Resultaten voor boterroom

Opgerolde kerststronk | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/opgerolde-kerststronk

... uikersiroop. Smeer er een dun laagje confituur op. Rol het biscuitdeeg voorzichtig op. Werk af naar believen met geklopte room of boterroom. Ingrediënten 120 gr kristalsuiker 150 gr bloem 5 eieren 50 gr suiker 50 gr water slagroom of boterroom confituur versieringe ...

Chocolade-pistachemacaron | VTM Koken

https://koken.vtm.be/glamour-puds/recept/chocolade-pistachemacaron

... vendeur op een kiertje, zodat de stoom kan ontsnappen. Neem de koekjes van het papier en laat ze afkoelen op een rooster. Voor de boterroom: doe de suiker in een klein pannetje met 50 ml water en verwarm zachtjes tot de suiker is opgelost. Klop ondertussen de eierdooiers met een elektrische klopper licht en romig. Laat de suikerstroop koken tot een suikerthermometer 119 °C aangeeft of tot een beetje stroop een zacht balletje vormt wanneer je het in koud water laat vallen. Neem onmiddellijk van het vuur, giet over de eierdooiers en klop tot het mengsel dik is. Klop de boter romig in een aparte kom en klop er vervolgens de afgekoelde chocolade, het eimengsel en de pistachenoten onder. Smeer telkens een laagje boterroom tussen twee makarons. Bewaar ze tus ...

Klassieke chocoladebiscuit met pecannoten | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/klassieke-chocoladebiscuit-met-pecannoten

... de oven en laat afkoelen op een taartrooster. Verwijder het bakpapier zodat alle kanten goed kunnen afkoelen.  Maak de chocolade boterroom:Roer de boter tot room en voeg deel per deel de gezeefde bloemsuiker toe. Laat de chocolade smelten en licht afkoelen en voeg dan bij de boterroom. Werk af: Snij de biscuit overlangs in twee. Verdeel de chocolade boterroom over de onderste helft en leg de andere helft erop.  Maak de chocoladesaus:Zet een pannetje op het vuur en doe er het water en de suiker in. Laat inkoken tot suikersiroop.  Breek de chocolade in stukken en laat smelten in de siroop. Roer met een garde tot een glanzende saus en voeg het klontje boter toe. Werk af:Giet de chocoladesaus over de biscuit en werk af met pecannoten en een blaadje munt. Ingrediënten voor de biscuit 7 eieren 180 g kristalsuiker 135 g bloem 15 g cacaopoeder voor de chocoladeboterroom 175 g zachte boter 200 g bloemsuiker 90 g chocolade voor de chocoladesaus 100 g suiker 1 dl water 200 g donkere chocolade voor de afwerking 1 el pecannoten enkele takjes verse munt ...

Jeroen Meus - Petit-beurretaart - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/petit-beurretaart

... Petit-beurretaart - Jeroen draagt deze boterroomtaart op aan de mama van een van zijn jeugdvrienden. Lut was het liefste ‘kookmoeke’ en haar recept voor gemetste koek leeft nu verder op Dagelijkse kost. - Laat de boter op kamertemperatuur komen.Bekleed een stevige& ...

Gâteau opéra | VTM Koken

https://koken.vtm.be/baking-mad-gek-op-bakken/recept/gateau-opera

... id het gelijkmatig uit met een paletmes. Laat 7-10 minuten bakken, maar blijf in de buurt, want het bakken gaat heel snel. Koffie-boterroom: Doe de fijne suiker in een pannetje, voeg 30 g water toe en roer tot de suiker opgelost is. Zet op een vuur tot je een dikke stroop krijgt, bijna karamel. Als je een suikerthermometer gebruikt, moet hij 120°C aangeven. Voeg de vanille bij de stroop zodra het mengsel dikker wordt. Doe het ei en de eierdooier in een kom en klop. Zodra de stroop 120°C bereikt, giet je hem langzaam bij het eimengsel, terwijl de kloppers nog aan het kloppen zijn. Zo verkrijg je een luchtig mengsel. Laat afkoelen en klop er daarna de zachte boter onder. Blijf kloppen tot je een glad mengsel krijgt. Voeg de espresso toe en meng goed. Zet op een koele plaats ...

Misérable | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-meesterbakker/recept/miserable

... aamstemperatuur. Voeg de boter toe bij dit mengsel en klop dit tot een mooie, gladde crème. Bestrijk één van de plakken met de boterroom. Leg de tweede plak erop en druk aan. Strooi op de bovenkant poedersuiker en eventueel een accentje met cacaopoeder. Koel bewaren! Ingrediënten Biscuit 250 gr eiwit 50 gr suiker 500 gr broyage (50/50) 50 gr bloem crème 125 gr water 125 gr suiker ½ vanillestokje 5 eierdooiers 300 gr melkerijboter Afwerking bloemsuiker cacaopoeder ...

Miserable | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/miserable

... . Bedek met het tweede stuk biscuit. Bestrooi met bloemsuiker.  Ingrediënten bloemsuiker cacaopoeder Sweet Mix Amaretto voor de boterroom 200 ml water 200 gr suiker 2 vanillestokjes 8 eidooiers 480 gr malse boter voor het beslag 400 ml eiwit 80 gr suiker 400 ml amandelpoeder 400 gr bloemsuiker 80 gr bloem ...

Sweet cherry pie cupcakes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/sweet-cherry-pie-cupcakes

... e bruine suikerpasta uit en steek voor elke cupcake een rondje uit met de ronde uitsteker. Breng een hechtlaag aan op de cupcake (boterroom, jam of chocopasta). Leg het rondje op de cupcake en druk voorzichtig aan. Rol een rolletje bruine suikerpasta en maak het vast op de rand van de cupcake. Rol ongeveer vijfentwintig bolletjes rode suikerpasta. Maak ze vast op de cupcake. Rol enkele dunne rolletjes bruine suikerpasta en leg ze in ruitjesvorm over de rode bolletjes. Spuit met wit eiwitglazuur een laagje ‘room’ op de rand van de cupcake en nog een toefje bovenop. Rol een klein bolletje rode suikerpasta en duw het in het toefje bovenaan. Ingrediënten Ingrediënten 125 gr zelfrijzende bloem 125 gr boter 125 gr suiker 2 eitjes 2 el melk ½ th lepel vanille-extract versiering 1 pak rode suikerpasta 1 pak bruine suikerpasta eiwitglazuur ...

Cupcakes met retro bloemetjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/cupcakes-met-retro-bloemetjes

... tsteker. Leg de rondjes op de cupcakes en druk voorzichtig aan. Zorg ervoor dat je een hechtlaag hebt aangebracht op de cupcakes (boterroom, jam of chocopasta). Rol kleine bolletjes gele suikerpasta voor de hartjes van de bloemetjes. Duw ze plat en maak ze vast op de b ...

Klaprozen cupcakes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/klaprozen-cupcakes

... de witte suikerpasta uit en steek voor elke cupcake een rondje uit met de ronde uitsteker. Breng een hechtlaag aan op de cupcake (boterroom, jam of chocopasta). Leg het rondje op de cupcake en druk voorzichtig aan. Neem drie kommetjes. Doe een beetje rode, gele en zwarte voedingskleurstof in de kommetjes en voeg een beetje citroensap (of alcohol) toe. Roer tot je een papje hebt. Neem een penseel en schilder eerst in het rood de vorm van een bloem met vier blaadjes en kleur in. Laat even drogen. Neem nu een ander penseel en schilder met geel over het binnenste van de bloem, zo krijg je een mooie kleurschakering. Laat even drogen.Neem het derde penseel en schilder nu met zwart de omtrek van de bloem. Teken in elk bloemblaadje ook enkele streepjes. Maak enkele suikerparels met eiwitglazuur vast in het midden van de klaproos. Ingrediënten 250 gr materiaal ronde uitsteker van 7 of 8 cm 3 penselen spuitzak versiering 1 pak witte suikerpasta rode voedingskleurstof gele voedingskleurstof zwarte voedingskleurstof citroensap (of alcohol) 1 zakje zwarte suikerparels eiwitglazuur Ingrediënten 125 gr zelfrijzende bloem 125 gr boter 125 gr suiker 2 eitjes 2 el melk ½ th lepel vanille-extract ...