Resultaten voor boelie snalade

Jeroen Meus - Groentesoep met pistou en croutons - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/groentesoep-met-pistou-en-croutons

... e steeltjes van de boontjes. Snij ze in gelijke stukken van ong. 1cm lang. 14. Pluk het soepvlees los tot je een bord vol stukjes boelie overhoudt. Eventuele stukken bot en vet gebruikt Jeroen niet. 15. Doe de erwten, de stukjes snijbonen, de blokjes courgette en het vlees in de soep. 16. Laat de groentesoep nog 10 minuten sudderen op een zacht vuur. 17. Proef de soep en kruid ze naar smaak met peper van de molen en zout. 18. Pluk de blaadjes van de basilicum. Doe ze in de mengbeker van de blender. 19. Voeg er de gepelde tenen look aan toe. 20. Schenk de olijfolie in de beker, en mix alles tot een gladde grasgroene pasta. 21. Proef en kruid de pistou met wet peper van de molen en een beetje zout. 22. Snij de korstjes van het brood. Snij het broodkruim in dobbelstenen. 23. Doe een scheutje olijfolie en een klontje boter in een hete pan. 24. Bak de croutons goudbruin op een matig vuur. Schud de pan regelmatig op. (Zout hoef je niet toe te voegen, zeker als je het bord soep straks afwerkt met wat Parmezaanse kaas.) 25. Lepel in elk diep bord (of soepkom) een portie warme groentesoep met stukjes boelie. 26. Druppel wat van de pistou over de soep, en geef ieder z’n verdiende portie croutons. 27. Werk elk bord af met een beetje vers geraspte Parmezaanse kaas. ...

Jeroen Meus - Soep van seizoensgroenten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/soep-van-seizoensgroenten

... jes. 10. Laat de bloemkoolroosjes nog even mee stoven en schenk er dan de gezeefde blanke fond bij. Leg ook de stukken soepvlees (boelie) in de soep. 11. Maak een bouquet garni van tijm, laurier, enkele blaadjes salie en rozemarijn. Bind het kruidentuiltje samen met keukentouw en dompel het onder in de soep. 12. Voeg alvast een snuifje zout toe en wat peper van de molen. Laat de soep 20 minuten pruttelen op een zacht vuur. 13. Snij het taaie hart uit de andijvie. maak de bladeren los en snij de groente in fijne reepjes. Spoel de stukjes andijvie onder stromend water en laat ze uitlekken. 14. Pluk de blaadjes van de waterkers en spoel ze voorzichtig schoon. Snij de waterkers zeer fijn. 15. Zet de andijvie en de waterkers even opzij tot de seizoensminestrone gaar is. Schep het soepvlees uit de pot en pluk het draadjesvlees los. (Let op, het vlees is gloeiend heet.) 16. Voeg de andijvie en de waterkers kort voor het serveren toe aan de soep. Laat het zachte groen even warmte opnemen. In geen tijd is het beetgaar. 17. Meng tenslotte de stukjes mager soepvlees door de seizoensminestrone. Proef de soep en kruid ze naar smaak met peper van de molen en wat zout. ...

Jeroen Meus - Tomaat-groentesoep met olijvenbruscetta - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tomaat-groentesoep-met-olijvenbruscetta

... er. (Of extra peper van de molen.) 11. Breng de soep tot tegen het kookpunt en leg het soepvlees (en de mergpijpen) erin. (Leg de boelie nooit in een koude vloeistof.) 12. Plaats het deksel (schuin) op de pot en laat ze minstens 2 uur pruttelen op een zacht vuur, tot het vlees botermals is. 13. Bereid de broodjes met tapenade kort voor je de soep zal serveren. 14. Verwarm de oven voor tot 180°C. 15. Vul de beker van de blender met de ontpitte olijven, kappertjes, takjes platte peterselie en wat vers citroensap. 16. Kruid de inhoud van de pot met wat zoute ansjovis en een snuifje hete cayennepeper. 17. Laat de hakmolen draaien tot je een fijne tapenade overhoudt. (Een tapenade met hele kleine stukjes erin en geen puree.) 18. Proef en beslis of je extra kruiding nodig hebt. Roer de tapenade indien nodig nog even om. 19. Snij het stokbrood in sneetjes van een dikke centimeter breed. 20. Pel een teen look en wrijf er elk sneetje brood kort mee in. 21. Schik de broodjes op een bakplaat. Druppel er nog een beetje olijfolie over en schuif ze in de oven van 180°C. Toast ze goudbruin. 22. Smeer een laagje van de tapenade op elk warm sneetje brood. 23. Bovenop de soep zal een laagje vet drijven. Lepel naar smaak en voorkeur het overbodig vet zorgvuldig weg. 24. Verwijder de uitgekookte tijmtakjes en laurierblaadjes. Leg het gare soepvlees op een bord. 25. Maak de stukken (mager) soepvlees los en verdeel het in plukken. 26. Het merg dat nog achterbleef in de mergpijpjes kan je eruit lepelen en door de soep mengen.TIP: De mergpijpjes zijn ook ideaal voor een smakelijk hapje. Smeer het merg op een boterham en strooi er peper van de molen over. 27. Serveer de warme soep met een portie van het soepvlees. ...

Jeroen Meus - Tomaat-groentesoep met olijvenbruschetta - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tomaat-groentesoep-met-olijvenbruschetta

... nepeper. (Of extra peper van de molen.)Breng de soep tot tegen het kookpunt en leg het soepvlees (en de mergpijpen) erin. (Leg de boelie nooit in een koude vloeistof.)Plaats het deksel (schuin) op de pot en laat ze minstens 2 uur pruttelen op een zacht vuur, tot het vlees botermals is.Bereid de broodjes met tapenade kort voor je de soep zal serveren.De bruschetta met olijventapenade Verwarm de oven voor tot 180°C.Vul de beker van de blender met de ontpitte olijven, kappertjes, takjes platte peterselie en wat vers citroensap.Kruid de inhoud van de pot met wat zoute ansjovis en een snuifje hete cayennepeper.Laat de hakmolen draaien tot je een fijne tapenade overhoudt. (Een tapenade met hele kleine stukjes erin en geen puree.)Proef en beslis of je extra kruiding nodig hebt. Roer de tapenade indien nodig nog even om.Snij het stokbrood in sneetjes van een dikke centimeter breed.Pel een teen look en wrijf er elk sneetje brood kort mee in.Schik de broodjes op een bakplaat. Druppel er nog een beetje olijfolie over en schuif ze in de oven van 180°C. Toast ze goudbruin.Smeer een laagje van de tapenade op elk warm sneetje brood.Afwerken en serveren Bovenop de soep zal een laagje vet drijven. Lepel naar smaak en voorkeur het overbodig vet zorgvuldig weg.Verwijder de uitgekookte tijmtakjes en laurierblaadjes. Leg het gare soepvlees op een bord.Maak de stukken (mager) soepvlees los en verdeel het in plukken.Het merg dat nog achterbleef in de mergpijpjes kan je eruit lepelen en door de soep mengen.TIP: De mergpijpjes zijn ook ideaal voor een smakelijk hapje. Smeer het merg op een boterham en strooi er peper van de molen over.Serveer de warme soep met een portie van het soepvlees. ...