Resultaten voor chocoladebiscuit

Fabergé-eieren met chocolade en bosbessen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/glamour-puds/recept/faberge-eieren-met-chocolade-en-bosbessen

... e om een dun laagje tegen de randen van de paaseivormen te vormen. Zet aan de kant om op te stijven. Samenstellen: Leg een stukje chocoladebiscuit op de bodem van elk ei, bestrijk met de crème de cassis, schep er een laagje bosbessencompote op en vervolgens een laag chocolademousse. Leg er een tweede stukje biscuit op en bestrijk dat eveneens met crème de cassis. Plaats een uur in de koelkast en garneer met een chocoladewaaier, verse bosbessen of zelfs bladgoud. Ingrediënten 250 gr gesmolten pure chocolade plakken kant-en klare chocoladebiscuit Crème de cassis bosbessencompote Chocolademousse 8 eidooiers 275 gr suiker 315 gr ongezouten boter 150 gr cacaopoeder 150 gr pure chocolade 100 ml Crème de cassis 550 ml slagroom ...

Jeroen Meus - Chocoladebiscuit met pindakaas, banaan en slagroom - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/chocoladebiscuit-met-pindakaas-banaan-en-slagroom

... chocoladebiscuit met pindakaas, banaan en slagroom - Een cake met drie lagen biscuit en daartussen slagroom, pindakaas en banaan. Meer dan een zoete zonde waard! - De biscuit Verwarm de oven voor tot 175 °C.Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem.Klop de eieren met ...

Chocoladetaart van Jurgen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-meesterbakker/recept/chocoladetaart-van-jurgen

... oter Chocolademousse 4 eieren 240 gr suiker 330 gr chocolade 650 ml room brokkeldeeg 250 gr bloem 125 gr boter 1 ei 100 gr suiker chocoladebiscuit 240 gr zelfrijzende bloem 50 gr cacaopoeder 6 eieren 300 gr suiker 6 el water ...

Chocoladebiscuit met mascarponemousse en aardbeien | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/chocoladebiscuit-met-mascarponemousse-en-aardbeien

... t droog met een handdoek.   Ingrediënten voor de afwerking 500 g aardbeien 200 ml room (volle) een paar el bloemsuiker voor de chocoladebiscuit 80 g bloem 25 g cacaopoeder (ongezoet) 10 g maïzena 3 eieren 4 eidooiers 20 g boter (gesmolten) 120 g suiker voor de mascarponemousse 2 eidooiers (large) 45 g water 85 g suiker 1 vanillestok 150 g mascarpone 4 g gelatineblaadjes 4 cl amaretto 135 g room (volle) ...

Klassieke chocoladebiscuit met pecannoten | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/klassieke-chocoladebiscuit-met-pecannoten

... Klassieke chocoladebiscuit met pecannoten - Niets beter dan een heerlijke chocoladetaart! Bekleed de bodem en zijkanten van een ronde bakvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180C. Maak de biscuit:Splits de eieren. Houd de eiwitten apart.   Klop de eidooiers met de helft ...

Mogador | VTM Koken

https://koken.vtm.be/glamour-puds/recept/mogador

... r er de gesmolten chocolade onder en spatel dit mengsel onder het eierdooiermengsel. Spatel er de opgeklopte room onder. Neem een chocoladebiscuit en bestrijk met braambessenjam. Leg hem op de bodem van je cake- of springvorm. Bedek met een laag chocolademousse. Neem de crème brûlée uit de diepvriezer, haal hem uit de schotel en plaats hem onmiddellijk in het midden van de mousse. Bedek met nog meer chocolademousse en leg er de tweede chocoladebiscuit op, die je ook met braambessenjam bestreken hebt. Plaats terug in de diepvriezer voor een aantal uren of een nacht. Voor de ganache: giet de room in een pan en zet op een zacht vuurtje. Voeg voorzichtig de chocolade toe en roer tot de chocolade gesmolten is en je een glad mengsel krijgt. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg bij het chocolademengsel. Roer voortdurend tot alles goed vermengd is. Haal de bevroren taart uit de vorm. Zet ze op een rooster, giet de warme ganache erover en laat opstijven. Ingrediënten Crème brûlée 4 eidooiers 75 gr fijne suiker 500 ml dikke room 1 vanillestok Chocolademousse 50 gr pure chocolade 600 ml dikke room 250 ml braambessenstroop 250 gr eidooiers 125 ml kookroom Biscuit 2 chocoladebiscuits (diameter 20cm, 5mm dik) 4 el braambessenjam Ganache 125 gr room 125 gr pure chocolade (70% cacao) 25 gr ongezouten boter ...

Chocolademoussetaart | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-meesterbakker/recept/chocolademoussetaart

... Spatel de gezeefde bloem en het cacaopoeder onder de massa. Beboter de springvorm en vul ze voor 3/4 op met het beslag. Bak deze chocoladebiscuit ongeveer 20 minuten in de oven en laat goed afkoelen. Bernards tip Voor een smeuige chocoladecrème meng je er de room pas onderwanneer je crème een temperatuur van ongeveer 35 °C heeft. De chocolademoussevulling Smelt de chocolade met de boter au bain-marie of in de magnetron.Doe de eierdooiers en de suiker bij de gesmolten chocolade en roer er snel doorheen met eenhouten lepel ...

Zo maak je de VTM Koken kerststronk! | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/zo-maak-je-de-vtm-koken-kerststronk

... e rol af met de limoenroom, geroosterde kokos, schilfers en munt. Variatie 3: voeg 1 el cacaopoeder toe aan het deeg. Zo krijg je chocoladebiscuit. Wrijf de biscuit in met chocolademousse en verdeel er gebroken maltesers over. Versier met chocoladecake, geroosterde hazelnoten, schilfers en maltesers. voor meer recepten ga naar VTMKoken.be ...

Jeroen Meus - Schwarzwälder kirsch - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/schwarzwalder-kirsch

... ch - Jeroen ging te rade bij zijn goede vriend Roger van Damme voor dit recept. Het is een authentieke Schwarzwälder kirsch, een chocoladebiscuit met krieken en slagroom. Het ziet er fantastisch uit en met een beetje geduld lukt het iedereen om ze te maken. - Verwarm de oven voor tot 180 °C. ...

Recept voor chocoladetaart om van weg te smelten | njam!

http://www.njam.tv/recepten/chocoladetaart-om-van-weg-te-smelten

... maak de chocoladebiscuit: Verwarm de oven voor op 190°C. Meng de eieren en de eidooiers met de suiker in een kookpot. Klop ze op een laag vuur op tot 37°C (lichaamstemperatuur!). Neem de pot van het vuur en klop verder tot het mengsel volledig koud en dik vloeibaar is. Zeef ...