Resultaten voor brooddeeg

Jeroen Meus - Pissaladière - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pissaladiere

... tarwebloem, een snuif suiker en een snuif zout. Doe er een scheutje olijfolie, de droge gist, het water en de melk bij.Kneed tot brooddeeg in de keukenmachine.Bestuif een kom met bloem. Leg het deeg erin en dek af met een vel plasticfolie. Laat 30 minuten rijzen op een warme plaats.De topping Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan.Pel en halveer de uien. Snijd ze in fijne halve ringen. Stoof ze in de olie.Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Stoof de knoflookpulp met de ...

Jeroen Meus - Wit brood - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/wit-brood

... van. Poeder een beetje bloem over de bol deeg en leg er de vochtige handdoek over. Zet het 15 minuten opzij. Opmerking: Een brooddeeg moet 2 keer rijzen. Dit is de eerste beurt. Leg het deeg op een plek in huis waar het niet tocht en de temperatuur constant blijft. 9. Kneed het deeg een paar minuten en druk er alle gasbellen uit die tijdens het rijzen gevormd werden. Als het deeg te kleverig is, dan strooi je er best nog een beetje bloem over. Nu het deeg nog even ‘bollen’ tot het een perfecte ronde vorm heeft. 10. Leg een vel bakpapier (of een siliconenmatje) op een bakplaat, en leg er de bol brooddeeg op. 11. Maak met een mesje kruisgewijs enkele ondiepe insnijdingen in de bovenkant van het deeg. 12. Leg het bolletje opnieuw onder de vochtige handdoek en laat het 40 minuten rijzen op een plek in huis waar geen tocht is en de kamertemperatuur constant blijft. 13. Verwarm de oven voor op 220°C. Plaats ook een ondiep schaaltje op de bodem van de oven. 14. Schuif het brooddeeg in de oven van 220 °C en giet wat water in het schaaltje. De hete waterdamp zal zorgen voor een mooie broodkorst. Doe voorzichtig en let op dat je je niet verbrandt! Bak het brood 45 minuten. Let op: Open na 30 minuten de oven en laat de ovendeur op een kiertje staan. Klem bv. een metalen of houten spatel tussen de ovendeur. Laat het brood nog 15 minuten verder bakken. 15. Laat het brood afkoelen en snij er nadien dikke malse boterhammen van. Gebruik hiervoor een ...

Uit de keuken van Levine: Review Maxima Planeetmenger MPM 7L

https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2018/09/review-maxima-planeetmenger-mpm-7l.html

... ngrijke vraag die eerst beantwoord moet worden is of je de machine alleen voor patisserie wilt gaan gebruiken of wil je er alleen brooddeeg in kneden of wil je een machine voor zowel patisserie als brooddeeg. We schreven er vervolgens vier artikelen over. De links naar de artikelen kun je vinden in de linker kolom van deze blog. We hebben toen wel een spiraalkneder van Maxima getest maar geen planeetmenger. Voor de duidelijkheid: ik heb deze machine gratis gekregen, dit is dus zoals ze dat noemen een gesponsord artikel. Ik doe dat eigenlijk nooit, maar in het kader van de eerder gedane kneedtesten vond ik dit een mooie aanvulling. Uiteraard kreeg ik de vraag of ik een mooie ...

Uit de keuken van Levine: Review Maxima Planeetmenger MPM 7L

https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2018/09/review-maxima-planeetmenger-mpm-7l.html

... ngrijke vraag die eerst beantwoord moet worden is of je de machine alleen voor patisserie wilt gaan gebruiken of wil je er alleen brooddeeg in kneden of wil je een machine voor zowel patisserie als brooddeeg. We schreven er vervolgens vier artikelen over. De links naar de artikelen kun je vinden in de linker kolom van deze blog. We hebben toen wel een spiraalkneder van Maxima getest maar geen planeetmenger. Voor de duidelijkheid: ik heb deze machine gratis gekregen, dit is dus zoals ze dat noemen een gesponsord artikel. Ik doe dat eigenlijk nooit, maar in het kader van de eerder gedane kneedtesten vond ik dit een mooie aanvulling. Uiteraard kreeg ik de vraag of ik een mooie ...

Uit de keuken van Levine: Tips

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/p/handige-tips.html

... Tips Lepelweegschaal Omrekenen cups naar grammen Bakblikken/bakvormen Rijsmandjes Pizzasteen Brood bakken: uitrekenen hydratatie brooddeeg Zo vorm je broodjes Het vormen van een batard Gevlochten brood (1)Zuurdesem - The Pineapple juice solution Zo maak je zuurdesem Soorten ...

Twello's boerenbruin brood

http://mam-qwats.blogspot.com/2012/12/twellos-boerenbruin-brood.html

... of 2-3 voeg ik zonnebloempitten en lijnzaad toe, zoveel als je lekker lijkt.Vet een broodblik in met boter. Vul het blik met het brooddeeg en druk wat aan met vochtige handen. Bestrooi eventueel nog met zonnebloempitten en druk deze er licht in.Laat het brood 55 minuten rijzen in de oven op 50 graden, zet een bakje water onderin de oven. Na 55 minuten brood uit de oven halen en op een warme plaats wegzetten. Oven nu voorverwarmen op 200 graden. Als de oven warm is, het brood in 40 minuten bakken. ...

Uit de keuken van Levine: Mag ik even voorstellen: mijn nieuwe Teddy Bear

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2010/02/mag-ik-even-voorstellen-mijn-nieuwe.html

... e omdat de kneedhaak een andere vorm heeft, er zit een kromming meer in en de motor is krachtiger. Kijk zelf maar even (in de kom brooddeeg voor het Volkoren-semolinabrood, gekneed op stand 1):De Bear is net als de Kitchen Aid een planeetmenger en wordt geleverd met een kneedhaak, platte menghaak, een draadgarde, een ingrediënten geleider en een kom met deksel. De accessoires zijn van roestvrijstaal, net als de kom. De snelheid is variabel van 70 tot 400 toeren per minuut.Capaciteit:2,5 kilo brooddeeg16 eiwitten3 kilo zandgebak Op de foto's hieronder links de accessoires van de Kitchen Aid Heavy Duty, rechts die van de Bear Teddy Varmimixer Geplaatst door Levine op 18:13 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: Algemeen ...

Uit de keuken van Levine: Tijd voor appelvlaai

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2010/03/tijd-voor-appelvlaai.html

... e week bakte ik al Vlaamse brioches en die waren - net als deze appelvlaai - zeer geslaagd. De bodem van de vlaai bestaat uit een brooddeeg waar naast bloem ook maizena in is verwerkt, daarop (uiteraard zelfgemaakte) banketbakkersroom en appelschijfjes. Na het bakken en afkoelen wordt de vlaai met hete abrikozenjam bestreken en de rand bestrooid met suiker. Vlaamse brioches Geplaatst door Levine op 21:59 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: Algemeen, Taarten ...

Uit de keuken van Levine: Vis uit de oven: Zeebroodschotel

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2007/07/vis-uit-de-oven-zeebroodschotel.html

... rast als ik de schaal op tafel zet; het brood wordt namelijk in dezelfde schaal gebakken als de vis. Eerst wordt een lange sliert brooddeeg in de vorm gelegd en middenin wordt de vulling geschept. Vervolgens wordt de vulling overgoten met witte wijn en room. In de hete oven wordt de vulling gaar en rijst het brood. Klinkt dat simpel? Ik kan je hierbij verklappen dat het ook simpel is!Het brooddeeg ...

Jeroen Meus - Boterhammen met choco - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/boterhammen-met-choco

... ol van. Poeder een beetje bloem over de bol deeg en leg er de vochtige handdoek over. Zet het 15 minuten opzij. 9. Opmerking: Een brooddeeg moet 2 keer rijzen. Dit is de eerste beurt. Leg het deeg op een plek in huis waar het niet tocht en de temperatuur constant blijft. 10. Kneed het deeg een paar minuten en druk er alle gasbellen uit die tijdens het rijzen gevormd werden. Als het deeg te kleverig is, dan strooi je er best nog een beetje bloem over. Nu het deeg nog even ‘bollen’ tot het een perfecte ronde vorm heeft. 11. Leg een vel bakpapier (of een siliconenmatje) op een bakplaat, en leg er de bol brooddeeg op. 12. Maak met een mesje kruisgewijs enkele ondiepe insnijdingen in de bovenkant van het deeg. 13. Leg het bolletje opnieuw onder de vochtige handdoek en laat het 40 minuten rijzen op een plek in huis waar geen tocht is en de kamertemperatuur constant blijft. 14. Verwarm de oven voor op 220°C. Plaats ook een ondiep schaaltje op de bodem van de oven. 15. Schuif het brooddeeg in de oven van 220 °C en giet wat water in het schaaltje. De hete waterdamp zal zorgen voor een mooie broodkorst. Doe voorzichtig en let op dat je je niet verbrandt! Bak het brood 45 minuten. 16. LET OP: Open na 30 minuten de oven en laat de ovendeur op een kiertje staan. Klem bv. een metalen of houten spatel tussen de ovendeur. Laat het brood nog 15 minuten verder bakken. 17. Laat het brood afkoelen en snij er nadien dikke malse boterhammen van. Gebruik hiervoor een broodmes. 18. Zet een hoog pannetje op een zacht vuur. Giet de gecondenseerde melk erin en schep er de hazelnootpasta bij. (Die kan je kopen in speciaalzaken, of bv. in een patisserie of een pralinewinkel.) 19. Breek de chocolade in stukjes en doe die in de warme gecondenseerde melk. Blijf roeren met een pannenlikker tot de chocolade gesmolten is. 20. Ook de malse boter gaat nu in de pan. Roer regelmatig. 21. Maal de ...