Resultaten voor bouletten

Recept voor 3 bereidingen met gehakt | njam!

http://www.njam.tv/recepten/3-bereidingen-met-gehakt

... ft voor de spekrolletjes. Vul hiervoor elk sneetje spek met een flinke koffielepel gehakt, rol op en steek op een stokje. maak de bouletten: Meng de andere helft van het gehakt met de ingrediënten voor de bouletten, maar houd het broodkruim nog even apart om de bouletten straks door te rollen. Vorm mooie balletjes van het gehakt en haal door het broodkruim.  werk af: Gril de spekrolletjes, hamburgers en bouletten op de bbq. wijntip: Tarapaca Merlot uit Chili. Alle ingrediënten zijn verkrijgbaar bij Ingrediënten voor 6 personen 2 kggehakt 5 eieren 1 scheut melk 100 gpaneermeel 10 sneetjes spek 500 gjonge kaas, in blokjes 1/2 bussel krulpeterselie, fijngesneden voor de spek ...

Bouletten met huisgemaakte samoeraisaus | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/bouletten-met-huisgemaakte-samoeraisaus

... zoek naar een lekker en eenvoudig hapje? Bak gehaktballetjes en serveer die met zelfgemaakte samouraisaus! Lekker pittig! Voor de bouletten:Meng het gehakt met de melk, één fijngesneden ui, fijngesneden oregano en geperste look. Kruid met peper en zout. Voeg paneermeel toe en meng tot een stevige massa. Rol tot balletjes. Bak de gehaktballen in een ...

Jeroen Meus - Echte Belgische frieten met boulet special - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/echte-belgische-frieten-met-boulet-special

... el door. 5. Pel en snipper de helft van de uien. Meng de gesnipperde ui met het gehakt met een vork. 6. Maak je handen nat en rol bouletten van het gehakt. Leg de bouletten in een stoommandje. 7. Breng water aan de kook en stoom de bouletten 15 tot 20 minuten boven het kokende water. 8. Verhoog de temperatuur van de friteuse tot 175 °C. 9. Snijd de bouletten kruiselings in tot bijna op de bodem en frituur ze in 2 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. 10. Bak de frieten in meerdere porties ongeveer 4 minuten in het frietvet. Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er zout over. 11. Pel en snipper de resterende ui. 12. Doe mayonaise, ketchup en ui op de boulet. 13. Doe de frieten in een puntzak en bestrooi met zout. Serveer ze met een boulet. ...

Omelet met knolselder en plattekaas | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/omelet-met-knolselder-en-plattekaas

... n de peterselie aan het eiermengsel toe, en klop alles mooi los. Vet een ovenschaal in met boter of olie. Snij de eerder gemaakte bouletten in stukjes en leg ze in de ovenschaal. Verwijder de bruine schil van de knolselder. Snij de rest in repen en vervolgens in fijne stukjes. Snij ook de tomaat in fijne stukjes en overgiet alles met het mengsel van omelet. Zet de ovenschaal 35 min. in een voorverwarmde oven van 190°. Ingrediënten 4 bouletten (=restje) 6 eieren 4 el plattekaas 1 grot ...

Bouletten met puree en gruyère | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/bouletten-met-puree-en-gruyere

... bouletten met puree en gruyère - Kook de aardappelen in gezouten water en rasp de muskaatnoot erover. Voeg wat gruyère, 2 eetlepels paneermeel, een gehakte ui, 2 eieren, geraspte muskaatnoot en wat peper en zout toe aan het gehakt. Was de kruiden en dep ze droog. Verwijder ...

ALDI België - Bouletten in TomatensoÃ?Ÿe und KartoffelpÃ?¼ree

http://nl.aldi.be/aldi_bouletten_in_tomatensosse_und_kartoffelpueree_605.html

... Ingrediënten 1 kg gehaktballetjes in tomatensaus BISTRO'VITE® 600 g aardappelpuree ALL SEASONS® 4 blaadjes basilicum Bereidingswijze Verwarm de gehaktballetjes met tomatensaus zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm de aardappelpuree zoals aangegeven op de verpakking. ...

Bouletten met huisgemaakte samoeraisaus en Chocolade-Espressotaart | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/bouletten-met-huisgemaakte-samoeraisaus-en-chocolade-espressotaart

... aus gemaakt? Lekker met bouletjes. Nog zo'n topper is de chocolade-espressotaart van Sofie en Jo. Zeker eens prob eren.  Voor de bouletten en samoeraisaus: meng het gehakt met de melk, één fijngesneden ui, fijngesneden oregano en geperste look. Kruid met peper en zout. Voeg paneermeel toe en meng tot een stevige massa. Rol tot balletjes. Bak de gehaktballen in ee ...

Jeroen Meus - Gehaktballen met kaas en spitskoolstoemp - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gehaktballen-met-kaas-en-spitskoolstoemp

... r opnieuw te variëren. In de gehaktballen verwerkt Jeroen een protie geraspte kaas en de ster van de stoemp is een spitskool. De bouletten worden eerst gestoomd, waardoor ze sappig blijven. Nadien krijgen ze in de braadpan een goudbruin korstje - 0. 1. 2. Pel de ui en snij hem in matig fijne stukjes. 3. Snij de spitskool overlangs in twee en verwijder de harde kern die onderaan zit. Snij de groente grof. 4. Smelt een klont boter ...

Jeroen Meus - Hamburger met stoemp van waterkers en gebakken ui - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/hamburger-met-stoemp-van-waterkers-en-gebakken-ui

... ukenmachine.Was je handen, want voor het prepareren van een lekkere hamburger zijn ze het allerbeste keukengerei. Rol eerst dikke bouletten van het gehakt en plet die tot mooie, dikke hamburger. Bak de hamburgers in de gesmolten boter.Giet de aardappelen af en plet ze met een scheutje melk, een klontje boter en een eierdooier tot puree. Kruid met een snuifje zout.Spoel de bussels waterkers. Laat de groente uitlekken en snijd ze grof. Gebruik gerust ook de fijnste steeltjes.Voeg de snippers waterkers toe en roer ze door de warme puree. Het groen zal meteen een beetje garen. Kruid met een snuifje nootmuskaat.Serveer de hamburger met de puree van waterkers en gebakken ui. Geef er eventueel nog een toefje mosterd bij. ...

Jeroen Meus - Luikse ballekes met friet en sla - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/luikse-ballekes-met-friet-en-sla

... etje water in de buurt en maak je handen nat. Rol gladde vleesballetjes van ongeveer 5 cm diameter. (Het mogen dus redelijk grote bouletten zijn.) 11. Geef de balletjes een goudbruin korstje. Draai ze na enkele minuten met de nodige voorzichtigheid om. (Jeroen gebruikt mals gehaktmengsel. Wie een steviger balletje verkiest, gebruikt wat minder brood en melk.) 12. Na zo’n 10 minuten bakken schep je de balletjes uit de pan. Hou het vlees warm. Straks kan het verder garen. Hou de braadpan met aanbaksels opzij, want daarin maak je dadelijk de saus. 13. Pel de uien en snipper ze in heel fijne stukjes. 14. Verhit de braadpan opnieuw, en smelt er opnieuw een klontje boter in. 15. Bak de stukjes ui kort en schenk er na een paar minuten een flinke scheut natuurazijn in. Roer de aanbaksels van het vlees los. 16. Schenk het water in de pan tot de balletjes bijna onder staan. Laat de bereiding 20 minuten sudderen op een zacht vuur. 17. Intussen kan je de sla voorbereiden. (zie hieronder) 18. Schep de vleesballetjes uit de pan en giet de saus door een zeef. Schenk de saus in een diepe pan en schep er een deel van de gestoofde uistukjes bij. (die zitten in de zeef) Hou ook de rest van de stukjes ajuin bij. 19. Schep de Luikse siroop in de saus en laat ze zachtjes aan de kook komen. 20. Proef en kruid de saus met wat peper van de molen en een snuifje zout. 21. Mix de saus glad met de staafmixer en voeg de rest van gestoofde uitjes toe. (de rest van wat in de zeef zit) 22. Serveer elk enkele balletjes en schep er een portie van de saus overheen. Eet er sla en verse frietjes bij. 23. Pluk de blaadjes van de kropsla en spoel ze in ruim water. Laat de sla uitlekken en doe ze in een kom. 24. Pel de sjalot en snij ze in superfijne halve rin ...