijting-met-garnalen

... de lente uitjes in stukjes en hak de peterselie. Kook de pasta beetgaar. Haal de vis uit de pan en giet het vet weg. Blus met de citroenjenever en scheutje room, laat even inkoken en werk af met de helft van de versnipperde lente uitjes en gehakte peterselie. Schik wat tagliatelle op het bord, leg hierop de vis en versier met de garnalen, de saus en strooi er ...

Jeroen Meus - Rabarbersoep met aardbeien en citroensorbet - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/rabarbersoep-met-aardbeien-en-citroensorbet

... rabarber met verse aardbeien erbij en een bolletje citroensorbet. Wie de kinderen mee laat tafelen, kan de zoete witte wijn en de citroenjenever vervangen door water en eventueel wat extra suiker. - 0. Schil de rabarberstelen. De flinterdunne schil kan je in enkele halen ve ...

Jeroen Meus - Citrus 'gravad lax' met komkommersalade en toast van bruin brood - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/citrus-gravad-lax-met-komkommersalade-en-toast-van-bruin-brood

... appel, de clementine en de citroen. Rasp enkel het gekleurde buitenste laagje van de schil. 3. Doe de zeste in de schaal, voeg de citroenjenever toe en roer. 4. Leg de zalmfilet in de marinade, met het visvel bovenaan. Bedek de vis met een vel bakpapier en zet er een gewicht van enkele kilogram bovenop. (bv. schalen van gierijzer) 5. Plaats de ‘gravad lax’ in de koelkast en laat de vis 12 tot 24 uur marineren. 6. Snij de ongeschilde komkommer eerst in 3 tot 4 gelijke stukken. Snij deze stukken eerst in lange dunne plakjes, en vervolgens in flinterdunne reepjes. De waterige zaadlijsten gebruik je niet. 7. Doe de slierten komkommer in een schaal, samen met een rijkelijke scheut witte wijnazijn, wat fijne olijfolie, versgemalen peper en een snuif zout. 8. Pel de rode ui (of een kleine slajot). Snij het deel dat je nodig hebt in flinterdunne reepjes. Doe ze in de schaal en roer de slalade. Laat de groenten even marineren 9. Schep de graanmosterd in een schaaltje, voeg de honing toe en roer. Het mengsel mag expliciet zoet smaken. 10. Snij de dille zo fijn mogelijk en roer het kruid door de saus. 11. Neem de schaal met gemarineerde zalm. Verwijder het gewicht en het vel bakpapier. 12. Leg de dieporanje en stevige zalmfilet op de velkant op je snijplank. Wrijf resten van het zout mengsel met citrus weg. Snij het taaie zilveren visvel voorzichtig van het visvlees. ...

Jeroen Meus - Lamskroon met kruidenkorstje - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamskroon-met-kruidenkorstje

... Lamskroon met kruidenkorstje - Een lamskroon is het favoriete stukje vlees van heel veel mensen. Het is mals en ziet er tegelijk altijd feestelijk uit. Bovendien is peuzelen toegestaan. jeroen stopt de lamskroon in de oven met een heerlijke kruidenkorst, hij serveert daarbij ...

Jeroen Meus - Aperitiefverrassingsbrood - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aperitiefverrassingsbrood

... Aperitiefverrassingsbrood - Didier groeide op in de bakkerij van zijn ouders en zet de stiel nu voort. Elke dag bakt hij verse broden waarvan hij er een paar aflevert in Jeroens keuken.Jeroen tovert een multigranenbrood om tot een verrassingsbrood gevuld met ‘salsa ve ...

Jeroen Meus - Mayonaise - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mayonaise

... Mayonaise - Voortaan alleen nog maar verse mayonaise! jeroen legt uit hoe je op de klassieke manier mayonaise maakt met een klopper, op basis van mosterd.Je zal merken dat mayonaise erg makkelijk te bereiden is. Maak er dus best niet te veel van, want verse mayonaise is ...

https://saskookt.blogspot.com/2020/01/oudejaarsavondmenu-voor-2.html

... We sloten 2019 gezellig met z'n tweetjes af en dat was eigenlijk echt heel fijn. Ik ging lekkere hapjes halen, zette een leuk muziekje op en stak wat kaarsjes aan. Hieronder vind je wat we gegeten hebben. Het werd een feestelijk etentje zonder te veel werk.Aperitiefbiologische ...

https://saskookt.blogspot.com/2020/01/oudejaarsavondmenu-voor-2.html

... We sloten 2019 gezellig met z'n tweetjes af en dat was eigenlijk echt heel fijn. Ik ging lekkere hapjes halen, zette een leuk muziekje op en stak wat kaarsjes aan. Hieronder vind je wat we gegeten hebben. Het werd een feestelijk etentje zonder te veel werk.Aperitiefbiologische ...

Jeroen Meus - Mayonaise voor 300 man - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mayonaise-voor-300-man

... Mayonaise voor 300 man - Zelf mayonaise maken is een koud kunstje. Mayonaise maken voor 300 man is niet veel moeilijker. jeroen kruipt in de grootkeuken en gaat aan de slag met 20 eieren. Serveer deze klassieke saus met die andere Vlaamse klassieker: stoofvlees-friet! - Doe ...

Jeroen Meus - Crêpes normandes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/crepes-normandes

... Crêpes normandes - Op z'n veertiende werkte jeroen in een pannenkoekenhuisje. Dat ene recept voor geflambeerde flensjes met gekarameliseerde appel is altijd blijven plakken. jeroen gebruikt het nog altijd als basis voor zijn eigen crêpes. - 0. Smelt de boter voor het ...