Resultaten voor blancheren groenten

Gesauteerde broccoli en boontjes van Marcus Wareing - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/broccoli/gesauteerde-broccoli-boontjes-marcus-wareing

... nten, sprenkel er een beetje olijfolie over en serveer. Maak je gerecht perfect'Je kunt groene groenten het beste in kokend water blancheren voordat je ze gaat sauteren, want dan worden ze sneller gaar in de hete olie zonder te verbranden. Ze blijven mooi groen als je ze direct na het blancheren in ijswater afkoelt. Hierdoor stopt het gaarproces en verandert de kleur niet meer. Als je krokante cashewnoten en verse amandelen aan broccoli en boontjes toevoegt, krijgen deze twee eenvoudige groene groenten een enorme oppepper. Je kunt niet meer stoppen met eten.' - Marcus Wareing KookboekHet recept 'Gesauteerde broccoli en boontjes van Marcus Wareing' is afkomstig uit het kookboek... Maak de perfecte...Marcus WareingMarcus Wareing is een van de beste jonge Britse koks. In 'Maak de perfecte…' beschrijft hij meer dan 80 populaire recepten: tomaten-soep, visburgers, roast beef... lees verder© Inmerc. ...

Jeroen Meus - Blanke fond - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/blanke-fond

... er. 1. Doe de kalfsbeenderen en afsnijdsels in koud water en breng samen met de groenten aan de kook. 2. Laat gedurende 5 minuten blancheren. 3. Giet af en spoel. Zet de bouillon opnieuw onder met koud water, doe de peperbollen, de halve bol look, takjes tijm en blaadjes laurier erbij en laat tot 8 uur pruttelen op een zeer zacht vuur. Schep tussendoor drijvende onzuiverheden en schuim weg. 4. Zeef de bouillon en laat hem desgewenst verder inkoken. ...

Waterkerssoep met verse kaas | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/waterkerssoep-met-verse-kaas

... ken. Stoof de aardappel, ui en prei in boter aan tot glazig.Snij de bovenkant van de botjes waterkers en hou deze bij om later te blancheren. Hou ook enkele blaadjes van de waterkers afzonderlijk om straks te gebruiken als garnituur. Giet water bij de aardappelen, prei en ui en voeg de weterkersstengels toe. Kook deze soep +/- 20 minuten. Breng licht gezouten water aan de kook en laat d ...

Recepten - Andijvieflan met gehakt

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Andijvieflan_met_gehakt

... Bereidingswijze De andijvie zorgvuldig wassen en in reepjes snijden. Gedurende 5 minuten blancheren in kokend water met citroensap en een weinig zout. De andijvie in een vergiet goed laten uitlekken. De eieren loskloppen en mengen met de kruiden, de gehakte peterselie en ...

Bloemkool - Coquilles St. Jacques | VTM Koken

https://koken.vtm.be/groenten-en-vis-van-gio/recept/bloemkool-coquilles-st-jacques

... 4 bloemkoolroosjes en giet hierover de verwarmde pekel. Van de restjes van de bloemkool maken we een zalfje door de bloemkool te blancheren in koud gezouten water, als de bloemkool gaar is haal je ze eruit en mix ze onmiddellijk zeer fijn. Voeg per 100 gr 1 g agar agar toe. Laat afkoelen in de koelkast. Mix terug zeer fijn en warm op. Ingrediënten 1 bloemkool 2 dl basispekel 4 Sint Jakobsvruchten waterkers agar agar ...

Megamix van gegrilde groenten | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/megamix-van-gegrilde-groenten

... Megamix van gegrilde groenten - Een grote wortel, pastinaak of raap kan je in tweeën hakken. Je mag al je groenten samen blancheren, behalve de bieten, want die zouden al de rest rood kleuren! De bieten moeten ook iets langer koken, zo’n 20 tot 25 minuten. Doe de rest ...

Griekse onglet met Francinelle aardappelen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/masterchef/recept/griekse-onglet-met-francinelle-aardappelen

... lokjes toevoegen en een lopend beslag maken) bakken in hete arachideolie. Twee flinke hoeveelheden platte peterselie en waterkers blancheren. Na 2 minuten spinazie mee blancheren. Meteen afspoelen met ijswater. Pureren in de blender met olijfolie, zout en peper. Warm houden. Enkele balkjes fetakaas bestrooien met tijm en oregano en julienne van gepelde rode paprika. Kort grillen. Ingrediënten spinazie platte peterselie waterkers bloem arachideolie aubergine laurier tijm oregano komijnpoeder 1 stuk onglet Saus klontjes koude boter rundsfond Mavrodaphne wijn 1 sjalot aardappelen olijfolie sjalot bieslook aardappelen Gegrilde kaas oregano tijm fetakaas rode paprika ...

Kalfszwezerik | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kalfszwezerik

... Kalfszwezerik - Neem een kom met water en een snuifje zout en laat het water koken. Laat je vlees blancheren. Laat je zwezerik 5 min koken en spoel het dan af in koud water. Nu kan je makkelijk het vet en het vliesje van je zwezerik trekken. Verwarm boter in een pan. Bebloem ...

Romanesco recept met truffel mayo - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/romanesco-recept-met-truffel-mayo/

... kool, maar met een iets minder sterke bloemkoolsmaak. Eigenlijk is het heel simpel om dit smaakvol klaar te maken, namelijk eerst blancheren en dan in de oven roosteren. Als je het serveert met truffelmayonaise maakt dat het helemaal af! Instructies Verwarm de oven voor op 220 C. Breng een pan water aan de kook. Snijd de romanesco in kleine roosjes. De stronken gebruik je niet in dit recept en kun je bijvoorbeeld voor een soep gebruiken. Kook de roosjes gedurende 5 minuten en spoel ze in de vergiet af met ijskoud water. Laat de romanesco roosjes uitlekken en leg ze in de ovenschaal. Giet er olie overheen en strooi wat zout over het geheel. Rooster in de oven gedurende 10 a 15 minuten. Serveer met truffelmayonaise. ...

Recepten - Carpaccio van tonijn met courgettes

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Carpaccio_van_tonijn_met_courgettes

... 30 minuten in de koelkast plaatsen. De courgette in flinterdunne reepjes snijden. De courgettereepjes 1 minuut in gezouten water blancheren en dan in koud water laten schrikken. De tomaat pellen, in vieren snijden, de pitjes verwijderen en de partjes in reepjes snijden. De tonijnplakjes over de borden verdelen.  De courgetteslierten rond een vork tot een bolletje draaien en telkens een bolletje op de vis leggen.  Rondom de tonijn preischeutjes en reepjes tomaat schikken.  Eventueel kruiden met peper. ...