Resultaten voor bladerdeeg en ricotta

Tomaat ricotta taartjes - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/tomaat-ricotta-taartjes/

... recht, maar ook als hoofdgerecht. Gewoon met een kleine groene salade erbij. Instructies Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd het bladerdeeg in 5 gelijke delen. Snijd de tomaat in plakjes. Meng de ricotta, peper, tijm en knoflook en smeer dit op het bladerdeeg. Laat daarbij circa 2 centimeter vanaf de randen vrij. Leg de plakjes tomaat op de ricotta laag en vouw een centimeter rondom de he ...

PLAATTAART MET KERSTOMAATJES EN RICOTTA - Chloe Kookt

https://chloekookt.be/plaattaart-met-kerstomaatjes-en-ricotta/

... uren op dit bordje.Ook omdat het daarboven heel lekker was natuurlijk! Ingrediënten: (voor 4-6 personen) – 1 rol (rechthoekig) bladerdeeg– 250g ricotta– 30g geraspte parmezaan– sap van 1 citroen– 500g (regenboog) kerstomaatjes– verse basilicum– gedroogde tijm– peper en zout Stappenplan: – doe de tomaatjes in een ovenschaal met wat olijfolie, peper, zout en gedroog ...

Kip pesto hapjes | lekker borrelhapje - Lekker en Simpel

https://www.lekkerensimpel.com/kip-pesto-hapjes/

... Kip pesto hapjes Een lekker hapje van bladerdeeg met een vulling van kip en pesto. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de kipfilet in ongeveer 12-15 minuten gaar. Meng ondertussen de ricotta, groene pesto, zure room en een snuf peper door elkaar. Trek de kip uit elkaar ...

Ricotta Hapje recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/ricotta-hapje/

... n no-time op zullen zijn. Let op deze partysnacks vullen wel enorm! Bereiding Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze volledig ontdooien. Snijd de knoflook en bieslook fijn. Haal daarna de tijm van de takjes af. Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas, tijm, bieslook en de knoflook tot een romig mengsel. Snijd dan elk plakje bladerdeeg schuin door de helft. Vul ieder half plakje met een theelepel van het kaasmengsel. Laat voldoende ruimte over aan de zijkanten zodat je de andere netjes bovenop de belegde helft kan plakken. Doe dit bij ieder plakje bladerdeeg en vouw ze allemaal dubbel. Klop een ei los en smeer het over de bladerdeeg pakketjes. Strooi dan er nog wat Parmezaanse kaas overheen. Plaats de pakketjes op een bakplaat dat bekleed is met bakpapier. Plaats de bakplaat in de oven en bak ...

Italiaanse plaattaart met courgette | Lekker en Simpel

https://www.lekkerensimpel.com/italiaanse-plaattaart-met-courgette/

... n en basilicum. Begin met het voorverwarmen van de oven, zet de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het bladerdeeg hierover uit. Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg. Smeer dan het deeg in met een laagje ricotta. Snijd de courgette in dunne plakjes en snijd ook de tomaten in plakjes. Zelf hebben we het vruchtvlees van de tomaat zoveel mogelijk weggehaald, anders loop je het risico dat de bodem een beetje ...

Ricotta met aardbeien en pistaches | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/ricotta-met-aardbeien-en-pistaches

... ricotta met aardbeien en pistaches - Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in stukken. Meng de ricotta met de honing en het oranjebloesemwater. Verdeel de ricotta over 4 kommetjes. Verdeel de aardbeien over de ricotta. Hak de pistachenoten grof en ...

Hartige galette met ei | lekker met een salade - Lekker en Simpel

https://www.lekkerensimpel.com/hartige-galette-met-ei/

... kje de ricotta met de knoflook, een snufje zout, peper en oregano. Een klein drupje olijfolie erdoor en even goed roeren. Rol het bladerdeeg uit en snijd twee grote cirkels uit het deeg, bijvoorbeeld met behulp van een bord. Smeer het bladerdeeg eerst in met een laagje van het ricotta mengsel, maar houd aan de randen van het deeg ongeveer 1-2 centimeter over die je niet insmeert. Daarna verdeel je het gehakt mengsel over de deegcirkels. Vouw nu de randen van het deeg om. Zet de galette voor ongeveer 10 minuten in de oven. Breek dan boven beide galettes een ei en bak ze dan nog af totdat het eiwit gestold is en het bladerdeeg mooi goudbruin is, ongeveer 10-15 minuten. 1 rol bladerdeeg, 1 rode ui, 125 gr rundergehakt, 1 paprika, 3 el ricotta, 1 teen knoflook, 1,5 tl gedroogde oregano, 2 eieren, sn ...

Carolines blog: Tomatentaartje met parmaham en ricotta

http://carolinebrouwer.blogspot.be/2013/03/tomatentaartje-met-parmaham-en-ricotta.html

... m, in stukjes gesneden - 250 g ricotta - 250 g kerstomaatjes, gehalveerd - 1 el tijmblaadjes - 1 el peterselie, gehakt - 2 rollen bladerdeeg uit de koeling - zout en versgemalen zwarte peper - 30 g Parmezaanse kaas, versgeraspt - verse peterselie Bereiden: 1. Verwarm de oven voor op 200' C. Vet 4 kleine taartvormpjes van 10 cm doorsnede g ...

Pasta met aubergine en ricotta | VTM Koken

https://koken.vtm.be/4-ingredients/recept/pasta-met-aubergine-en-ricotta

... Pasta met aubergine en ricotta - Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de tomatensaus in een steelpan, voeg de aubergines toe en laat 10 minuten sudderen. Verdeel de pasta over 4 kommen, giet er wat saus over en schep er een lepel ricotta op. ...

Zalm Wellington

https://www.prinsessenboontjes.be/post/zalm-wellington

... toe en laat slinken.Na 3 minuten is de spinazie klaar. Laat hem goed uitlekken in een zeef. Duw het vocht eruit!Rol een groot vel bladerdeeg open.Dep de zalm droog en leg die op het bladerdeeg.Kruid de zalm met za'atar en z+p.Leg de spinazie op de zalm. Je kan een lepel ricotta toevoegen onder de spinazie als je het smeuïger wenst.Vouw het bladerdeeg toe.Maak het deeg vast door met het met een vork dicht te drukken.Versier het deeg eventueel met vormpjes bladerdeeg.Bestrijk het bladerdeeg met geklutst ei.Bak 22 à 25 minuten op een rooster in de oven op 200°C. Smakelijk ...