Resultaten voor bordelaisesaus

Steak met bordelaisesaus | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/steak-met-bordelaisesaus

... Steak met bordelaisesaus - Steak Bordelaise is een klassieker. Hoe maak je nu een lekkere bordelaisesaus? Met dit recept wordt het een lekkere bordelaise. Kruid de steaks met peper en zout. Neem een braadpan, doe er wat boter in en bak de steaks. Haal de steaks uit de pan en ...

Tournedos met mergpijp en bordelaisesaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/masterchef/recept/tournedos-met-mergpijp-en-bordelaisesaus

... Tournedos met mergpijp en bordelaisesaus - Plet de peperbollen en zet ze op een vuur met olijfolie. Snij de sjalot fijn en doe deze bij de peperbollen. Als alles aangefruit is, doe er dan de suiker bij en laat het geheel karameliseren. Blus de sjalotjes met de rode wijn en laat ...

Entrecôte bordelaise | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/entrecote-bordelaise

... ruid de entrecote, bak in de pan en leg opzij. Bak de fijngesneden sjalotten in dezelfde pan, deglaceer met porto en 2 soeplepels bordelaisesaus. Serveer met de pommes pailles, selder en mergpijpjes. Bordelaisesaus:Laat de boter smelten en voeg de bloem toe. Roer droog. (= beurre meunier)Vermeng de rode wijn met de bruine fond. Voeg de kruidnagels, laurier en tijm toe. Laat opkoken.Werk de saus af met de beurre meunier en peperbollen. Kook op en zeef door. Ingrediënten azijn 4 selderstengels 1 kg frietaardappelen 2 dubbele entrecôtes 4 mergpijpjes 2 fijngesneden sjalotten 1 scheut porto voor de bordelaisesaus boter bloem 400 ml rode wijn 400 ml bruine fond 3 kruidnagels 1 laurierblaadje 1 takje tijm 1 el peperbollen 1 el ...

Recept voor bordelaisesaus | njam!

http://www.njam.tv/recepten/bordelaisesaus

... bereiden: Stoof de sjalot aan in een klontje boter. Doe er de laurier en het gepelde teentje look bij. Blus met een scheut cognac. Giet de rode wijn erbij en kook in voor de helft. Doe de kalfsfond erbij en laat 10 minuten suddderen op een laag vuurtje. Roer beetje bij beetje ...

Eetplezier: Sauzen - Michel Roux

http://eetplezier.blogspot.be/2012/08/sauzen-michel-roux.html

... en en mengen eigen heb gemaakt, kan ik *tromgeroffel* mijn gasten een perfecte crème anglaise voorzetten. Of een overheerlijke bordelaisesaus. En met gepaste trots zal ik dan naar boven roepen: kijk, papa: met losse handen! Geplaatst door Nell Nijssen op 16:03 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Categorie: Kookboeken ...