Resultaten voor calamares

Risotto met radicchio en gefrituurde calamares | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/risotto-met-radicchio-en-gefrituurde-calamares

... Risotto met radicchio en gefrituurde calamares - Risotto Snij het spek en de sjalotten in fijne stukjes en laat aanbakken in olijfolie. Bijkruiden met peper en zout. Voeg de risottorijst toe. Roeren tot de rijst vermengd is met de olie. Blussen met een flinke scheut witte ...

Recept voor paella met gamba's en calamares | njam!

http://www.njam.tv/recepten/paella-met-gambas-en-calamares

... ze daarna aan de kant. Kruid het varkensvlees en bak het in dezelfde pan om het daarna ook opzij te leggen. Doe hetzelfde met de calamares. Voeg af en toe een beetje water toe. Als je de calamares met een houten lepel kunt doorsnijden, zijn ze gaar. Herhaal dit met de gamba’s. Zodra die verkleuren, draai je ze om. Eens ze allemaal gedraaid zijn, haal je ze er meteen uit. Ze moeten binnenin nog een beetje rauw zijn. Sni ...

Risotto met inktvis en ganzenlever | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/risotto-met-inktvis-en-ganzenlever

... doorkoken tot de rijst gaar is. Voeg er op het laatst de boter en 2 el parmezaan poeder bij. Werk af met PH Pepermix. Bebloem de calamares ringen en bak ze flink aan in olie. Serveer de risotto met blokjes ganzenleverterrine en de calamares ringen en de Pata Negra. Versier met wat bieslook. Ingrediënten 200 gr risotto rijst 2 dl witte wijn 5 dl water 1 el PH Visbouillon ½ dl olijfolie 1 sjalot 1 teentje look 2 zakjes inkt van calamres 28 calamres ringen 4 plakjes Pata Negra ham 2 plakjes ganzenleve ...

Jeroen Meus - Penne met chorizo, calamares en pittige tomatentapenade - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/penne-met-chorizo-calamares-en-pittige-tomatentapenade

... Penne met chorizo, calamares en pittige tomatentapenade - Dit mediterraans pastagerecht staat in geen tijd te dampen op de tafel. Jeroen kookt penne met verse calamares , schijfjes chorizo en courgette. De saus is een eenvoudige en kruidige tapenade van zongedroogde tomaten. ...

Strozzapreti con gamberi | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/strozzapreti-con-gamberi

... Strozzapreti con gamberi - Neem een pan en verwarm de helft van de olijfolie op een laag vuur. Doe de prei en de calamares in de pan, laat bakken tot deze beginnen te karameliseren en van kleur veranderen. Blus het geheel af met 100ml witte wijn en laat het doorkoken totdat ...

Jeroen Meus - Calamares fritti met limoen-lookmayonaise - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/calamares-fritti-met-limoen-lookmayonaise

... t een garde of een handmixer. 12. Spatel het opgeklopte eiwit onder het beslag. Zo wordt het luchtiger. 13. Je kan schoongemaakte calamares kopen, maar echte durvers maken ze zelf eetklaar. Trek daarvoor de tentakels uit de inktvis. Verwijder ook het vlies dat rond de ...

Jeroen Meus - Capellini met inktvis, tomaat en look - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/capellini-met-inktvis-tomaat-en-look

... Capellini met inktvis, tomaat en look - Met pijlinktvis kan je de lekkerste gerechten klaarmaken. Jeroen serveert de calamares met de fijne capellini. In deze pastaschotel blijven alle ingrediënten zeer puur, en dat laat zich ook smaken. Wie een klein beetje handig is, ...

Recept voor Scampi met romige kruidensaus | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/scampi-met-romige-kruidensaus/

... en pilipili en peper Toevoegen Bereidingswijze 1.Roerbak de scampi 2 min.in een beetje olijfolie.Ik had toen nog wat calamares over dus heb ik er die ook bijgedaan.Voeg er de gepelde en geplette knoflook aan toe.Roerbak 1 min.2.Voeg er de tomaatblokjes en het kruidenkaasje aan toe.Roer tot de kaas gesmolten is .Laat een paar minuten sudderen tegen de kook aan.3.Breng op smaak met pilipili en peper uit de molen.Bestrooi royaal met gehakte peterselie.Met pasta,gewone rijst of Griekse rijst. Geniet van Scampi met romige kruidensaus ...

Gevulde inktvis - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/meer-vis/gevulde-inktvis

... s 6 personen 0 min voorbereiden 35 min bereiden 0 min wachten waardering7.6obv 7 waarderingen HapjeVisMediterraan Ingrediënten 6 calamares (pijlinktvissen) van ca. 12 cm lengte 150 g rundergehakt 1 bosje peterselie, fijngesneden 100 g gekookte rijst 1 eetlepel paprikapoeder 2 teentjes kno ...

Recept voor bouillabaisse - hof van cleve style | njam!

http://www.njam.tv/recepten/bouillabaisse-hof-van-cleve-style

... t bij. Haal de rauwe scheermessen uit de schelp en snijd in stukjes van 2 centimeter. Kruid de kokkels, mosselen en tentakels van calamares met peper en zout en bak kort aan in hete olijfolie. maak de saus: Voeg de jus van de kokkels en de mosselen samen door een zeef. Laat de jus even inkoken en monteer met een klontje boter. Kruid af met peper en voeg net voor het dresseren wat fijngesneden basilicum toe. werk af: Gebruik een dresseerring om een torentje risotto op het bord te maken. Vul een halve schelp van een scheermes met de gebakken zeevruchten en de rauwe stukjes scheermes. Lepel er wat saus over.  Werk af met verse kerstomaat, basilicumblaadjes, schijfjes gefermenteerde look, lookchips en mayonaise van rouille. Leg het scheermes dwars over het bord. Giet wat warme geklaarde bouillon rond de risotto. Ingrediënten voor 4 personen 1 lbouillabaise 2 gelatineblaadjes (6,6 g) 300 gbombarijst 1 sjalotje 1 teentje look, ongepeld 1 mspsaffraandraadjes 1 scheutje witte wijn 1 flinke hand gemalen parmezaanse kaas 12 kokkels 12 bouchonmosselen 2 scheermesjes 4 kleine calamres boter - olijfolie - peper - zout voor de afwerking: lookchips - basilicumblaadjes - gefermenteerde look - kerstomaatjes ...